ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΠΟΝΤΣΟ Ή ΦΟΥΣΤΑ?

 ΠΟΝΤΣΟ Ή ΦΟΥΣΤΑ?
Το σκωτσέζικο στυλ πάντα μου άρεσε πολύ. Είναι η αγαπημένη μου εκτύπωση και συνήθως αυτό που ψάχνω όταν ψωνίζω για ύφασμα αυτή την εποχή του έτους.
Ήθελα να δημιουργήσω ένα ευπροσάρμοστο kilt και για αυτόν τον λόγο πρόσθεσα ένα φερμουάρ και με αυτόν το τρόπο δημιουργήθηκε το ασύμμετρο μπροστινό κέντρο.
Προμήθειες:
Φερμουάρ 55 εκ
1 μ. από ύφασμα (1,5μ πλάτος).
1 μ. ρέλι
Βασικά είδη ραπτικής
Ραπτομηχανή
Οδηγίες DIY  :

Το παραπάνω πρότυπο είναι αυτό που χρησιμοποίησα για να φτιάξω το πόντσο. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε έτοιμο πατρόν πόντσο αν αυτό σας εξυπηρετεί καλύτερα, όπως αυτό εδώ .
Θα κόψετε μια μεγάλη λωρίδα υφάσματος. Το συγκεκριμένο μετρήθηκε 55 εκ x 1.42 εκ. Χρησιμοποίησα την ούγια ως στρίφωμα στο κάτω μέρος.
Ακολουθώντας το παραπάνω σχέδιο πατρόν: δημιουργήστε πένσες 10 εκ σε μήκος και περίπου 7 εκ σε πλάτος. Στη συνέχεια, σχεδιάστε μια ελαφρά καμπύλη για το κέντρο πίσω περίπου 28 εκ πλάτος (35 εκ συνολικά με την καμπύλη). Παρατηρήστε ότι έχω μια πλευρά που είναι 25 εκ και η άλλη είναι περίπου 80 εκ. Αυτό είναι να δημιουργηθεί η ασύμμετρη ραφή στον πόντσο. Στη συνέχεια κόψτε τις πένσες και το κέντρο πίσω.
Ράψτε τις πένσες με περιθώριο ραφής 0.5 εκ διπλώνοντας το ύφασμα με τις καλές πλευρές μαζί.
Τελειώνοντας το ντεκολτέ . Κόψτε το ρέλι μήκους περίπου 80 εκ. Καρφιτσώστε κατά μήκος της καλής πλευράς του λαιμού (διπλώστε τα άκρα 1.2 εκ). Ξεκινήστε από την αριστερή πλευρά αφήνοντας ανοιχτό το 1.2 εκ για περιθώριο ραφής και ράψτε τις καλές πλευρές μαζί μόνο κατά μήκος της πρώτης διπλωμένης άκρης.
Στη συνέχεια γυρίστε το ρέλι προς την ανάποδη πλευρά, σιδερώστε και ράψτε ακριβώς κατά μήκος της άκρης.
Τώρα έχετε μια κάτω άκρη που δεν έχει την ούγια. Έτσι μπορείτε να κάνετε μερικά πράγματα: 1) Τελειώστε την άκρη 2) Αν έχετε παρόμοιο ύφασμα με αυτό που βλέπετε, μπορείτε να ξεφτίσετε την άκρη ώστε να ταιριάζει με την ούγια τραβώντας προς τα έξω τις κλωστές 3) Κόβετε την ούγια από το επιπλέον ύφασμα και το ράβετε κατά μήκος της άκρης ως τελείωμα (αυτό έκανα).
Προετοιμασία για το φερμουάρ:  Διπλώστε τις μπροστινές άκρες κατά 0,5 εκ προς την καλή πλευρά του υφάσματος (55 εκ από το κάτω μέρος).
Ανοίξτε το φερμουάρ και καρφιτσώστε  το προς τα εμπρός, έτσι ώστε τα δόντια του φερμουάρ να ευθυγραμμίζονται με την τσάκιση.
Ράψτε το φερμουάρ στη θέση του ράβοντας ακριβώς κατά μήκος των δοντιών (χρησιμοποιώντας το ποδαράκι για φερμουάρ) και στη συνέχεια μια άλλη σειρά μόνο κατά μήκος της άκρης της ταινίας του φερμουάρ.
Εύχομαι ένα υπέροχο φθινόπωρο.
=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER