ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΜΕΤΑΞΩΤΟ BOHO ΦΟΡΕΜΑ

ΜΕΤΑΞΩΤΟ BOHO ΦΟΡΕΜΑ
 Ένα ακόμα φόρεμα θα ράψουμε σήμερα, με μία κάπως στρογγυλή λαιμόκοψη με πιέτες, και στρογγυλεμένες διευρυμένες ραφές στο πλάι οι οποίες στο κάτω μέρος συγκλίνουν και δίνουν μία ξεχωριστή πρωτοτυπία σε αυτό το boho φόρεμα.
 Θα προσθέσουμε ακόμα μονοκόμματα κοντά μανίκια και πιέτες στους ώμους. Το πατρόν αυτού του φορέματος μοιάζει πολύ με το πατρόν του ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ BOHO MAXI ΦΟΡΕΜΑ, που είχαμε δημοσιεύσει κάποιες ημέρες πριν.
Ως βάση χρησιμοποιούμε πάλι το βασικό πατρόν φορέματος, πάνω στο οποίο κάνουμε τις αλλαγές μας.
Πρώτα απ 'όλα, επιμηκύνουμε το πατρόν μας, μέχρι λίγο κάτω από το γόνατο, όπως φαίνεται από το σκίτσο του φορέματος, χρησιμοποιώντας πάντα τις δικές μας μετρήσεις.
Προεκτείνουμε την κάθετη γραμμή που υπάρχει στην μέση της πένσας προς την κορυφή του φορέματος και προς την βάση του, στο στρίφωμα. Τις πένσες τις αφαιρούμε. Στο εμπρός πατρόν προσθέτουμε πλάτος το οποίο θα απορροφηθεί από τις πιέτες που θα δημιουργήσουμε στην λαιμόκοψη. Δείτε το σκίτσο.
Για να επιτυγχάνουμε τον απαιτούμενο όγκο στην περιφέρεια του φορέματος, σχεδιάζουμε στην περιοχή αυτή ημικύκλιο που ξεκινάει λίγο κάτω από την μέση και καταλήγει περίπου στον ποδόγυρο.  Σχεδιάζουμε την νέα λαιμόκοψη, επεκτείνοντας την κατά 2,5-3 εκατοστά, βαθύτερα, αν το επιθυμούμε. Ανασχεδιάζονται οι ώμοι επίσης με επιμήκυνση  της γραμμής ώμων κατά 15-20 εκ για να συμπεριλάβουμε το μανίκι και βεβαίως το μήκος μπορεί να παίζει ανάλογα με το γούστο μας και τις απαιτήσεις μας. Εφαρμόζουμε τις αλλαγές και στο πίσω πατρόν μας.
Στο ράψιμο ξεκινάμε και ράβουμε από την λαιμόκοψη στο εμπρός και ράβουμε τις πιέτες και από μία πιέτα σε κάθε ώμο.  Ακολούθως ράβουμε τους ώμους με τις καλές πλευρές μαζί και συνεχίζουμε με τις πλαϊνές ραφές. Κάνουμε το καθάρισμα στην λαιμόκοψη και τελειώνουμε με τα στριφώματα στα μανίκια και τον ποδόγυρο.
Το ύφασμα που χρησιμοποίησα για το σημερινό φόρεμα είναι μεταξωτό καθώς το θεωρώ ιδιαίτερα δροσερό για καλοκαίρι και είναι επίσης ένα από τα αγαπημένα μου υφάσματα.
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER