ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΜΙΑ ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ ΚΟΥΜΠΙΑ ΕΜΠΡΟΣ

 ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΜΙΑ ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ ΚΟΥΜΠΙΑ ΕΜΠΡΟΣ
Μιά όμορφη φούστα με κουμπιά εμπρός και ένα ελαφρύ σχήμα Α που την κάνει πολύ κολακευτική θα δούμε πως να ράψουμε σήμερα. 
Οδηγίες Βήμα προς βήμα
Για να κόψω το ύφασμα προηγουμένως σχεδίασα το πατρόν της φούστας. Οι μετρήσεις που χρειάζονται είναι η περίμετρος της μέσης και της περιφέρειας διαιρούμενες με το 4 και το μήκος που θέλετε να έχει η φούστα καθώς και η απόσταση μέσης περιφέρειας.
Βήμα 1: Πώς να κόψετε το ύφασμα
Όταν έχετε κάνει το σχέδιο σας, διπλώστε το ύφασμα στο μισό και το τοποθετήστε σε μια επίπεδη επιφάνεια, σημειώστε τις μετρήσεις σας πάνω του και τώρα μπορείτε να κόψετε το ύφασμα. Λάβετε υπόψη σας ότι πρέπει να τοποθετήσετε στην τσάκιση του υφάσματος το πίσω κεντρικό τμήμα της φούστας, καθώς αυτό δεν θα έχει κεντρική ραφή.
Βήμα 2: Τα κομμάτια σας
Πρέπει να έχετε τα παρακάτω κομμάτια της φούστας.
1 κεντρικό κομμάτι (πίσω)
2 κεντρικά κομμάτια με ραφή στο κέντρο (μπροστινά μέρη)
2 αριστερά πλευρικά κομμάτια (πίσω και εμπρός)
2 δεξιά πλευρικά κομμάτια (πίσω και εμπρός)
ΟΔΗΓΙΕΣ
Τοποθετήστε τα δύο μπροστινά κεντρικά κομμάτια της φούστας σε μια επίπεδη επιφάνεια, με την καλή πλευρά επάνω, τοποθετήστε επάνω τους τα μπροστινά πλευρικά (αριστερά και δεξιά), καλές πλευρές μαζί και ράψτε τα με ένα ίσιο γαζί, ώστε να ολοκληρωθεί το εμπρός κομμάτι. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και για τα πίσω κομμάτι, ώστε να ολοκληρωθεί και πίσω κομμάτι.
Για να τελειώσετε τις ραφές που ενώνουν τα μέρη της φούστας,  κάντε μια απλή πανωραφή στην καλή πλευρά του υφάσματος (πάνω από την ραφή που ενώνουν τα κομμάτια κεντρικό και πλευρικά και από τις δύο πλευρές της ραφής). Τέλος, ράψτε το μπροστινό μέρος με το πίσω και με τις καλές πλευρές μαζί στις πλαϊνές ραφές και έχετε σχεδόν ολοκληρώσει την φούστα.
Βήμα 3: Κουμπιά
Για να τοποθετήσουμε τα κουμπιά κάνουμε απλά ένα στρίφωμα στο κέντρο εμπρός της φούστας και στις δύο της πλευρές. Από την πλευρά που προτίθεστε να φτιάξετε τις κουμπότρυπες, κάντε ένα ελαφρώς φαρδύτερο στρίφωμα.
Βήμα 4: Ράψτε τη ζώνη μέσης της φούστας
Για να φτιάξετε τη ζώνη μέσης της φούστας, κόψτε πρώτα μια λωρίδα από το ύφασμα πλάτους περίπου 8 εκατοστών και με μήκος, το μήκος της μέσης της φούστας σας, προσθέτοντας το τμήμα που θα χρειαστείτε για περιθώριο ραφής. Διπλώστε τη ζώνη στη μέση και σιδερώστε την. Μόλις έχετε τη ζώνη μέσης, βάλτε την στη φούστα, πρέπει να είναι με τη καλή πλευρά επάνω. Καρφιτσώστε γύρω από ολόκληρο το περίγραμμα της μέσης της φούστας και τώρα μπορείτε να ράψετε για να ενώσετε και τα δύο υφάσματα. Για να τελειώσετε το άκρο της ζώνης της μέσης, γυρίστε το επιπλέον του υφάσματος, ακολουθώντας το ίδιο στρίφωμα που κάνατε για τα κουμπιά και τις κουμπότρυπες. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να ολοκληρώσετε όλες τις ακατέργαστες άκρες με μια ζιγκ-ζαγκ βελονιά για να αποφύγετε το ξέφτισμα.
Βήμα 5: Κάντε τις κουμπότρυπες και ράψτε τα κουμπιά
Τώρα απλά πρέπει να φτιάξετε τις κουμπότρυπες, για αυτό πρέπει να μετρήσετε την απόσταση στην οποία θέλετε να τοποθετήσετε τις κουμπότρυπες και να βάλετε μια ένδειξη ώστε να είναι συμμετρικές. Καλό θα είναι να αφήσετε περίπου 5 cm ανάμεσα σε κάθε κουμπότρυπα, αλλά αυτή η απόσταση και ο αριθμός των κουμπιών θα εξαρτάται από το μήκος της φούστας σας. Ράψτε τα κουμπιά ακολουθώντας τις ίδιες ενδείξεις και μετρήσεις.
Τέλος, ράψτε τον ποδόγυρο της φούστας στο μήκος που θέλετε και η φούστα σας είναι ήδη έτοιμη.
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER