ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΑΟΡΑΤΟ ΜΠΑΛΩΜΑ ΣΕ ΤΖΙΝ

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΑΟΡΑΤΟ ΜΠΑΛΩΜΑ ΣΕ ΤΖΙΝ
Αν τα τζιν σας έχουν τριφτεί  ή είναι σχισμένα, μην βιαστείτε να αγχωθείτε, θεωρώντας ότι αντιμετωπίζετε ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα,
γιατί μπορείτε εύκολα και πολύ γρήγορα να το διορθώσετε με την προσθήκη ενός ανεπαίσθητου μπαλώματος στο εσωτερικό του τζιν.
Πώς να ράψετε τζιν ή πώς να κάνετε ένα αόρατο μπάλωμα στα τζιν:
Γυρίστε το αγαπημένο σας τζιν στο εσωτερικό. Χρειαζόμαστε διπλό θερμοκολλητικό μπάλωμα. Από αυτό κόβουμε τα κομμάτια που έχουν το ίδιο μέγεθος με το τρίψιμο ή τις τρύπες του τζιν σας.  Εφαρμόστε το διπλό θερμοκολλητικό μπάλωμα με το κομμάτι κόλλας κάτω, σιδερώνοντάς το στο τζιν από μέσα. Έτσι, "κολλάμε" το φθαρμένο. 
Τώρα για μεγαλύτερη ασφάλεια κάντε ζιγκ-ζαγκ ραφές γύρω από την περίμετρο του μπαλώματος στο τζιν.
 Η κλωστή πρέπει να έχει το σωστό χρώμα για το τζιν. Απομένει να ράψετε πολλές ευθείες γραμμές στην μπροστινή πλευρά του τζιν. Και αυτό είναι όλο. Έτσι τελειώνουμε με την τρύπα στο τζιν και δεν είναι αισθητό. Καλή τύχη!
Επίσης υπάρχουν μπαλώματα θερμοκολλητικά ειδικά για τα τζιν και τα υφασμάτινα παντελόνια στα καταστήματα ραπτικής, ιδανικά για να καλύψετε το εσωτερικό των παντελονιών και παρέχονται σε διάφορα χρώματα.
Κολλάνε εύκολα στην περιοχή που επιθυμείτε πατώντας τα με το σίδερο και όπως αναφέραμε και παραπάνω για καλύτερη σταθερότητα, αφού τα κολλήσετε, μπορείτε να τα ράψετε στο χέρι ή τη μηχανή.
Αν επιλέξετε να τα κολλήσετε με το σίδερο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
1.
    Ισιώστε το ύφασμα στο σημείο που θέλετε να κολλήσετε το μπάλωμα.
2.
    Ακουμπήστε το μπάλωμα στο σημείο και καλύψτε το με ένα βαμβακερό ύφασμα. 
3.
    Με το σίδερο σε μέτρια θερμοκρασία περάστε πάνω από τη ύφασμα αρκετές φορές μέχρι να λιώσει τελείως η κόλλα και να σταθεροποιηθεί το μπάλωμα. 
4.
    Αφαιρέστε το ύφασμα και βεβαιωθείτε ότι το μπάλωμα έχει κολλήσει καλά. 
5.
    Αν όχι, επαναλάβετε την διαδικασία. 
6.
    Για μεγαλύτερη αντοχή, προαιρετικά μπορείτε να ράψετε το μπάλωμα στο τζιν σας.
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER