ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

BOHO ΠΑΤΡΟΝ ΜΕ ΜΑΝΙΚΙ

BOHO ΠΑΤΡΟΝ ΜΕ ΜΑΝΙΚΙ 
Τα boho φορέματα μου αρέσουν πολύ και διαρκώς ψάχνω για νέες ιδέες, έτσι σήμερα θα ράψουμε ένα ακόμα.
Πάλι μάξι είναι, αλλά εσείς αν θέλετε μπορείτε να μειώσετε το μήκος αν και δεν θα συνιστούσα, γιατί σαν μάξι φόρεμα φαίνεται πολύ ομορφότερο.  Όμως από ότι βλέπω, αρέσουν και στις περισσότερες φίλες μου. Το συγκεκριμένο θα έχει μανίκια και είναι κατάλληλο για ταξίδια, ιδιαίτερα σε χώρες που η σάρκα του γυναικείου σώματος θεωρείτε πρόκληση να εκτίθεται σε κοινή θέα και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο καλυμμένο.
 
Το πατρόν μας σήμερα έχει ένα απλό γεωμετρικό σχήμα και όπως θα δείτε δεν είναι καθόλου δύσκολο. Δεν χρειάζεται καν να έχετε πατρόν. Μπορείτε να το σχεδιάσετε κατευθείαν επάνω στο ύφασμα σας, αν και θεωρώ ότι το σωστότερο είναι να σχεδιάζεται πάντα ένα πατρόν σε χαρτί πρώτα. Στην ουσία αποτελείται από δύο ίδια κομμάτια, το εμπρός και το πίσω, εκτός από την λεπτομέρεια στην εμπρός λαιμόκοψη, η οποία βεβαίως είναι προαιρετική. Η πίσω λαιμόκοψη σημειώνεται με το πράσινο χρώμα, 4 εκ κάτω από την επάνω κεντρική γραμμή και αν αποφασίσετε να μην συμπεριλάβετε την λεπτομέρεια της εμπρός λαιμόκοψης, θα πρέπει απλά να την βαθύνετε λίγο, 5 εκ κάτω από την επάνω κεντρική γραμμή. Το σχέδιο που δίνουμε είναι για μέγεθος 48-50, αλλά γενικώς επειδή τα μεγέθη δεν είναι για όλες μας τα ίδια, καλό θα ήταν να κάνετε και εσείς κάποιες μετρήσεις πριν αποφασίσετε να κόψετε το ύφασμα σας. Βασικά θα χρειαστείτε τέσσερις μετρήσεις. Το μήκος που θα το μετρήσετε από τον ώμο σας ως εκεί που θέλετε να καταλήγει το φόρεμα. Τον ώμο σας από εκεί την άκρη του λαιμού σας ως εκεί που αρχίζει το χέρι σας. Το μήκος του χεριού σας από τον ώμο σας ως τον καρπό σας και τέλος το άνοιγμα που θέλετε να έχει ο ποδόγυρος κατά το βάδισμα σας. Η μόνη μέτρηση που πρέπει να διαιρεθεί με το 4 είναι η τελευταία, που είναι οριζόντια, καθώς πάντα σχεδιάζουμε το ¼ του πατρόν.
Θα τοποθετήσετε το πατρόν σας στην τσάκιση του υφάσματος και θα κόψετε δύο ίδια κομμάτια, αφού πρώτα συμπεριλάβετε περιθώρια ραφής.  Θα διορθώσετε την εμπρός λαιμόκοψη ανάλογα πως την θέλετε. Θα τοποθετήσετε τα δύο κομμάτια με τις καλές πλευρές μαζί, θα ράψετε τους ώμους, τις πλαϊνές ραφές και τα μανίκια. Θα τελειώσετε την πίσω και εμπρός λαιμόκοψη, και τέλος θα κάνετε τα στριφώματα στα μανίκια και τον ποδόγυρο.
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER