ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΕΒΑΖΕ ΦΟΥΣΤΑ

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΕΒΑΖΕ ΦΟΥΣΤΑ
Υπάρχουν διάφοροι τύποι από φούστες που καταλήγουν σε εβαζέ (σχήμα καμπάνα), από μία απλή A-line μέχρι μία φούστα κλος πλήρους κύκλου και όλοι οι άλλοι τύποι ενδιάμεσα αυτών.
Από τον τύπο υφάσματος που επιλέγετε και την κατεύθυνση των ινών θα οδηγηθείτε σε πολύ διαφορετικά αποτελέσματα.
Το κοινό σημείο με τις φούστες που καταλήγουν σε εβαζέ είναι ότι είναι εφαρμοστές στη μέση με όγκο στον ποδόγυρο, που τις καθιστά διαφορετικές από τις φούστες με σούρα ή πιέτες, στις οποίες έχει προστεθεί όγκος όχι μόνο στον ποδόγυρο αλλά επίσης στη μέση.
Συμβουλή Αν θέλετε μεγαλύτερο όγκο στον ποδόγυρο, σχεδιάστε ένα φρου φρου επιπρόσθετα από τις οδηγίες A-line 
Μια εβαζέ A-line είναι μία φούστα σε σχήμα καμπάνας. Είναι εφαρμοστή στην μέση και μέχρι την περιφέρεια. Αυξάνοντας τον όγκο της από την περιφέρεια και μέχρι στο στρίφωμα. 
Συνδυάστε τις οδηγίες για μία A-line φούστα, με τις οδηγίες για μία φούστα με βολάν για να σχεδιάσετε μια φούστα με περισσότερο όγκο στον ποδόγυρο που πάλλεται.
1 Αντιγράψτε το εμπρός βασικό πατρόν φούστας. Κάνετε όποιες αλλαγές χρειάζεστε για να ολοκληρωθεί η γραμμή μέσης και το κλείσιμό της.
2 Σχεδιάσετε μια γραμμή κάθετη προς την κατευθυντήρια γραμμή της περιφέρειας από το σημείο της πένσας της φούστας ως τον ποδόγυρο. Αυτή είναι η γραμμή που θα εισάγετε τον πρόσθετο όγκο.
3 Κόψτε το ένα πόδι από την πένσα (δεν έχει σημασία ποιο πόδι) από τη μέση μέχρι το σημείο της πένσας αλλά όχι μέσα στην πένσα.
4 Κόψτε τη γραμμή εισαγωγής από το στρίφωμα στο σημείο της πένσας, αλλά όχι μέσα στην πένσα.
Το χαρτί δεν πρέπει να είναι κομμένο στο σημείο της πένσας σας, επιτρέποντάς σας να εργαστείτε γύρω της.
Εάν το χαρτί σας κοπεί στα δύο, το σημείο της πένσας θα είναι το σημείο αιχμής της πένσας.
5 Τοποθετήστε επιπλέον χαρτί κάτω από το πατρόν της φούστας.
6 Κλείστε την πένσα μετακινώντας το κομμένο πόδι της πένσας επάνω στο άκοπο πόδι, επικαλύπτοντας την ενδιάμεση απόσταση (αφομοίωση) μεταξύ των δύο ποδιών.
Αυτό ανοίγει το στρίφωμα της φούστας, για τη δημιουργία του εβαζέ ή όγκου.
Προσθέστε περισσότερο όγκο, κλείνοντας ολόκληρη την πένσα, για ένα μικρότερο όγκο, αφήστε κάποιο υπόλοιπο αφομοίωσης της πένσας.
7 Ασφαλίστε την στη θέση που θέλετε. Συνδέστε την γραμμή στο στρίφωμα σε ολόκληρη την εισαγωγή. Εξομαλύνετε τυχόν σημεία κάμπτοντας ελαφρώς την γραμμή, εάν είναι απαραίτητο.
8 Επεκτείνετε το στρίφωμα στην πλευρική ραφή κατά το ήμισυ του ποσού που έχετε εισαγάγει. Για παράδειγμα, αν έχετε εισαγάγει 5
cm, προσθέστε 2.5 εκατοστά στο πλάι. Συνδέστε την επέκταση στη βάση στην, (ή ελαφρώς πιο πάνω), κατευθυντήρια γραμμή της περιφέρειας για να δημιουργήσετε ένα σχήμα ευθείας στο πλάι. Για να επιτευχθεί μια περισσότερο ίσια πλευρά, μπορείτε να κόψετε όσο προστέθηκε με την εισαγωγή στην κατευθυντήρια γραμμή της περιφέρειας
9 Αν παρέμεινε 1 cm ή περισσότερο αφομοίωση της πένσας στην περιφέρεια της μέσης σας, επισημάνετε τα νέα πόδια της με εγκοπές. Αν παρέμεινε λιγότερο από 1 cm αφομοίωση πένσας, αφαιρέστε αυτό το ποσό της αφομοίωσης από την πλευρική ραφή στην μέση, εξομαλύνοντας προς τα κάτω το μήκος της πένσας.
10 Προσθέστε τον ίδιο όγκο στην πίσω πατρόν της φούστας με εισαγωγή και επέκταση όπως κάνατε στο πατρόν της εμπρός φούστας.
Για παράδειγμα, αν στο εμπρός σας έχετε μια 5 cm εισαγωγή, θα κάνετε επίσης εισαγωγή 5 cm στο πίσω μέρος.
11 Τοποθετήστε το εμπρός και πίσω πατρόν της φούστας μαζί στις πλευρικές ραφές και εξομαλύνετε τυχόν σημεία στον ποδόγυρο.
12 Σηματοδοτήστε την κατεύθυνση των ινών παράλληλα προς το κέντρο εμπρός, και κέντρο πίσω. Σημειώστε στην εμπρός φούστα σας, «Κόψτε 1 τεμ στην τσάκιση του υφάσματος» και στο πίσω «Κόψτε 2 τεμ υφάσματος.»
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Αλλάξετε την κατευθυντήρια  γραμμή ινών από κάθετη σε διαγώνια για μια φούστα με ένα μαλακότερο ντραπάρισμα η οποία θα αγκαλιάζει λίγο τους γοφούς. Χρησιμοποιήστε
ένα ύφασμα μαλακό με ένα ωραίο ντραπάρισμα.
Δείτε το σχετικό βίντεο.
=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER