ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΜΑΧΙ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΣΚΙΣΙΜΟ ΣΤΟ ΠΛΑΪ

ΜΑΧΙ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΣΚΙΣΙΜΟ ΣΤΟ ΠΛΑΪ
Τα maxi φορέματα είναι από τα αγαπημένα μου φορέματα, ειδικά το καλοκαίρι. 
Για αυτό το συγκεκριμένο maxi φόρεμα, ήθελα το μπούστο να είναι αρκετά χαλαρό, με μονοκόμματο μανίκι. Στην μέση προτίμησα αντί ζώνης να βάλω λάστιχο που να εφάπτεται στη φυσική μου
Υλικά:
·        3 μέτρα από ένα ελαφρύ υφασμένο (χωρίς ελαστικότητα) ύφασμα. Θα πρότεινα ένα ρεγιόν. Είναι ελαφρύ (αλλά όχι διαφανές), και πέφτει πολύ όμορφα.
·        3 μέτρα χαρτί πατρόν (προαιρετικό)
·        5-6 εκ φάρδους λάστιχο (αρκετό σε μήκος για να ταιριάζει άνετα γύρω από τη μέση σας)
·        Αναλόγου χρώματος κλωστή
·        Ένα άνετο μπλουζάκι σας για να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός πατρόν
Βήμα 1:
Διπλώστε το ύφασμα σας για να ξεκινήσετε να κόβετε τα κομμάτια. Θα πρότεινα να δημιουργήσετε το πατρόν σας σε χαρτί πατρόν αρχικά για να κάνετε οποιεσδήποτε προσαρμογές θεωρείτε ότι χρειάζονται. 
Κόψτε τα δύο κομμάτια του μπούστου. Πάρτε το μπλουζάκι σας που θα χρησιμοποιηθεί ως οδηγός πατρόν, διπλώστε το κατά μήκος στην μέση και τοποθετήστε το πάνω από το ύφασμα, και ευθυγραμμίστε το με την τσάκιση του υφάσματος και κόψτε γύρω από αυτό. Μην ξεχάσετε να αφήσετε περιθώρια ραφής από 1 εκ σε όλες τις πλευρές του. Ο ώμος, πρέπει να είναι μια ευθεία διαγώνια γραμμή περίπου 20 εκ. Κόψτε μια ελαφρώς διαγώνια γραμμή στο τέλος του ώμου μέχρι τη μέση. Κόψτε την εμπρός λαιμόκοψη λίγο βαθύτερη από την πίσω. Το μήκος του μπούστου πρέπει να είναι 2 εκ μακρύτερο από την φυσική σας μέση.
Κόψτε τα 2 τμήματα της φούστας, με τη μέση να είναι περίπου 8-10 εκ ευρύτερη από την πραγματική μέτρηση της μέσης σας, το πλάτος στο κάτω μέρος, στον ποδόγυρο πρέπει να είναι 40 εκ ευρύτερο από το πλάτος της μέσης και το μήκος από τη φυσική μέση σας μέχρι το πάτωμα.
Βήμα 2:
Τοποθετήστε τα δύο επάνω κομμάτια με τις καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώστε και ράψτε τους ώμους και τα μανίκια με 1 εκ περιθώριο ραφής, και από κάτω προς τα πάνω επάνω ράψτε τις πλαϊνές ραφές αφήνοντας 18 εκ  χωρίς ράψιμο για τα χέρια. Μετά τη ραφή, θα πρέπει να τελειώσετε τις ακατέργαστες άκρες με ζιγκ-ζαγκ ραφή ή με τον κοπτοράπτη για να αποτρέψετε το ξέφτισμα.
Βήμα 3:
Τοποθετήστε τα δύο κομμάτια της φούστας με τις καλές πλευρές μαζί και καρφιτσώστε τις πλαϊνές ραφές με 1 εκ περιθώριο ραφής και ράψτε αφήνοντας προς τα κάτω 30 εκ από τον ποδόγυρο άνοιγμα και στις δύο πλευρές για τις σχισμές.
Βήμα 4:
Με την ανάποδη πλευρά προς τα έξω του μπούστου, μετακινήστε τη φούστα (με την καλή πλευρά έξω) μέσα από την οπή της λαιμόκοψης έτσι ώστε οι κάτω άκρες του μπούστου και οι επάνω άκρες της φούστας να είναι μαζί. Καρφιτσώστε και ράψτε ολόγυρα με 1 εκ περιθώριο ραφής.
Βήμα 5:
Πάρτε το λάστιχο σας που θα πρέπει να ταιριάζει άνετα γύρω από τη μέση σας. Ράψτε τα άκρα του μαζί σε ένα κύκλο. Στη συνέχεια, περάστε το γύρω από τη ραφή της μέσης που μόλις ράψατε και, ακριβώς πάνω στη ραφή τεντώστε το λάστιχο αρχίστε να το ράβετε τεντώνοντας πάντα πάνω στην ραφή της μέσης μέχρι να κλείσετε το κύκλο.
Βήμα 6:
Γυρίστε το φόρεμα σας από την καλή και τελειώστε την λαιμόκοψη γυρίζοντας το ύφασμα δύο φορές από 0.5 εκ προς το εσωτερικό, επαναλάβατε για τις μασχάλες, τις πλευρικές σχισμές και το στρίφωμα. 
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER