ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΕΥΚΟΛΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΣΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΩΜΙΤΗ

ΕΥΚΟΛΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΣΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΩΜΙΤΗ
Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό μου αφού τελείωσα το ράψιμο αυτής της μπλούζας ήταν
... ότι μυρίζει καλοκαίρι και επίσης ότι είναι αυτό το τόσο γλυκό στυλ, το κοριτσίστικο στυλ, που λατρεύω. Και βεβαίως δεν έβλεπα την ώρα να την φορέσω και να βγω μια βόλτα στον ήλιο που τόσο μου έλειψε αυτόν τον χειμώνα. Και επίσης φυσικά πρέπει να αναφέρω ότι αυτή η μπλούζα είναι τέλεια και για τις φίλες μας που περιμένουν τον πελαργό.
Οπότε σήμερα θα δούμε πως να ράψουμε μπλούζα με σούρα στο ωμίτη.
Συνδυάζεται τέλεια με το skinny τζιν σας και αθλητικά παπούτσια.
Υλικά:
·     1,5 μ. ύφασμα (μη ελαστικό)
·     Ανάλογη κλωστή
·     Ψαλίδι
·     Χάρακας
·     Σαπουνάκι σημαδέματος
·     Ραπτομηχανή
Οδηγίες:
1. Κόψτε το εμπρός επάνω κομμάτι στο σχήμα παρακάτω, χρησιμοποιώντας ένα μη ελαστικό ύφασμα, απλά βεβαιωθείτε ότι ξεκινάτε μερικά εκατοστά κάτω από τις μασχάλες, συνεχίζετε ανεβαίνοντας προς την κορυφή του στήθους σας, και στη συνέχεια, μειώνετε την κλίση κατεβαίνοντας πάλι λίγα εκατοστά κάτω από την μασχάλη.  Η πλάτη θα κοπεί ξεκινώντας πάλι μερικά εκατοστά κάτω από τη μασχάλη σας, και κατεβαίνοντας στο κέντρο κάτω από 10-12 εκ και στη συνέχεια πίσω στην άλλη πλευρά λίγα εκατοστά κάτω από την μασχάλη.
2. Ράψτε τα δύο κομμάτια με τις καλές πλευρές μαζί.
3. Κόψτε ένα ορθογώνιο για το κάτω κομμάτι της μπλούζας κάνοντας, με φάρδος 11/2 ή 2 φορές την μέτρηση περιμετρικά του στήθους σας. Όσο μεγαλύτερο είναι αυτό το φάρδος, τόσο περισσότερο θα σουρωθεί. Το μήκος του, το αφήνω να το επιλέξετε εσείς.
4. Στη συνέχεια διπλώστε στο μισό το πίσω μέρος και κόψτε ένα ωραίο σχήμα U που θα μιμείται το κομμάτι (όταν σουρωθεί) του πάνω μισού που μόλις κόψατε στο βήμα 1. Δεν υπάρχει πρόβλημα  εάν δεν είναι εντελώς ακριβείς. Το στρίφωμα θα διορθώσει τυχόν ατέλειες.
5. Δημιουργήστε στην σούρα στην κορυφή του κάτω κομματιού ώστε να ταιριάζει με το μήκος του κάτω μέρους του επάνω κομματιού σας.
6. Καρφιτσώστε και ράψτε το επάνω και το κάτω μέρος μαζί, με τις καλές πλευρές μαζί.
7. Κάντε ένα καθάρισμα λαιμόκοψης και ράψτε τη στο λαιμό χρησιμοποιώντας αυτές τις οδηγίες ΕΔΩ.
8. Στριφώστε το κάτω μέρος από 1.5 έως 3 εκ και σιδερώστε!
Αυτό ήταν! Τελειώσατε!
ΠΗΓΗ
=================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER