ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ ΚΑΡΦΙΤΣΑ

ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ ΚΑΡΦΙΤΣΑ
Κάθε άνθρωπος που ασχολείται με κατασκευές ή χρησιμοποιεί υφάσματα για κάποιο έργο σίγουρα θα βρει αχρησιμοποίητα υλικά
ή τα υπολείμματα τους στον κάδο απορριμμάτων, με τα οποία μπορεί να δημιουργήσει κάτι ενδιαφέρον και χρήσιμο.
Και η κατάλληλη τεχνική είναι η - συναρμολόγηση.Το όνομα "assemblage"προέρχεται από τη γαλλική γλώσσα και σημαίνει συνάθροιση, συναρμολόγηση.
Η συναρμολόγηση είναι μια τεχνική που σχετίζεται με ένα είδος κολάζ.
Αν συνηθίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν την τεχνική όταν εργάζεστε με κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας θαυμάσια κοσμήματα - περιδέραια, καρφίτσες, βραχιόλια, καθώς και διακοσμητικά υφασμάτινα πουγκιά ως επίσης και διάφορα κουτιά κοσμημάτων.  Κάποιος πρέπει μόνο να κρατάει τα υπολείμματα από τις προμήθειες τους για την κατασκευή ενδυμάτων, κεντημάτων, πλεκτών καθώς επίσης αχρησιμοποίητα υλικά όπως κορδόνια, χάντρες και κορδέλες και συναρμολογώντας κάποια από αυτά μαζί μπορούν να μετενσαρκωθούν ...
Δείτε εδώ πως κατασκεύασα μια μικρή αλλά γλυκιά καρφίτσα από απορρίμματα που βρέθηκαν στο μπαουλάκι που συνηθίζω να αποθηκεύω τα υπολείμματα.
Αυτά που χρησιμοποίησα για την καρφίτσα είναι: κάποια μικρά υπόλοιπα από ένα παλιό καφέ δερμάτινο μπουφάν του άντρα μου, κάποια απορρίμματα από μία μπεζ δαντέλα και ένα κομματάκι κορδόνι. Θα μπορούσα ίσως να βάλω και κάποιες χαντρούλες, αλλά θεώρησα ότι θα είναι παραφορτωμένη, και έτσι περιορίστηκα σε αυτά μόνο.  Θα χρειαστείτε επίσης βελόνα και κλωστή, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όπως και εγώ άλλωστε, για ευκολία πιστόλι σιλικόνης.
Έκοψα κάποια κομματάκια δέρματος σε σχήμα πετάλων λουλουδιών και με ένα άλλο κομματάκι δέρμα δημιούργησα το τριαντάφυλλο για το κέντρο.
Όταν η ροζέτα ήταν έτοιμη, έκοψα την βάση και κόλλησα την καρφίτσα . Για ασφάλεια στην στερέωσα με δύο ακόμη κομμάτια δέρμα.  Στην συνέχεια κόλλησα τα φύλλα και την ροζέτα στο κέντρο, συμπλήρωσα με την δαντέλα στην άλλη πλευρά και τέλος κόλλησα το μικρό κομμάτι σπάγκο.
Με κομμάτια από το ίδιο μπουφάν παλαιότερα είχα φτιάξει ένα μικρό τσαντάκι με φερμουάρ. Δείτε εδώ πως το έκανα.
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER