ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

MAXI ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΒΟΛΑΝ

MAXI ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΒΟΛΑΝ
Το καλοκαίρι έφτασε και χρειαζόμαστε ελαφρά, χαλαρά και δροσερά ενδύματα.
Για τον λόγο αυτό σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας ένα έξοχο απλό maxi φόρεμα με βολάν, που είναι τόσο εύκολο να γίνει και σίγουρα θα αγαπήσετε και δεν θα θέλετε να το αποχωριστείτε.
Δείτε πως μπορείτε να ράψετε και εσείς ένα maxi φόρεμα με βολάν.
Υλικά
3,5 μ ύφασμα
Μαρκαδόρο ή σαπουνάκι σημαδέματος
Ψαλίδι υφάσματοςbr>Αναλόγου χρώματος κλωστή
Καρφίτσες
Ραπτομηχανή
Λάστιχο
Αυτό είναι το πατρόν για το maxi φόρεμα.
Το μπούστο συντάσσεται χρησιμοποιώντας τις μετρήσεις της προτομής και της μέσης. Κάναμε το μήκος του μπούστο 25cm μακρύ, αλλά μπορείτε να ρυθμίσετε το μήκος αν προτιμάτε το μπούστο να καθίσει υψηλότερα ή χαμηλότερα στην προτομή σας.
Το μήκος της φούστας είναι 60 εκατοστά, με 25 εκατοστά βολάν. Αλλά και πάλι, μπορείτε να προσαρμόσετε τα μήκη σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Λάβετε υπόψη σας ότι το πλάτος του βολάν πρέπει να είναι τουλάχιστον διπλάσιο από το πλάτος του στριφώματος της φούστας για να δημιουργήσετε την σούρα. Ίσως χρειαστεί να κόψετε πολλά κομμάτια υφάσματος μαζί για να πετύχετε το πλάτος, αλλά οι ραφές δεν θα είναι ορατές μετά την σούρα στο βολάν.
Σχεδιάστε το πατρόν σας πάνω στην ανάποδη πλευρά του υφάσματος, στη συνέχεια αφήστε περιθώρια ραφής και κόψτε.
Συνδέστε το εμπρός και το πίσω κομμάτι μαζί και ράψτε τις πλευρικές ραφές.
Ράψτε τα κομμάτια του βολάν σας μαζί αν είναι περισσότερα από ένα και ράψτε πρώτα την κάτω άκρη, δηλαδή το στρίφωμα. Χρησιμοποιήσαμε θερμοκολλητική ταινία για στριφώματα σε ρούχα για αυτό το βήμα, αλλά μπορείτε να ράψετε ένα παραδοσιακό στρίφωμα αν προτιμάτε.
Δημιουργήστε ένα τούνελ για το λάστιχο στρέφοντας μέσα και ράβοντας το περιθώριο ραφής στην κορυφή του μπούστου. Στη συνέχεια περάστε μέσα το λάστιχο, το οποίο θα δημιουργήσει την ανάλογη σούρα στο ντεκολτέ του μπούστου.
Ράψτε με μια ευθεία βελονιά στο πάνω άκρο του βολάν, στη συνέχεια, μαζέψτε μέχρι το πλάτος του να ταιριάζει με εκείνο του ποδόγυρου. Στη συνέχεια, ράψτε το βολάν στον ποδόγυρο.
Επίσης, φτιάξαμε δύο τιράντες για το φόρεμα πλάτους 4cm από το ίδιο ύφασμα, και μία ζώνη μέσης 2 μέτρα μήκος και 12 εκ φάρδος, ώστε τελειωμένη να έχει φάρδος 5 εκ.
Ράψτε τις τιράντες στην κορυφή του φορέματος και τελειώσατε!
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER