ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΤΣΑΝΤΑΚΙ ΜΕ ΦΕΡΜΟΥΑΡ

ΤΣΑΝΤΑΚΙ ΜΕ ΦΕΡΜΟΥΑΡ
Ο άντρας μου έφερε για πέταμα ένα παλιό δερμάτινο μπουφάν του που ήταν κατεστραμμένο σε πολλά σημεία.
Βεβαίως με την μανία που έχω να ανακυκλώνω τα πάντα ήταν αδύνατον να το πετάξω και έτσι άρχισα να το ξηλώνω για να εκμεταλλευτώ οτιδήποτε μπορούσε από αυτό να επαναχρησιμοποιηθεί.
Από αυτό το μπουφάν προέκυψε το μικρό τσαντάκι που βλέπετε.
Άλλωστε λατρεύω να ράβω τσαντάκια με φερμουάρ. Είναι τόσο βολικά μέσα στην τσάντα μου για την αποθήκευση των πάσης φύσεως μικρών αντικειμένων – από κέρματα, πιστωτικές κάρτες, χαρτομάντηλα, κλειδιά, παυσίπονα, κραγιόν κλπ. Βεβαίως το γεγονός ότι το να ράψεις τσαντάκια με φερμουάρ είναι ίσως το ευκολότερο έργο που απαιτεί ελάχιστο χρόνο το καθιστά ιδανικό για αρχάριους!
Και η νέα προσθήκη η οποία είναι μια διακοσμητική επίσης δερματίνη φούντα που έχει προστεθεί κάνει το έργο μου πολύ σικ. Δείτε λοιπόν πώς να κάνετε και εσείς μία δερμάτινη φούντα, αν ήδη δεν ξέρετε... Εδώ είναι από κοντά μία φούντα. Και εδώ βλέπετε πώς να την κάνετε...
Προμήθειες: 6 εκ ύψος Χ 14 εκ πλάτος δέρμα ή δερματίνη.
Ισχυρή κόλλα ή πιστόλι σιλικόνης.
1: Κόψτε σχισμές περίπου 0.5 εκ. σε όλο το μήκος το μήκος 14 εκ του υλικού σας. Σταματήστε 1,5 εκ από την κορυφή.
2: Κόψτε ένα ακόμη κομμάτι 0,5 εκ Χ 8 εκ για το άγκιστρο της φούντας. Κολλήστε το στην κορυφή.
3: Βάλτε κάποια κόλλα στο επάνω μέρος (το μέρος όπου δεν υπάρχουν σχισμές) και αρχίστε το τύλιγμα της φούντας διατρέχοντας αυτό το μέρος και κολλώντας καθ όλη την διαδρομή.
4: Όταν φτάσετε στο τέλος, τοποθετήστε μια γραμμή της κόλλας για να κρατήσει όλα τα στοιχεία μαζί ώστε να σφραγίσει.
Και είστε έτοιμες!
Ας ξεκινήσουμε το τσαντάκι τώρα:
Για να ξεκινήσετε χρειάζεστε δύο κομμάτια 20 ύψος Χ 25 μήκος. Δεν έχω βάλει επένδυση, αν όμως θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε φόδρα, οπότε θα χρειαστείτε δύο κομμάτια φόδρα με τις ίδιες διαστάσεις όπως το εξωτερικό. Και χρειάζεστε ένα φερμουάρ, περίπου 28 εκ μήκος.
1. Τοποθετήστε το φερμουάρ πάνω από το μπροστινό κομμάτι με την καλή του πλευρά κάτω. Αν προτίθεστε να προσθέσετε επένδυση, τοποθετήστε το κομμάτι της επένδυσης και το μπροστινό κομμάτι με τις ανάποδες πλευρές μαζί. Τοποθετήστε το φερμουάρ και καρφιτσώστε. 2. Ράψτε την μία πλευρά του φερμουάρ με ευθύ γαζί στο μισό εκατοστό από τα δοντάκια του. Σιδερώστε και στην συνέχεια κάνετε ένα εξώγαζο κοντά στην άκρη. 3. Επαναλάβετε για την άλλη πλευρά. 4. Όταν έχετε κάνει το εξώγαζο και στα δύο κομμάτια, ανοίξτε το φερμουάρ.
5. Καρφιτσώστε τις πίσω και εμπρός καλές πλευρές μαζί από το κύριο υλικό σας και την επένδυση και ράψτε περιμετρικά με μία ευθεία βελονιά με περιθώριο ραφής 0.5 εκ.
6. Κόψτε λίγο τις γωνίες και στη συνέχεια γυρίστε το στην καλή του πλευρά. 7. Σιδερώστε και τελειώσατε!
==============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER