ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

9 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΝΕΨΕΤΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ

  Ακούω συχνά : Το παντελόνι μου είναι πολύ χαλαρό στη μέση!
Αυτή η κατάσταση φαίνεται να παρουσιάσει ένα δίλημμα σε πολλούς ανθρώπους. 
Οι περισσότερες εταιρείες παραγωγής ενδύματος ράβουν παντελόνια έχοντας σαν βάση τον κανόνα ότι ένα μέγεθος μέσης πρέπει να απέχει από το επόμενο 5 εκ. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι αν είστε ένα ενδιάμεσο μέγεθος, είτε πρέπει να φοράτε το παντελόνι σας πολύ χαλαρό ή να το δώσετε σε κάποια μοδίστρα για στένεμα.
Σωστά; Λοιπόν, είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας μια τρίτη επιλογή που θα μπορούσε να είναι περισσότερο σύμφωνη με τον προϋπολογισμό σας. Μάθετε πώς να στενέψετε ή να χαλαρώσετε τη μέση του παντελονιού σας μόνες σας!
Σοβαρά, θα δείτε ότι δεν είναι δύσκολο και θα σας πάρει όχι περισσότερο από 30-40 λεπτά.
Σημείωση: Θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε εάν υπάρχει επιπλέον ύφασμα στο πίσω μέρος του το παντελονιού. Τα περισσότερα παντελόνια (εκτός των τζιν) έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν στην κεντρική πίσω ραφή. Μπορείτε εύκολα να το στενέψετε ή να το φαρδύνετε μέχρι περίπου 5 εκ, χωρίς να επηρεάζει την εφαρμογή του.
Υλικά
καρφίτσες
κιμωλία σημαδέματος
ψαλιδάκι ή ξηλωτηράκι (seam ripper)
ανάλογη σε χρώμα κλωστή
ραπτομηχανή
σίδερο
πανί σιδερώματος
Η δουλειά του στενέματος ή φαρδέματος είναι ίδια. Είναι πάντα ευκολότερο το στένεμα από το φάρδεμα, κυρίως επειδή δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στο παντελόνι να φαίνονται σημάδια από την προηγούμενη ραφή.
Πώς να στενέψετε στην μέση.
1. Εάν υπάρχει ένα θυλάκι στην ζώνη πάνω από τη ραφή στο κέντρο πίσω, αφαιρέστε το προσεκτικά χρησιμοποιώντας ένα μικρό ψαλιδάκι ή ένα ξηλωτηράκι (seam ripper).
2. Γυρίστε το παντελόνι το μέσα προς τα έξω, και φορέστε το. Ζητήστε από κάποιον και το καρφιτσώσει μέχρι εκεί που αισθανόσαστε ότι εφαρμόζει όπως θέλετε. Μετρήστε πόσο θα θέλατε να το στενέψετε. Σημαδέψτε με την κιμωλία σας.
3. Αφαιρέστε τις ραφές που συγκρατούν τα περιθώρια ραφής στο εσωτερικό όπως επίσης και την κεντρική πίσω ραφή σε μήκος 13-15 εκ από την ζώνη.
4.     Εάν θέλετε να το στενέψετε κυρίως στη μέση χωρίς να χρειάζεται να κάνετε καμία μετατροπή στο κάθισμα, θα πρέπει να κάνετε μια μικρή ραφή στην περιοχή της μέσης μόνο. Εάν όμως έχετε επιπλέον ύφασμα στην περιοχή του πισινού που θέλετε να αφαιρέσετε θα πρέπει η ραφή σταδιακά μα περιλαμβάνει όλη τη διαδρομή από την μέση, μέχρι τον καβάλο. Χρησιμοποιώντας την κιμωλία σας, σημαδέψτε μια γραμμή ραφής στο εσωτερικό του το παντελονιού.
5. Ράψτε πάνω στην γραμμή που έχετε σημαδέψει, αφαιρώντας τις καρφίτσες καθώς προχωράτε.
6. Δοκιμάστε το παντελόνι. Αν το αισθάνεστε καλά στην εφαρμογή, περάστε το γαζί άλλες δύο φορές για να έχετε μια καλή και στέρεη ραφή.
7. Αφαιρέστε την παλιά γραμμή ραφής. Σιδερώστε με πολύ ατμό τη ραφή ανοιχτή και επίπεδη από το εσωτερικό του παντελονιού και νοτίστε επίσης το ύφασμα της σιδερώστρας σας για καλύτερα αποτελέσματα.
8. Ράψτε την ζώνη περικλείοντας μέσα όλες τις ακατέργαστες άκρες.
9. Ράψτε το θυλάκι στην ζώνη πίσω επάνω τη πίσω κεντρική ραφή.
Τελειώσατε! Να που δεν ήταν τόσο δύσκολο τελικά, έτσι δεν είναι;
====================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER