ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΚΟΚΚΙΝΟ ΡΙΧΤΟ ΦΟΡΕΜΑ

 
ΚΟΚΚΙΝΟ ΡΙΧΤΟ ΦΟΡΕΜΑ
Λατρεύω αυτό το κόκκινο φόρεμα για το ελαφρύ του ύφασμα και την απόλυτα αγαπημένη απόχρωση του.
Είναι μία από τις λίγες αποχρώσεις του κόκκινου που νιώθω ότι δίνει φως στο ωχρό δέρμα μου.
ΥΛΙΚΑ:
·        3 μέτρα λεπτού σύμμικτου (πολυέστερ-βαμβάκι) υφάσματος.
·        Διακοσμητική τρέσα (αρκετή για τα μανίκια σας.
Υπάρχουν όλες οι μετρήσεις μου για το φόρεμα στην παραπάνω εικόνα για αναφορά.
Βήμα 1: Βάλτε ένα από τα πλευρικά κομμάτια πάνω στο μπροστινό μέρος του φορέματος σας με τις καλές πλευρές μαζί. Καρικώστε μαζί κατά μήκος της άκρης. (αν δεν έχετε κοπτοράπτη, μπορείτε πάντα με βελονιά ζιγκ-ζαγκ να θωρακίσετε το περιθώριο ραφής για να αποφύγετε το ξέφτισμα) και ράψτε.
Βήμα 2: Ανοίξτε το και σιδερώστε την ραφή ανοικτή. Επαναλάβετε την διαδικασία για την άλλη πλευρά και βάλτε το δεύτερο πλευρικό κομμάτι σας στην άλλη πλευρά πάντα με τις καλές πλευρές μαζί, καρικώστε όπως πριν, ράψτε και σιδερώστε την ραφή ανοικτή. 
Βήμα 3: Ανοίξτε και τα τρία αυτά κομμάτια που τώρα πλέον είναι ραμμένα μαζί (πλευρικό κομμάτι, εμπρός και 2ο πλευρικό κομμάτι). Τοποθετήστε το πίσω κομμάτι σας από πάνω με τις καλές πλευρές μαζί (αυτό θα είναι κομμένο ακριβώς στις ίδιες μετρήσεις με το εμπρός κομμάτι του φορέματος σας). Ταιριάξτε τις πλαϊνές ραφές του πίσω κομματιού με τις αγάζωτες πλευρές του κάθε πλευρικού κομματιού και καρικώστε, ράψτε και σιδερώστε τις πλαϊνές ραφές, όπως ακριβώς κάνατε στα προηγούμενα βήματα. Με το φόρεμα τώρα να βλέπετε την ανάποδη πλευρά του, ράψτε τα εμπρός και πίσω κομμάτια κατά μήκος της κορυφής των ώμων.
Βήμα 4: Γυρίστε το φόρεμα σας από την καλή του πλευρά, και τοποθετήστε τα μανίκια σας.
Βήμα 5: Θωρακίστε με κοπτοράπτη ή βελονιά ζιγκ-ζαγκ τις ακατέργαστες άκρες στα μανίκια σας, κάνετε τα ανάλογα στριφώματα και να επισυνάψτε την διακοσμητική τρέσα πάνω στα στριφώματά τους. Καρικώστε κατά μήκος της λαιμόκοψης και στο στρίφωμα στον ποδόγυρο του φορέματος, διπλώστε μέσα από δύο φορές σε αυτά τα σημεία, και ράψτε με μια ευρεία ευθεία βελονιά γύρω από το γιακά και το στρίφωμα.
=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER