ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΜΠΙΑ

ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΜΠΙΑ
Είχα αυτή τη φούστα στο μυαλό μου για τουλάχιστον ένα χρόνο, και τελικά ήρθε η ώρα να την ράψω.
Είναι η πιο τέλεια φούστα με αυτό το καρό ύφασμα σε ναυτικό στυλ, μπλε με κόκκινες ρίγες, και τα χρυσά κουμπιά να προσθέτουν μια τόσο τολμηρή και κλασική όψη. Θα ήταν τόσο χαριτωμένη με ένα χοντρό πουλόβερ ή ένα ζιβάγκο, αλλά τελικά προτίμησα ένα κλασικό λευκό μπλουζάκι και το αγαπημένο μου μπουφάν από σουέτ. Μοιράζομαι βήμα προς βήμα τις οδηγίες στο κάτω μέρος της ανάρτησης!
Εδώ είναι τι θα χρειαστείτε:
1 - 1 1/2 μέτρα ύφασμα
20-25 εκ αόρατο φερμουάρ
Αναλόγου χρώματος κλωστή
6 χρυσά κουμπιά
Αρχικά, κόψτε τα κομμάτια του πατρόν. Εδώ δεν παρέχεται εκτυπώσιμο πατρόν. Θα χρειαστείτε ένα κομμάτι φούστας εμπρός (κόψτε το στην τσάκιση), δύο κομμάτια φούστας πίσω και, στη συνέχεια, τα κομμάτια της ζώνης. Θα χρειαστείτε επίσης ένα κομμάτι για το εμπρός πάνελ της φούστας. Αυτό θα πρέπει να είναι περίπου 2/3 του πλάτους του εμπρός κομματιού της φούστας σας - μην ξεχάσετε να προσθέσετε περ. 2 εκ σε κάθε πλευρά για το περιθώριο ραφής!
Βήμα 1. Πάρτε το κομμάτι για το μπροστινό πάνελ και καρφιτσώστε και στριφώστε τις πλευρές όπως φαίνεται.
Βήμα 2. Στην συνέχεια τοποθετήστε αυτό το πάνελ στο μπροστινό μέρος της φούστας σας. Ράψτε απευθείας πάνω στις προηγούμενες ραφές των πλαϊνών στριφωμάτων. Τώρα θα το αντιμετωπίσετε ως ένα κομμάτι μόνο.
Βήμα 3. Προσθέστε πένσες στα πίσω κομμάτια της φούστας και στις δύο πλευρές. Αυτό θα σας επιτρέψει να αγκαλιάσει η φούστα τις καμπύλες σας.
Βήμα 4. Με τις καλές πλευρές μαζί, πάρτε το εμπρός κομμάτι ζώνης και το κομμάτι φούστας και ράψτε τα μαζί στη μέση.
Βήμα 5. Επαναλάβετε το βήμα 4 με τα κομμάτια πίσω φούστας και πίσω ζώνης.
Βήμα 6. Τοποθετήστε το φερμουάρ σας ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Στη συνέχεια, ράψτε το υπόλοιπο της φούστας πίσω.
Βήμα 7. Τοποθετήστε τα κομμάτια εμπρός και πίσω φούστας και (με τις καλές πλευρές μαζί) ράψτε τις πλευρές. Ακολούθως κόψτε τα περίσσια περιθώρια ραφών και γυρίστε μέσα και πιάστε τη ζώνη στο εσωτερικό της φούστας.
Βήμα 8. Στριφώστε τη φούστα σας στο επιθυμητό μήκος και στη συνέχεια κάντε από μία ραφή ακριβώς πάνω στις πλαϊνές ραφές σε κάθε πλευρά της ζώνης μέσης για να στερεώσετε την ζώνη στη θέση της.
Βήμα 9. Ακολούθως ράψτε τα χρυσά κουμπιά σας μπροστά.
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER