ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΜΙΝΤΙ ΔΑΝΤΕΛΕΝΙΑ ΦΟΥΣΤΑ

ΜΙΝΤΙ ΔΑΝΤΕΛΕΝΙΑ ΦΟΥΣΤΑ
Ακόμα και με ελαστική δαντέλα και jersey φόδρα, αυτή η φούστα φαίνεται τόσο αριστοκρατική, και το καλύτερο είναι τόσο εύκολο να την φορέσετε (χωρίς φερμουάρ!)
Αναδεικνύει υπέροχα τις καμπύλες σας και σας προσφέρει άνεση ακόμα και αν την φοράτε άπειρες ώρες καθώς η ελαστικότητα που έχει δεν περιορίζει τις κινήσεις σας.
Υλικά:
1 μέτρο από ελαστική δαντέλα
1 μέτρο jersey φόδρα
Χαρτί σχεδιασμού πατρόν (αν χρειαστεί)
Ανάλογη κλωστή
Διπλή βελόνα (προαιρετικά)
ΒΗΜΑ 1:
Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας μια υπάρχουσα φούστα πένσιλ ως πατρόν και αντιγράψτε όλα τα κομμάτια της φούστα χρησιμοποιώντας σε κάποιο χαρτί πατρόν. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει χώρο για τα περιθώρια ραφής και μήκος για το στρίφωμα.
Κόψτε το σχέδιο για τη φούστα σας δύο φορές, από την δαντέλα και από την φόδρα.
* ΠΡΟΣΟΧΗ: Σιδερώστε όλα τα κομμάτια της φούστας σας. Βεβαιωθείτε ότι το σίδερο σας δεν είναι πάρα πολύ καυτό! Δοκιμάστε σε ένα κομμάτι από τα υπολείμματα της δαντέλας πριν σιδερώσετε, γιατί αν είναι πολύ ζεστό θα λιώσει το ύφασμα.
ΒΗΜΑ 2:Τοποθετήστε τα εμπρός και πίσω κομμάτια της ζώνης το ένα πάνω στο άλλο, της δαντέλας και της φόδρας και με τις καλές πλευρές μαζί και ράψτε τις πλευρές.
Ράψτε στην φούστα τις πλευρές των κομματιών της δαντέλας και της φόδρας ξεχωριστά. Μετά γλιστρήστε την φούστα από δαντέλα πάνω από την φόδρας της φούστας, προσέχοντας οι ραφές να συμπίπτουν.
ΒΗΜΑ 3: Πάρτε τη ζώνη μέσης σας και διπλώστε στο μισό κατά μήκος (βλ. Εικόνα 2). Καρφιτσώστε με τις καλές πλευρές προς τα έξω στο επάνω μέρος της φούστας, εξασφαλίζοντας ότι όλες οι ραφές και οι ακατέργαστες άκρες ταιριάζουν (δείτε την εικόνα 4). Ράψτε την ζώνη στην φούστα με κοπτοράπτη ή ζιγκ ζαγκ βελονιά. (χρειάζεστε αυτόν τον τρόπο ραφής ώστε η φούστα να έχει την δυνατότητα να τεντώνει στην μέση καθώς την φοράτε και να μην υπάρχει κίνδυνος να σπάσει η ραφή).
ΒΗΜΑ 4: Διπλώστε το κάτω μέρος της φούστας κάτω περίπου 2 εκατοστά και ράψτε με μονή ή διπλή βελόνα. Βεβαιωθείτε ότι το κάνετε αυτό στα κομμάτια της δαντέλας και της φόδρας ξεχωριστά.
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER