ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΠΩΣ ΡΑΒΩ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΛΟΥΖΑ

  Πως ράβω εύκολα μπλούζα
Επειδή το εύκολο είναι πάντα το καλύτερο δείτε οδηγίες βήμα-βήμα πως να κόψετε και να ράψετε εύκολα μία απλή μπλούζα. 
Για αυτό το έργο θα χρειαστείτε 1 μέτρο από ύφασμα, αναλόγου χρώματος ρέλι και μία μπλούζα σας ως πατρόν.
Μέρος 1: κάνοντας το ντεκολτέ
Διπλώστε το ύφασμα στη μέση κατά μήκος και σημειώστε το κέντρο με μια καρφίτσα. Βάλτε την μπλούζα σας πάνω του και σχεδιάστε ή για να είμαι πιο σαφής αντιγράψτε την λαιμόκοψη.
Διπλώστε τις πλευρές του υφάσματος και βάλτε το μέσα στην μπλούζα σας. Τοποθετήστε την καρφίτσα του κέντρου του υφάσματος στη μέση, ελέγξτε ότι το ντεκολτέ του εμπρός ταιριάζει με το μπροστινό μέρος της μπλούζας σας. Και μπορείτε να σχεδιάσετε το εμπρός ντεκολτέ.
Κόψτε το ντεκολτέ ακολουθώντας το σχέδιο σας.
Τοποθετήστε τε ρέλι κατά μήκος του λαιμού και ράψτε.
Μέρος 2: Ράψιμο των μανικιών
Βάλτε πάλι την μπλούζα σας πάνω στο ύφασμα (ανάποδη πλευρά έξω).
 Βεβαιωθείτε ότι είναι στο κέντρο και ότι και τα δύο ντεκολτέ είναι το ένα πάνω στο άλλο. Για να κάνετε την πλευρά και τα μανίκια σχεδιάστε μια γραμμή στα περίπου 4-5 εκ από την άκρη της μπλούζας σας.  Με αυτή τη διάσταση θα έχετε μία παρόμοια μπλούζα, αν όμως την προτιμάτε κάπως πιο φαρδιά προσθέστε  7 ή 10 εκ. 
Εάν έχετε αμφιβολίες σχετικά με το μέγεθος που θέλετε να επιλέξετε, θυμηθείτε ότι αν το κάνετε πολύ μεγάλο, θα μπορείτε να το προσαρμόσετε.
 Αν είναι πολύ μικρό .... θα πρέπει να το δώσετε στη μικρή ανηψιά σας.
Κόψτε το πρώτο μανίκι και χρησιμοποιήστε την ως πατρόν για να κόψετε το δεύτερο. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχετε μία συμμετρική μπλούζα.
Τώρα που έχετε κόψει και τις δύο πλευρές, ράψτε τα στριφώματα στην μέση και στα μανίκια.
Κατόπιν ακουμπήστε τις πλευρές μαζί και ράψτε. Μπορεί να χρειαστεί να έχετε τελειώσει τις άκρες με κοπτοράπτη ή με ζιγκ ζαγκ στο ύφασμα πριν. Δεν το έκανα επειδή αυτό το ύφασμα δεν ξεφτίζει.
Αυτό είναι! Τώρα μπορείτε να κάνετε πολλές τέτοιες μπλούζες σε διάφορα χρώματα και ντεσέν! Να είστε σίγουρες ότι θα λατρέψετε την ευκολία που παρουσιάζει και τον ελάχιστο χρόνο που απαιτεί στο ράψιμο αυτή η μπλούζα, η οποία βεβαίως είναι ιδανική για τις αρχάριες φίλες μας που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον μαγικό κόσμο της ραπτικής.
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER