ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΦΟΡΕΜΑ ΠΕΠΛΟΥΜ

ΦΟΡΕΜΑ ΠΕΠΛΟΥΜ
Πολλές κυρίες αισθάνονται αμήχανα για ορισμένες περιοχές του σώματός τους.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναρτούμε αυτό το κολακευτικό Δωρεάν πατρόν. 
Χάρη σε αυτές τις οδηγίες, θα ράψετε ένα φόρεμα που θα καλύπτει τα συνήθως ενοχλητικά σημεία. Κανένα Δωρεάν πατρόν για γυναίκες δεν ήταν ποτέ τόσο χαριτωμένο αλλά ούτε προσέφερε τέτοια ανταμοιβή. 
Αυτό το δωρεάν πατρόν φορέματος με κοντή φούστα, όπως επίσης και οι φωτογραφίες της παρούσας ανάρτησης είναι ευγενική χορηγία του thestitchingscientist.com
Αν έχετε παρατηρήσει σε αρκετές από τις προηγούμενες αναρτήσεις μου, δεν έχω κρύψει την αδυναμία μου στα «peplums» και βεβαίως στα δωρεάν πατρόν. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω το ιδανικό βάρος έτσι ένα «peplum» πάνω από μια φούστα ή στη μέση ενός φορέματος κρύβει ό, τι πρέπει να μένει κρυμμένο με ένα πολύ κομψό τρόπο.  Το πατρόν έρχεται σε 2 μεγέθη. Το μικρό μέγεθος είναι για γυναίκες με περίμετρο στήθους 76-80 εκατοστά και το μεσαίου μεγέθους είναι για γυναίκες με περίμετρο στήθους 86-90. Το συνολικό μήκος είναι περίπου 76 εκ για τα δύο μεγέθη.  Το φόρεμα είναι πολύ εφαρμοστό στο σώμα και έτσι προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε μία βαμβακερή φανέλα, ή ζέρσεϊ σαν ύφασμα. Το σχέδιο μπορεί επίσης να γίνει σε μία πανέμορφη μπλούζα απλά παρακάμπτοντας το κάτω μέρος της φούστας, ή ένα εφαρμοστό φόρεμα  παρακάμπτοντας το πέπλουμ.
Το φόρεμα, έχει ένα μανίκι ως το μήκος του αγκώνα.  Ελπίζω να σας αρέσει και να απολαύσετε το πατρόν.
Το πέπλουμ είναι τοποθετημένο ακριβώς στο σωστό σημείο. Βρίσκεται ακριβώς στην πραγματική μέση που καλύπτει τα επιπλέον κιλά που χρειάζομαι να κρύψει.
Για το μικρό μέγεθος χρειάζεστε:
2 μέτρα του πλεκτού υφάσματος
Κατεβάστε το δωρεάν πατρόν ΕΔΩ. 
Αποτελείται από 8 σελίδες για το εμπρός, 8 για το πίσω και 6 για το μανίκι. Όπως κάνουμε πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, πρώτα κολλάμε τα φύλλα μεταξύ τους και μετά κόβουμε το πατρόν και το καρφιτσώνουμε στο ύφασμα μας. Το πατρόν δεν περιλαμβάνει περιθώρια ραφής οπότε προσθέστε 1,5 εκ. Μετά την κοπή θα έχετε 1 κομμάτι για το εμπρός, 1 για το πίσω, 2 για κάθε μανίκι και 3 κομμάτια για το πέπλουμ κομμένα στην τσάκιση. Πάρτε ένα σαπουνάκι σημαδέματος και σημειώστε στο μπροστινό ύφασμα το σημείο που θα τοποθετήσετε το πέπλουμ. 
ΤΟ ΠΕΠΛΟΥΜ
Τώρα που έχετε όλα τα κομμάτια σας, μπορείτε να κόψετε το πέπλουμ. Αυτό κόβεται όπως κόβεται και η κλος φούστα, δείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες.  Το μήκος του είναι δική σας επιλογή, εδώ όμως έχει κοπεί σε μήκος 20 εκατοστών. Αφού έχετε τελειώσει με τους υπολογισμούς σας, διπλώστε ύφασμα σας στο μισό και πάλι στο μισό για να σχηματίσουν ένα τρίγωνο. 
Σ την άκρη του τριγώνου σχεδιάστε ένα σχήμα καμπύλης, με απόσταση από την κορυφή την μέτρηση που βρήκατε νωρίτερα. Πάλι από την κορυφή μετρήστε το μήκος που θέλετε να έχει το πέπλουμ και σχεδιάστε μία δεύτερη καμπύλη. Κόψτε πάνω στις καμπύλες σας.
Στη συνέχεια, ράβουμε το στρίφωμα στο κάτω μέρος του πέπλουμ. Διπλώνουμε 2 φορές από 0,5 εκ και ράβουμε σε όλη τη διαδρομή γύρω για να έχουμε ένα καθαρό φινίρισμα στο πέπλουμ.
Το φορεμα
Ας ξεκινήσουμε το φόρεμα από το ράψιμο του εμπρός και πίσω με τις καλές πλευρές μαζί στο ύψος των ώμων.
Στη συνέχεια, πάρτε το μανίκι σας, φτιάξτε 2 σειρές τρυπωμάτων στο επάνω τμήμα του για να δημιουργήσετε μικρές πτυχώσεις και καρφιτσώστε την κορυφή του στην ραφή του ώμου.  Συνεχίστε να καρφιτσώνετε το μανίκι στο άνοιγμα της μασχάλης του φορέματος. Ράψτε σε όλη τη διαδρομή γύρω. Επαναλάβετε για την άλλη πλευρά.
Τώρα, ράψτε την κεντρική ραφή του μανικιού από κάτω προς την περιοχή της μασχάλης και συνεχίστε στην πλευρική ραφή του φορέματος. Επαναλάβετε για την άλλη πλευρά.
 Στριφώστε τα μανίκια γυρίζοντας το ύφασμα από 1 εκ 2 φορές προς τα μέσα και γαζώστε. Κάντε το ίδιο πράγμα για το λαιμό, καθώς και τον ποδόγυρο του φορέματος. 
Τοποθετήστε το φόρεμα σε μια επίπεδη επιφάνεια και κόψτε το στη μέση, εκεί όπου είχατε νωρίτερα σημαδέψει για να τοποθετήσετε το πέπλουμ σας. Θα έχετε τώρα ένα επάνω κομμάτι (μπλούζα) και ένα κάτω κομμάτι (φούστα).
Βάλτε τα όλα μαζί
Τώρα, βάλετε όλα τα κομμάτια πίσω μαζί με το πέπλουμ στην περιοχή της μέσης. Η σειρά είναι: 1. επάνω κομμάτι(μπλούζα)από την καλή του πλευρά, 2. Πέπλουμ από την ανάποδη(δηλαδή τα 2 αυτά κομμάτια, είναι με τις καλές πλευρές μαζί), 3. Κάτω κομμάτι (φούστα), επίσης με την ανάποδη πλευρά, όπως το πέπλουμ)
Καρφιτσώστε σε όλη τη διαδρομή γύρω.
Ράψτε με 1,5 εκ περιθώριο ραφής. Γυρίστε το μέσα έξω και είστε έτοιμοι! Απολαύστε τη νέα σας δημιουργία.
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER