ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΡΕΓΚΛΑΝ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΒΟΛΑΝ

  Θα σχεδιάσουμε και θα ράψουμε μία μπλούζα με μανίκια ρεγκλάν, στολισμένα με βολάν, και λαιμόκοψη που θα έχουμε τελειώσει με ρέλι.
Βεβαίως για να της δώσουμε μία μοναδικότητα, μπορούμε να προσθέσουμε διακοσμητική τρέσα που θα πλαισιώνει το ντεκολτέ και τα μανίκια.
Ας ξεκινήσουμε όμως με τον σχεδιασμό του πατρόν. Χρησιμοποιείστε ως βάση την μπλούζα χωρίς πένσες, αντιγράψτε το πατρόν σε ένα νέο χαρτί πατρόν για να κάνετε τις αλλαγές χωρίς να καταστρέψετε το πρωτότυπο σας. Όπως πάντα σχεδιάζουμε το μισό αριστερό πατρόν,
αν όμως θέλουμε να έχουμε το πατρόν μας ολόκληρο, διπλώνουμε το χαρτί μας στην μέση με την τσάκιση δεξιά, όπου βεβαίως βρίσκεται και η νοητή κεντρική κάθετη γραμμή μας.
Σημειώστε το επιθυμητό άνοιγμα και ύψος του ντεκολτέ.
Κάντε το σχεδιάγραμμα του ρεγκλάν μανικιού, ξεκινώντας 1 – 1,5cm κάτω από την βάση της μασχάλης και χαράσσοντας μία ευθεία γραμμή ως την μέση της λαιμόκοψης.
Σχεδιάστε 2 κύκλους των οποίων η εσωτερική διάμετρος, πρέπει να είναι το μισό της μέτρησης της βάσης των μανικιών. Το μήκος του κύκλου το αποφασίζετε εσείς και τους κόβετε.
Θυμηθείτε να προσθέσετε περιθώριο ραφής 1cm σε όλες τις πλευρές.
Κόβουμε το ρεγκλάν μανίκι από το πατρόν μας και έτσι έχουμε 2 κομμάτια πατρόν. Αφήνουμε το μανίκι στην άκρη και προσθέτουμε στην βάση του πατρόν του κορμού ένα ορθογώνιο κομμάτι ύφασμα, έτσι ώστε όταν ράψουμε την μπλούζα μας να είναι με μύτες.
Όταν ολοκληρώσετε το πατρόν, θα είναι πλέον πολύ εύκολο, να το ράψετε μία όμορφη μπλούζα.
Ακολούθως κόβουμε το ύφασμα αφού βεβαίως πρώτα το έχουμε πλύνει και στεγνώσει. Για την συγκεκριμένη μπλούζα χρειάζεται περίπου 1,5μ. διπλόφαρδο, συνιστώ πλεκτό, ελαστικό ύφασμα.
Ξεκινήστε το ράψιμο από τους ώμους και συνεχίστε με τις πλαϊνές ραφές. Τώρα ράψτε τα μανίκια στον κορμό της μπλούζας στα σημεία για τα ρεγκλάν μανίκια. Ράψτε την κεντρική ραφή των μανικιών. Στριφώστε τα βολάν και ράψτε τα στην βάση των μανικιών. Για να ολοκληρώσετε το περίγραμμα του ντεκολτέ, μπροστά και πίσω, χρησιμοποιήστε ρέλι από το ίδιο ύφασμα, στο το πλάτος του 1 cm, έτοιμο, οπότε το κόβουμε στα 3,5 cm, πλάτος και μήκος αρκετό για το ντεκολτέ και αφήνουμε αρκετό, για να δέσει μπροστά.
Τέλος ράψτε το στρίφωμα της μπλούζας και είστε έτοιμες.
Ουπς! Ένα καλό σιδέρωμα το ήθελε. Βλέπετε τι άσχημο δείχνει το στρίφωμα που δεν είναι καλά σιδερωμένο?
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER