ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΒΡΑΔΥΝΟ ΦΟΡΕΜΑ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΤΖΑ

ΒΡΑΔΥΝΟ ΦΟΡΕΜΑ από ΟΡΓΑΝΤΖΑ
Οδηγίες πως να ράψετε ένα ιδιαίτερα επίσημο φόρεμα, με αφορμή την ερώτηση μίας φίλης, τι θα προτείναμε να φορέσει στον γάμο της κόρης της σας παρουσιάσουμε σήμερα.
Περιγραφή : Επίσημο φόρεμα από ελαστική ταφέτα και οργάντζα με διαδοχικές σούρες οι οποίες δημιουργούν όγκο από την μέση και κάτω και του προσδίνουν μία μεγαλοπρεπή εμφάνιση.

Το ίδιο φόρεμα σε λευκό μπορεί να γίνει ένα φανταστικό νυφικό. Όπως επίσης το ίδιο φόρεμα, μπορεί να προσαρμοστεί, για ναφανείλιγότερο επίσημο, κάνοντας τη φούστα πιο κοντή.Το μπούστοβασίζεται στο πατρόν της Vogue 8789 (άποψη Α), το οποίο είναι ένα πολύ εύκολο πατρόν γιααρχάριους, βασισμένο σε ένα κλασικό σχέδιο του 1957.
1. Αρχίστε με το κόψιμο. Κόψτε από το κυρίως ύφασμα σας για το μπούστο, 2 από το εμπρός, 2 από την πλάτη και 2 από την μόστρα για τις μασχάλες. Χρησιμοποιήστε καρικοψάλιδο για να αποφύγετε το ξέφτισμα.
2.Ράψτε τα δύο πίσω κομμάτια μεταξύ τους στην κεντρική ραφή και κάνετετο ίδιο για τα 2 μπροστινά κομμάτια,όπως βλέπετε σημειωμένα με τις καρφίτσες.Θα πρέπει τώρα ναέχετε 2 αντί για 4 τεμάχια.
3.Διπλώστε το επάνω άκρο κάθε τεμαχίου (την μόστρα της λαιμόκοψης στραμμένη προς τα κάτω) κατά ½ εκ και ράψτε.
4.Βάλτε τα ανοιχτά τα μπροστινά και τα πίσω κομμάτια, καλές πλευρές μαζί και ράψτε τους ώμους.
5.Διπλώστε το λαιμό στραμμένο προς τα κάτω στο εσωτερικό του μπούστου και ράψτε αόρατα στιςραφές για να δημιουργήσετε την τελειωμένη λαιμόκοψη.Ράψτε τις πλευρικές ραφέςμαζί, αφήνοντας χώρο στη μία πλευρά για το φερμουάρ, όπως φαίνεται σημειωμένο από τιςκαρφίτσες).
6.Πάρτε την μόστρα μασχάλης και ράψτε τα άκρα για να δημιουργήσετε έναν κύκλο.Διπλώστετην άκρη περίπου ½ εκ και ράψτε.
7.Καρφιτσώστε και ράψτε την μόστρα μασχάλης στο μπούστο, με τις καλές πλευρές μαζί.Γυρίστε τηνπρος τα μέσα και ράψτε αόρατα στις ραφές για να δημιουργήσετε το τελικήάνοιγμα της μασχάλης.
8.Η φούστα αποτελείται από ένα μεγάλο ορθογώνιο στο οποίο θα δημιουργήσουμε μία σούρα στην κορυφή του.Χρησιμοποίησα 4 μέτρα απόμαύρη οργάντζαγια μια μάξι φούστα, αλλά 2-3 μέτρα είναι αρκετά για ένα πιο απλό φόρεμα.Εάν το ύφασμά σας είναι διάφανο, χρησιμοποιήστε μια φόδρα.Βάλτε την φόδρα στο πίσω μέρος της οργάντζας και επεξεργαστείτε τα δύο κομμάτια ως ένα.Σουρώστε στην κορυφή.
9.Στις πλευρές του ορθογωνίου ράβω τα 2 στρώματα (κυρίως ύφασμα και φόδρα)μαζί για να ενσωματωθούν και να τα επεξεργαστούμε ως ένα.
10.Ράψτε τηφούστααπό οργάντζαστομπούστο από ταφέτα, αφήνοντας τηνπλευρά ανοιχτή για έναφερμουάρ 40 εκ.Τοποθετήστε το φερμουάρ κάτω από την μασχάλη και ράψτε με την ραπτομηχανή σας ήμε το χέρι, κλείνοντας το μπούστο και ένα τμήμα της φούστας κατά μήκος της πλευρικήςραφής.
11.Ράψτε το υπόλοιπο της πλευρικής ραφής για να κλείσει.Στριφώστε γυρίζοντας μέσα την άκρη της φούστας καιράψτε.
12.Για περισσότερο χρώμα ή για να ταιριάζει με την περίπτωση, μπορείτε να δέσετε μία ταφταδένια ζώνη άλλου χρώματος στην μέση και να τοποθετήσετε κάποιο λουλούδια στο κορσάζ!
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER