ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΠΕΡΙΔΕΡΑΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΡΙΔΕΡΑΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑ
Πρόσφατα ξεκίνησαν κάποια μαθήματα κατασκευής κοσμήματος στην γειτονιά και παρόλο που δεν είναι τα πρώτα σχετικά μαθήματα, αποφάσισα πως ήταν το πλήρωμα του χρόνου πλέον, για να τα παρακολουθήσω.
Δεν είμαι από τις γυναίκες που αγαπούν ιδιαίτερα τα κοσμήματα (μόνο οι πέρλες μου αρέσουν). Το βέβαιο όμως είναι ότι λατρεύω να δημιουργώ διάφορα με τα χέρια μου. Είμαι αυτό που λένε «δημιουργικό άτομο». Η ραπτική μέχρι τώρα κρατάει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ασχολούμαι και με άλλες δημιουργικές ασχολίες. Επειδή μου αρέσουν οι πέρλες κατά διαστήματα αγόραζα πέρλες από την αγορά με σκοπό να δημιουργήσω κάτι, αλλά ποτέ στο παρελθόν δεν το είχα επιχειρήσει. Τώρα όμως το αποφάσισα και ξεκίνησα την δημιουργία κοσμημάτων. Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα σας έχω μία τελείως διαφορετική ανάρτηση από τις συνηθισμένες. Θα δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε ένα περιδέραιο με πέρλες.
Θα χρειαστείτε
70 πέρλες
1,5 μέτρα νάιλον ή μεταξωτή κλωστή
Ένα σετ κουμπώματος (παπαγαλάκι και κρικάκι)
Οδηγίες κατασκευής
Περνάμε στην κλωστή μας το παπαγαλάκι και το ασφαλίζουμε με 2 -3 κόμπους στην μέση της κλωστής μας.
Έτσι έχουμε δύο άκρες στην κλωστή μας.
Παίρνουμε την πρώτη πέρλα και την περνάμε και στις 2 άκρες της κλωστής μας χιαστί, δηλαδή η μία άκρη της κλωστής μπαίνει από την μία τρύπα της πέρλας και η άλλη από την αντίθετη τρύπα. Τραβάμε τις άκρες και σπρώχνουμε την πέρλα μέχρι το παπαγαλάκι.
2.Παίρνουμε την δεύτερη πέρλα και την περνάμε στην μία άκρη της κλωστής μας, σπρώχνοντας την κάτω μέχρι την προηγούμενη πέρλα.
Την τρίτη την περνάμε στην άλλη άκρη της κλωστής και την πηγαίνουμε δίπλα στις προηγούμενες.
Την τέταρτη την περνάμε και στις 2 άκρες της κλωστής μας χιαστί, δηλαδή η μία άκρη της κλωστής μπαίνει από την μία τρύπα της πέρλας και η άλλη από την αντίθετη τρύπα, ακριβώς όπως κάναμε και με την πρώτη πέρλα. Πάντα σε αυτό το σημείο τακτοποιούμε καλά τις πέρλες και κάνουμε ένα κόμπο για επιπλέον ασφάλεια σε περίπτωση που σπάσει η κλωστή στο περιδέραιο.
Στην συνέχεια επαναλαμβάνουμε τα βήματα 2,3,4 μέχρι να περάσουμε όλες τις πέρλες. Πάντα τις σπρώχνουμε προς τα κάτω και τις σφίγγουμε ελαφρώς ώστε να δημιουργηθεί ένα όμορφο σχήμα.
Στο τέλος περνάμε το κρικάκι και το ασφαλίζουμε με την κλωστή μας 2-3 φορές και τελειώσαμε.
Καλή επιτυχία
=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER