ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΦΟΡΕΜΑ ΛΙΝΟ

 Φόρεμα λινό
Αυτό το φόρεμα με μακριά μανίκια είναι κατασκευασμένο από καθαρό βαθύ καφέ λινό, είναι πολυτελές
και μαλακό ως αίσθηση και είναι πραγματικά άνετο στη χρήση και βεβαίως προσφέρει την απαιτούμενη δροσιά τις ζεστές ημέρες.
 Αν δε, χρησιμοποιήσετε μάλλινο ύφασμα θα σας κρατήσει περισσότερο ζεστές σε ψυχρότερες καιρικές συνθήκες.
Αυτό το φόρεμα έχει ένα απλό κόψιμο με μερικές υπέροχες λεπτομέρειες, όπως στρογγυλό λαιμό, κλείσιμο πίσω με κουμπί, ελαφρώς σουρωμένα μανίκια με μανσέτες που κλείνουν με κουμπιά και σούρα πάνω από το μπούστο που το καθιστά κατάλληλο για κυρίες με μεγάλο στήθος.
Υλικά
Κλωστή αναλόγου χρώματος, αντιθέτου χρώματος κλωστή για να δημιουργήστε την σούρα, 3 κουμπιά, μεσαίου βάρους καρίνα (για την επένδυση)
Εργαλεία
Χαρτί πατρόν, στυλό, σαπουνάκι ή μαρκαδόρο σημαδέματος υφάσματος, ψαλίδι, καρφίτσες, μεζούρα, χάρακα, εργαλειάκι κατασκευής  ρελιού 18 mm, ξηλωτηράκι, βελόνα, ραπτομηχανή
Δυσκολία Επίπεδο αρχαρίων
Απαιτούμενος χρόνος 3-4 ώρες
Πατρόν
Μπορείτε να κατεβάσετε το πατρόν του φορέματος ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο  ΕΔΩ. Θυμηθείτε να προσθέσετε τα περιθώρια ραφής όπως υποδεικνύονται στο πατρόν.
Σημειώστε ότι θα χρειαστεί επίσης να κόψετε πέντε μεγάλες λωρίδες υφάσματος 3,8 cm για να κατασκευάσετε το ρέλι: ένα μήκος 60 εκ για την λαιμόκοψη, δύο 23 εκ λωρίδες για τα ανοίγματα των μανικιών και δύο 20 εκ για τις μανσέτες. Για λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο κατασκευής του ρελιού, ακολουθήστε εδώ.  Συν τρία μικρά τετράγωνα υφάσματος (2 x 4 εκ) για τους βρόχους των κουμπιών.
Το πατρόν είναι για μέγεθος ΗΠΑ 6-8 (μέγεθος UK 8-10). Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να αυξήσετε ή μειώσετε το πατρόν σας, ακολουθήστε εδώ.
Βήματα
Σημείωση: Ξεκινήστε πλένοντας το ύφασμα σας και στεγνώστε το μέχρι να παραμείνει ελαφρώς υγρό, στεγνώστε σε θερμοκρασία δωματίου. Σιδερώστε το ύφασμα, ώστε να είναι πιο εύκολο να εργαστείτε.
1.   Πριν από τη συναρμολόγηση του μπροστινού και του πίσω μέρους, πρέπει να ράψετε την πίσω σχισμή και το κλείσιμο του βρόχου του κουμπιού.
2.    
Τώρα που τελειώσατε το ράψιμο της οπίσθιας σχισμής και του βρόχου κουμπιού (μην ράψετε το κουμπί ακόμα), μπορείτε να μαζέψετε και να συναρμολογήσετε τα μπροστινά και τα πίσω κομμάτια. Ας ξεκινήσουμε με το πίσω.
2. Σουρώστε το ύφασμα για το κάτω κομμάτι ώστε να είναι ίσο στο μήκος με το επάνω κομμάτι.  Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μία κλωστή αντιθέτου χρώματος και να ασφαλίσετε τη σούρα σας αφού ελέγξετε ότι τα δύο κομμάτια ταιριάζουν. Όσο για την απόσταση της σούρας σας, αφήστε τις πλευρές μη σουρωμένες και να κατανείμετε ομοιόμορφα την σούρα στο κέντρο πίσω.
3. Κάνετε 2 γραμμές τρυπωμάτων με απόσταση 1 cm μεταξύ τους για να σας βοηθήσουν να κάνετε την σούρα.
4. Συνδέστε το σουρωμένο κάτω κομμάτι στην καλή πλευρά του επάνω κομματιού.
5. Αφαιρέστε τα τρυπώματα  χρησιμοποιώντας το ρακόρ ραφής ή ξηλωτηράκι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα αντιθέτου χρώματος κλωστή - έτσι ώστε να μην κάνετε λάθος και κόψετε λάθος ραφές. Κόψτε τυχόν περίσσιο ύφασμα και ασφαλίστε τις ακατέργαστες άκρες μαζί με κοπτοράπτη ή ζιγκ-ζαγκ ραφή για να τους αποτρέψετε τη φθορά στο μέλλον.
6. Σιδερώστε την ραφή προς το κάτω κομμάτι.
7. Επαναλάβετε τα βήματα 2-6 για τα μπροστινά κομμάτια.
8. Το επόμενο βήμα είναι να συναρμολογήσετε το μπροστινό και το πίσω μέρος με το να στερεώνετε τις ραφές των ώμων με τις καλές πλευρές μαζί.
9. Ράψτε τις ραφές ώμου σας με ένα περιθώριο ραφής 1 cm. Κόψτε τυχόν περίσσιο ύφασμα και ασφαλίστε τις ακατέργαστες άκρες μαζί με κοπτοράπτη ή ζιγκ-ζαγκ ραφή για να τους αποτρέψετε τη φθορά στο μέλλον. Σιδερώστε τις ραφές προς το πίσω μέρος του φορέματος σας.
10. Κάνετε το καθάρισμα στην λαιμόκοψη, χρησιμοποιώντας το ρέλι
Όταν φτάσετε στο πίσω άνοιγμα, ράψτε τα άκρα του ρελιού σας πάνω στο ρέλι του πίσω ανοίγματος:
11. Πριν από την τοποθέτηση των μανικιών πρέπει να κάνετε τις σχισμές και να τις τελειώσετε με ρέλι σε κάθε μανίκι. Αφήστε το κουμπί για αργότερα.
12. Τώρα συνδέστε τα μανίκια στα ανοίγματα τους στερεώνοντας κάθε υφασμάτινο μανίκι στις σωστές πλευρές του βραχίονα.
13. Ράψτε κατά μήκος της καρφιτσωμένης άκρης σε ένα περιθώριο ραφής 1 cm. Ασφαλίστε όπως πριν τις ακατέργαστες άκρες και σιδερώστε με κατεύθυνση προς το μανίκι.
14. Ήρθε η ώρα να ράψετε τις τσέπες. Τοποθετήστε τις τσέπες σας 23-25 εκ κάτω από την μασχάλη σας.
15. Συνδέστε το μπροστινό και το πίσω μέρος του φορέματος στο κάτω μέρος του σώματος, τις πλευρικές ραφές και τις τσέπες με τις καλές πλευρές μεταξύ τους.
16. Ράψτε κατά μήκος των μασχαλών, των πλευρικών ραφών και των τσεπών όλα σε μία ραφή με περιθώριο ραφής 1 cm. Σιδερώστε.
17. Ράψτε τις μανσέτες, συνδέστε τις θηλιές των κουμπιών και σουρώστε τα μανίκια στο πλάτος των τελειωμένων μανικιών σας.
18. Συνδέστε τη μανσέτα.
19. Τελειώστε το κάτω στρίφωμα του διπλώνοντας το ύφασμά σας δύο φορές προς την ανάποδη πλευρά, 1,5 ως 2 εκ και ράψτε.
20. Τέλος, τοποθετήστε τα κουμπιά στο λαιμό και τις μανσέτες.
21. Τελειώστε το φόρεμά σας με ένα καλό τελευταίο σιδέρωμα και είστε έτοιμες!
Ρίξτε μια ματιά στην πληθώρα των υφασμάτων  που εμπορεύεται η εταιρεία που μας προσέφερε το δωρεάν πατρόν και τις οδηγίες ραψίματος για αυτό το υπέροχο φόρεμα.
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER