ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΑΠΛΟ ΜΠΛΟΥΖΟΝ ΦΟΡΕΜΑ

απλό μπλουζόν Φόρεμα
Βρήκαμε και παρουσιάζουμε σήμερα ένα πολύ λεπτομερές tutorial πως να ράψετε ένα πανέμορφο μπλουζόν φόρεμα
από την ιστοσελίδα https://www.onelittlemomma.com/.
Προμήθειες:
·     1.25 μέτρα ύφασμα
·     60 εκ λάστιχο φάρδους 1.5 εκ
·     Κλωστή
·     κοπτοράπτη/ραπτομηχανή
·     μπλουζόν ή χαλαρό φόρεμα για την αντιγραφή του πατρόν.
---------------
1. Αντιγράφουμε το πατρόν από ένα φόρεμα μας που μας αρέσει. Το φόρεμα που χρησιμοποιήθηκε σαν πατρόν έχει μονοκόματα μανίκια με το φόρεμα και αυτό βολεύει ιδιαίτερα για την αντιγραφή του καθώς το φόρεμα που θα φτιάξουμε έχει μανίκια νυχτερίδα, που σημαίνει ότι τα μανίκια δεν είναι ξεχωριστά κομμάτια υφάσματος από το κυρίως φόρεμα. Αντέγραψα το πάνω μισό του φορέματος, κόβοντας τα μανίκια κοντά και την φούστα του φορέματος σε ένα μεσαίο μήκος, αντί για την maxi που είχε το φόρεμα που διάλεξα να αντιγράψω. Αποφάσισα να προσθέσω λάστιχο στη μέση για να δημιουργήσω ένα φόρεμα μπλουζόν. Καθώς το έκοβα, άφησα περίπου 2,5 εκ περιθώριο ραφής για έχτρα σιγουριά.
2. Μόλις τελείωσα το κόψιμο, το δίπλωσα στη μέση για να βεβαιωθώ ότι τα μανίκια και όλες τις άκρες ήταν ακριβώς ίσες. Έκοψα ότι δεν ταίριαζε ακριβώς. Επίσης, έκοψα μια λωρίδα πλάτους 6,5 εκ και μήκους περίπου 60 εκ.
3. Έραψα σχεδόν ολόκληρο το φόρεμα σε ένα κοπτοράπτη. Αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε μία απλή οικιακή ραπτομηχανή. Ξεκινώντας, ταίριαξα τις δύο κορυφές του ώμου με τις καλές πλευρές μαζί και τις έραψα μαζί κατά μήκος της κορυφής του ώμου.
4. Στην συνέχεια έραψα κατά μήκος της μιας πλευράς του φορέματος από κάτω από την μασχάλη προς τα κάτω, ως το στρίφωμα της φούστας, αφήνοντας ανοικτό το άνοιγμα για το χέρι! Το εμπρός και το πίσω του φορέματος ήταν τώρα ραμμένα σε τρία σημεία — στο πάνω μέρος του κάθε ώμου και κατά μήκος της μίας πλευράς.
5. Στη συνέχεια γύρισα το φόρεμα με την καλή πλευρά έξω και το πρόβαρα. Με αυτόν τον τρόπο βρήκα που ακριβώς στη μέση μου έπρεπε να τοποθετήσω το λάστιχο. Τοποθέτησα μια καρφίτσα στο μπροστινό και στο πίσω μέρος απλά για να σηματοδοτήσω το ύψος όπου το λάστιχο έπρεπε να τοποθετηθεί.
6. Πριν θα τοποθετήσω το λάστιχο, θα έπρεπε να δημιουργήσω ένα τούνελ για να το περάσω. Πήρα την λωρίδα πλάτους 6,5 εκ και μήκους περίπου 60 εκ. διπλωμένη στο μισό και την έραψα σε ένα μακρύ σωλήνα.
7. Καρφίτσωσα τον σωλήνα στο φόρεμα κατά μήκος της μέσης, εκεί που είχα τοποθετήσει τις καρφίτσες νωρίτερα, σε όλη την εσωτερική περίμετρο του φορέματος.
8. Έραψα τον σωλήνα στην θέση του με μια μεγάλη ευθεία βελονιά κατά μήκος του επάνω και του κάτω μέρους του σωλήνα, αφήνοντας ανοικτά τα άκρα και πέρασα το 1,5 εκ φάρδους λάστιχο.
9. Το λάστιχο το πέρασα με την βοήθεια μιας παραμάνας, και τελειώνοντας έπιασα τα δύο άκρα του λάστιχου με την παραμάνα.
10. Πρόβαρα το φόρεμα, προσέχοντας να μην μου φύγει το λάστιχο πίσω μέσω του σωλήνα, και αποφάσισα πόσο σφιχτό ήθελα να είναι στη μέση. Τοποθέτησα την παραμάνα στο νέο σημείο, έβγαλα προσεκτικά το φόρεμα και έραψα το λάστιχο και έκλεισα το άνοιγμα. Στην συνέχεια έραψα την ανοιχτή πλευρά του φορέματος, ξεκινώντας από το μανίκι όπως και πριν.
11. Γύρισα φόρεμα με την καλή πλευρά έξω, και αυτό φαινόταν σχεδόν έτοιμο. Το μόνο που απέμενε ήταν το στρίφωμα στα μανίκια, στην φούστα και στο ντεκολτέ.
12. Με ένα ζεστό σίδερο μόλις και μετά βίας δίπλωσα το ντεκολτέ προς το εσωτερικό δύο φορές. Το ίδιο έκανα με τα στριφώματα στα μανίκια και την φούστα.
13. Με το φόρεμα μέσα προς τα έξω και πάλι, πολύ προσεκτικά και αργά χρησιμοποίησα μια ευθεία βελονιά γύρω από τον ποδόγυρο από κάθε άνοιγμα. Έχω ραμμένο ως κοντά στην άκρη όσο το δυνατόν ενώ κρατώντας τους γύρισε κάτω από δύο φορές.
Έραψα το ντεκολτέ και τα στριφώματα, του έκανα ένα καλό σιδέρωμα και αυτό ήταν.
=============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER