ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΡΙΧΤΟ ΤΟΥΝΙΚ ΦΟΡΕΜΑ

  Σήμερα θα τροποποιήσουμε το βασικό πατρόν φορέματος και το βασικό πατρόν μανικιού, για να σχεδιάσουμε, κόψουμε και ράψουμε ένα εύκολο ριχτό φόρεμα.
Σχεδιασμός πατρόν
Το πατρόν αυτό είναι κάτι σαν πασπαρτού. Κάνουμε ότι αλλαγές θέλουμε στα μήκη και στα πλάτη. Στις φωτογραφίες βλέπετε κάποιες ιδέες πως μπορείτε να τροποποιήσετε το πατρόν. Οι μετρήσεις που αναφέρονται στο σχέδιο είναι ενδεικτικές.
Αντιγράφουμε σε νέο χαρτί τα βασικά μας πατρόν για το εμπρός, το πίσω και το μανίκι. Βάσει του σχεδίου  σχεδιάζουμε το ύψος του φορέματος και επεκτείνουμε το πλάι για το εμπρός και πίσω. Σχεδιάζουμε το ντεκολτέ για το εμπρός και το πίσω μέρος. Σχεδιάζουμε τη γραμμή των ώμων για το εμπρός και πίσω.
Σχεδιάζουμε το ύψος του μανικιού.
Κόψιμο
Πριν κόψουμε πρέπει να θυμόμαστε ότι πρέπει να προσθέσουμε περιθώρια ραφής. Τοποθετούμε τα πατρόν μας επάνω στο ύφασμα στην τσάκιση, παράλληλα στην ούγια και κόβουμε, ώστε το εμπρός και το πίσω να είναι ολόκληρα και να μην χρειάζονται ραφή στην μέση. Επαναλαμβάνουμε για τα μανίκια.
Ράψιμο
Καρικώνουμε όλα τα κομμάτια μας για να αποφύγουμε το ξέφτισμα. Ράβουμε τους ώμους. Ράβουμε τις πλαϊνές ραφές. Ράβουμε την πλαϊνή ραφή στα μανίκια. Ράβουμε τα μανίκια στο φόρεμα και κάνουμε τα τελειώματα στις μασχάλες. Ράβουμε τα στριφώματα στο φόρεμα και στα μανίκια. Τελειώνουμε την λαιμόκοψη με ρέλι στο ντεκολτέ του φορέματος και τελειώσαμε!!!
--------------------
Ο βαθμός δυσκολίας της κοπής και ραφής για αυτό το φόρεμα είναι πολύ χαμηλός.
Φωτό:Pinterest
==============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER