ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΔΑΝΤΕΛΕΝΙΟ ΜΑΥΡΟ ΦΟΡΕΜΑ

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΔΑΝΤΕΛΕΝΙΟ ΜΑΥΡΟ ΦΟΡΕΜΑ
Ένα μικρό μαύρο φόρεμα είναι ένα MUST για τις γιορτές, ιδίως για κάποιες εκδηλώσεις όπου απλά δεν ξέρετε τι να φορέσετε. Ένα μικρό μαύρο φόρεμα είναι συνήθως μια ασφαλής επιλογή!
Είχα στο μυαλό μου χρόνια τώρα να ράψω ένα, και τελικά βρήκα το σωστό ύφασμα οπότε το αποφάσισα.
Βρήκα αυτήν την δαντέλα και αμέσως ήξερα ότι έπρεπε να γίνει ένα μικρό μαύρο φόρεμα. Είμαι απολύτως ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα αυτού του φορέματος.
Έτσι μοιράζομαι μαζί σας, τις οδηγίες βήμα προς βήμα!
Σημείωση: Επειδή δεν υπάρχει εκτυπώσιμο πατρόν εδώ, μπορείτε δείτε πως να δημιουργήσετε πατρόν από δικά σας ρούχα εδώ.
ΥΛΙΚΑ
3 μέτρα ύφασμα δαντέλα
2 1/2 μ φόδρα
20-22 εκ μαύρο αόρατο φερμουάρ
αντίστοιχη κλωστή
 
ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Πρώτα κόβετε τα κομμάτια του πατρόν σας. Θα χρειαστεί να κόψετε όλα αυτά τα κομμάτια (εκτός από τα μανίκια) από το ύφασμα δαντέλα και την φόδρα σας. Θα χρειαστείτε ένα κορσάζ εμπρός (κομμένο στην τσάκιση), 2 κομμάτια πίσω κορσάζ, 2 μανίκια (κομμένα στην τσάκιση), και ένα μεγάλο ορθογώνιο κομμάτι για τη φούστα (οι μετρήσεις για τη φούστα είναι ατομικές, δεδομένου ότι αυτές εξαρτώνται από το πόσο μεγάλες θέλετε τις πιέτες, καθώς και το μέγεθος σας. Αλλά υπολογίστε κατά προσέγγιση ότι είναι η μέτρηση της μέσης σας x 4 (ίσως χρειαστεί να ράψετε μερικά κομμάτια από ύφασμα/φόδρα μαζί για σχηματίστε ένα κομμάτι τόσο μεγάλο), και για όσο μήκος θέλετε).
2. Πάρτε τα κομμάτια του εμπρός κορσάζ (φόδρα και ύφασμα), και καρφιτσώστε τα καλές πλευρές μαζί κατά μήκος του γιακά. Ράψτε την λαιμόκοψη με μια ευθεία βελονιά, γυρίστε τα κομμάτια καλή πλευρά έξω και σιδερώστε. Στη συνέχεια, στην δαντέλα και την φόδρα σαν να ήταν απλά ένα κομμάτι, ράψτε τις πένσες στο εμπρός κορσάζ σας. Επαναλάβετε για τα κομμάτια του πίσω κορσάζ και της πίσω φόδρας, αλλά μην προσθέσετε πένσες.
3. Ράψτε τα δύο κομμάτια του κορσάζ, εμπρός και πίσω (και τις φόδρες τους) στις ραφές των ώμων με καλές πλευρές μαζί.
4. Τώρα ήρθε η ώρα να επισυνάψετε τα μανίκια. Ευθυγραμμίστε την κορυφή του μανικιού με τη ραφή ώμου του κορσάζ (όπως φαίνεται) με καλές πλευρές μαζί. Καρφιτσώστε τα στην θέση τους.
5. Συνεχίστε να καρφιτσώνετε το μανίκι στο κορσάζ και στη συνέχεια ράψτε τα μαζί στην μασχάλη με μια ευθεία βελονιά. Επαναλάβετε για το δεύτερο μανίκι.
6. Με τις καλές πλευρές μαζί, ράψετε τις πλαϊνές ραφές του κορσάζ με μια ευθεία βελονιά.
7. Πάρτε το κομμάτι της φούστας σας και δημιουργήστε τις πιέτες, με πλάτος περίπου 5-6 εκ. Καρφιτσώστε τις στην θέση τους και στη συνέχεια ράψτε με ένα τρύπωμα.
8. Πάρτε την πλισέ φούστα σας (η οποία πρέπει να είναι απλά ένα μεγάλο ορθογώνιο ύφασμα στο οποίο έχετε ήδη δημιουργήσει πιέτες τώρα)μαζί με την φόδρα και καρφιτσώστε το στο κορσάζ με τις καλές πλευρές μαζί, όπως φαίνεται. Ράψτε σε όλη την περίμετρο της μέσης, επισυνάπτοντας τη φούστα στο κορσάζ.
9. Τοποθετήστε το φερμουάρ σας στο πίσω μέρος της φούστας και του κορσάζ και, στη συνέχεια ράψτε την υπόλοιπη ραφής της φούστας κάτω από το φερμουάρ. Τέλος, ράψτε το στρίφωμα στο κάτω μέρος του φορέματος και στα μανίκια στο επιθυμητό μήκος, σιδερώστε όλες τις ραφές σας και είστε έτοιμες!
===============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER