ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΜΑΛΛΙΝΗ ΚΟΝΤΗ ΚΑΠΑ

Τίποτα δεν είναι καλύτερο για τον χειμώνα από ένα κομμάτι που προσφέρει ζεστασιά  γύρω από τους ώμους σας.
Όσο είστε στο σπίτι θα θέλατε να νιώσετε θαλπωρή με μια κουβέρτα τυλιγμένη γύρω σας, τι γίνεται όμως όταν βγαίνετε? 
Γιατί να μην δοκιμάσετε αυτήν την μικρή χαριτωμένη μάλλινη κάπα για όταν είστε έξω? Ταιριάζει τέλεια με vintage ή ανακυκλωμένα υφάσματα, μπορείτε ακόμα και να συνδυάσετε τα δύο και γιατί όχι, να μετατρέψετε την αγαπημένη σας κουβέρτα σε μια νέα μοδάτη κάπα! Κατεβάστε παρακάτω το δωρεάν πατρόν και πηγαίνετε στην μηχανή σας να την ράψετε. Ταιριάξετε την κάπα σας με ένα χαριτωμένο καπέλο και θα είστε έτοιμη να υποδεχθείτε το χειμώνα με ανοιχτές αγκάλες!
ΥΛΙΚΑ
0,6 μέτρα μάλλινο ή παρόμοιο ύφασμα φάρδους 1,50 μέτρα
0,8 μέτρα φόδρα φάρδους 120cm.
50 εκ κορδόνι.
Πριν ξεκινήσετε εκτυπώστε τις σελίδες του πατρόν και ενώστε τις ακολουθώντας τους οδηγούς που σημειώνονται με απαλά γκρι τετράγωνα. Κάθε τετράγωνο πρέπει να είναι 10 cm x 10 cm. Στο πατρόν περιλαμβάνονται 1cm περιθώρια ραφής.
Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από την έναρξη της εργασίας σας και ακολουθήστε τις προσεκτικά σε όλη την διάρκεια της.
ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Κόψτε τα κομμάτια της κάπας και στα δύο υφάσματα κύριο και φόδρα. Βεβαιωθείτε ότι το πίσω κομμάτι θα κοπεί στην τσάκιση του υφάσματος, και βεβαιωθείτε επίσης ότι η κεντρική γραμμή είναι παράλληλα προς την ούγια για κάθε κομμάτι, ώστε η κάπα να καθίσει όμορφα όταν ολοκληρωθεί.
2. Ακολουθήστε τη διακεκομμένη γραμμή για την κορυφή των μανικιών κατά την κοπή της φόδρας.
3. Θα χρειαστείτε επίσης μια λωρίδα ρέλι, κομμένο λοξά (ακριβώς διαγώνια στην κεντρική γραμμή), για να τελειώσετε την λαιμόκοψη με αυτό. Το πλάτος και το μήκος εξαρτάται από το πάχος του υφάσματος, αλλά ένα καλό αρχικό μέγεθος θα είναι 50 εκατοστά x 6 εκατοστά.
4. Βάλτε εγκοπές με ένα ψαλιδάκι. Σε χοντρό ύφασμα, βάλτε με το ψαλίδι σας ένα μικρό
V έξω από το περιθώριο ραφής. Βεβαιωθείτε ότι η εγκοπή δεν είναι βαθύτερη από ό, τι σας επιτρέπει το περιθώριο ραφής του 1cm.
5. Ράψτε τις ραφές των ώμων μαζί, και σιδερώστε τις ανοικτές.
6. Χρησιμοποιήστε μια μακριά βελονιά για να ράψετε δύο σειρές από τρυπώματα στο κομμάτι του μανικιού από την διπλή εγκοπή στο πίσω μέρος ως την μονή εγκοπή στο εμπρός μέρος. Το ένα τρύπωμα πρέπει να είναι στη γραμμή της ραφής του μανικιού, και το άλλο να είναι πιο κοντά στην άκρη της κοπής. Αφήστε στο τρύπωμα ουρές και μην στερεώνετε την κλωστή στην αρχή και στο τέλος του τρυπώματος, για να μπορέσετε μετά να τις τραβήξετε και να σουρώσετε την κορυφή του μανικιού.
7. Καρφιτσώστε τα κομμάτια μαζί, ταιριάζοντας τις εγκοπές και τραβώντας τις δύο σειρές των τρυπωμάτων μέχρι το μανίκι να είναι στο ίδιο μήκος με το αντίστοιχο κομμάτι πάνω από τον ώμο. Θα πρέπει να κάνει ένα ήπια κοίλο σχήμα που θα αγκαλιάζει την κορυφή του χεριού.
Ράβουμε προσεκτικά, πάνω από τα τρυπώματα.
8. Ράψτε την φόδρα με τον ίδιο τρόπο, ωστόσο, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η φόδρα (επειδή είναι ένα ελαφρύτερο σε βάρος ύφασμα,) δημιουργεί ένα μη ομαλό κοίλο σχήμα, και σουφρώνει (αυτό είναι εντάξει).
9. Σιδερώστε την κάπα και την φόδρα με ανοικτά τα περιθώρια ραφής από εγκοπή ως εγκοπή.
10. Τοποθετήστε την κάπα πάνω στην φόδρα με τις καλές πλευρές μαζί και καρφιτσώστε  γύρω.
11. Ράψτε προσεκτικά τον λαιμό εμπρός από την μία έως την άλλη πλευρά.  Αφήστε την άκρη στο λαιμό ανοιχτή. Γυρίστε την κάπα με την καλή πλευρά έξω και σιδερώστε τις άκρες προσεκτικά έτσι ώστε να γυρίζουν λίγο στο εσωτερικό της.
12. Ράψτε τον λαιμό στην κάπα χρησιμοποιώντας το ρέλι. Ακολούθως ράψτε έναν βρόγχο και στην άλλη πλευρά βάλτε ένα κουμπί. 
================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER