ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΚΑΠΕΛΟ ΑΜΠΑΖΟΥΡ ΑΠΟ ΠΛΕΚΤΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΔΑΝΤΕΛΑ.

ΚΑΠΕΛΟ ΑΜΠΑΖΟΥΡ ΑΠΟ ΠΛΕΚΤΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΔΑΝΤΕΛΑ
Η ανανέωση ενός αμπαζούρ είναι ένα από τα φθηνότερα έργα που μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε το ντεκόρ μας.
Με τον χειμώνα προ των πυλών χρειάζεται να φωτίσουμε και να αυξήσουμε το χώρο μας. Με λίγα υλικά και λίγο χρόνο μπορούμε να σώσουμε ένα φωτιστικό από τα σκουπίδια και να το μετατρέψουμε σε θησαυρό. Το απλό λευκό αμπαζούρ μου, χρειαζόταν μια ανανέωση, και η επιθυμία μου ήταν να δημιουργήσω ένα vintage αμπαζούρ, καλυμμένο από πλεκτή χειροποίητη δαντέλα.
Για μέρες σκεπτόμουν πως να το κάνω, τι δαντέλα να χρησιμοποιήσω για αυτό και λύση που να με ικανοποιούσε δεν έβρισκα. Κάποια στιγμή ψάχνοντας για κάτι άλλο, (περιττό να σας πω, ότι συνέχεια ψάχνω στο σπίτι να βρω διάφορα πράγματα, καθώς είμαι πολύ αφηρημένη και ποτέ δεν θυμάμαι τι έβαλα, που) βρήκα σε κάποιο συρτάρι κάποιες φαρδιές δαντέλες. Τις είχα πλέξει κάποτε για να τις χρησιμοποιήσω σε κουρτίνες, που όμως τελικά δεν χρησιμοποίησα.
Χωρίς να υπολογίσω τον χρόνο που χρειάστηκε για να πάρω φωτογραφίες για το blog, το έργο αυτό μου πήρε λιγότερο από 20 λεπτά από αρχή μέχρι το τέλος. Εδώ είναι οι super απλές οδηγίες:
Δεδομένου ότι τα κομμάτια της δαντέλας ήταν δύο, αρχικά τα ένωσα και από τις δύο πλευρές ώστε να έχω κάτι σαν σωλήνα. Στην συνέχεια πέρασα μία πολύ λεπτή κορδελίτσα στην κορυφή της δαντέλας και την τράβηξα για να σουρώσω την κορυφή ώστε να ταιριάζει με την κορυφή του αμπαζούρ.
Το φόρεσα στο αμπαζούρ και τράβηξα την δαντέλα προς τα κάτω. Έφτιαξα την σούρα στην κορυφή ώστε να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη και βεβαίως όμορφη και νοικοκυρεμένη. Στη συνέχεια, την ασφάλισα γύρω από το επάνω άκρο του αμπαζούρ με λίγες σταγόνες ζεστής κόλλας με το πιστόλι σιλικόνης.
Η σούρα και οι λίγες σταγόνες σιλικόνης κρατούν τόσο σφιχτά γύρω από την κορυφή του αμπαζούρ την δαντέλα που δεν έκανα καν τον κόπο να την κολλήσω και γύρω από το κάτω μέρος.
Και αυτό ήταν όλο, φίλες μου!
Το τελικό αποτέλεσμα είναι τόσο απλό, αρχοντικό και όμορφο!
=================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER