ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΦΟΡΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΔΑΝΤΕΛΑ

Ανανέωση φορέματος με δαντέλα 
Πώς να ανανεώσετε ένα απλό μαύρο φόρεμα, προσθέτοντας δαντέλα.
Πώς θα σας φαινόταν αν ανανεώνατε το βαρετό σας μαύρο φόρεμα με την προσθήκη δαντέλας; Κάθε φορά που ξεκινώ σκάψιμο στην ντουλάπα μου για να ανακαλύψω ρούχα προς ανανέωση, το μυαλό μου αρχίζει να καλπάζει, και προσπαθώ να βρω τρόπους πως θα αντικαταστήσω κάτι παλαιό σε κάτι νέο και πάλι. Εδώ είναι μία απλή DIY/μεταποίηση - ανανέωση, που εμπνεύστηκα από ένα pin που βρήκα στο Pinterest (Ναι, είμαι εθισμένη στα DIY του Pinterest). Αυτή η αναγέννηση (νομίζω ότι αυτή η λέξη είναι ποιο δόκιμη για την μεταποίηση – ανανέωση)  θα λειτουργούσε εξαιρετικά καλά με οποιοδήποτε τύπο μονόχρωμου απλού φορέματος ή μπλούζας εφόσον το υλικό είναι από ένα μεταξένιο ή ζέρσεϊ ύφασμα (η δαντέλα τείνει να ράβεται ευκολότερα εάν εργάζεστε με ένα καλό ύφασμα).
Για την περίπτωση, χρησιμοποίησα ένα παλιό μαύρο φόρεμα και ένα μέτρο από δαντέλα γκιπούρ. Η δαντέλα γκιπούρ είναι αρκετά βαριά, γεγονός που βοηθά να ράβεται πραγματικά καλά. Το μεγαλύτερο σχέδιο αυτής της διακοσμητικής δαντέλας αναδεικνύεται καλύτερα, όταν είναι ραμμένη επάνω σε κάποιο μονόχρωμο ύφασμα και φαίνεται ομορφότερη. Το πιο δύσκολο μέρος αυτής της μεταποίησης ήταν να κοπεί  η δαντέλα διαγώνια από τον ώμο προς την πλαϊνή πλευρά και, στη συνέχεια, όπως επίσης και για κάτω τμήμα του φορέματος.
Αν εξαιρέσετε αυτή την μικρή δυσκολία, όλη η υπόλοιπη εργασία αυτής της μεταποίησης είναι μια αρκετά απλή υπόθεση, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες:
Θα χρειαστείτε :
·     Το παλαιό σας φόρεμα
·     Δαντέλα
·     Ψαλίδι
·     Κλωστή
·     Βελόνα
Βήμα 1
Ξεκινήστε με την τοποθέτηση της δαντέλα σας στο φόρεμα και κάνοντας ένα διαγώνιο κόψιμο από πλευρά ως τον ώμο.
Βήμα 2
Ράψτε την κομμένη δαντέλα επάνω στο φόρεμα.
Βήμα 3
Επαναλάβετε τα ίδια βήματα για το κάτω τμήμα του φορέματος.
Αυτό ήταν, τελειώσατε! Απίστευτα απλό. Συμφωνείτε?
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER