ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΦΙΟΓΚΟ

Φόρεμα με φιόγκο
Αυτό είναι ένα καταπληκτικό σιφόν πουά ύφασμα, το οποίο δεν έπρεπε να μείνει αναξιοποίητο. Έτσι προέκυψε το παρόν φόρεμα.
Εδώ είναι τι θα χρειαστείτε:
2 1/2 – 3 μέτρα ελαφρύ ύφασμα
2 μέτρα φόδρα
Λάστιχο φάρδους 5 εκ
αντίστοιχη κλωστή
Επειδή δεν δίνουμε πατρόν σε αυτήν την ανάρτηση, δείτε πως μπορείτε να δημιουργήσετε πατρόν αντιγράφοντας τα δικά σου ρούχα εδώΔημιουργήστε τα κομμάτια του πατρόν σας. Θα χρειαστείτε ένα μπούστο εμπρός + πίσω (βεβαιωθείτε ότι το πίσω μέρος δεν έχει ντεκολτέ σε σχήμα v όπως το εμπρός), 2 μανίκια, 2 μανσέτες για το μανίκι, 2 κομμάτια για την φούστα, και 2 κομμάτια για την λωρίδα του φιόγκου από ύφασμα. Επίσης ένα μπούστο εμπρός και πίσω και 2 κομμάτια για την φούστα από την φόδρα.
Πάρτε τα κομμάτια του εμπρός μπούστου (φόδρα και ύφασμα), και καρφιτσώστε τα με καλές πλευρές μαζί κατά μήκος του V στο εμπρός. Ράψτε γύρω από το V με μια ευθεία βελονιά, γυρίστε τα κομμάτια καλή πλευρά έξω και σιδερώστε τα.
Τώρα πάρτε και τα τέσσερα κομμάτια του μπούστου (φόδρα και ύφασμα), και ράψτε τα μαζί στις ραφές των ώμων με μια ευθεία βελονιά. Βεβαιωθείτε ότι είναι τοποθετημένα με τη σωστή σειρά — φόδρα, ύφασμα, ύφασμα, φόδρα — με τις καλές πλευρές του υφάσματος μαζί.
Ακολούθως πάρτε τα κομμάτια του γιακά και διπλώστε τα στο μισό πλάτος, καλές πλευρές μαζί. Ράψτε την μία μακριά πλευρά και την μία μικρή πλευρά με μια ευθεία βελονιά. Επαναλάβετε για το άλλο κομμάτι του γιακά.
Τώρα γυρίστε τα κομμάτια του γιακά καλές πλευρές έξω, σιδερώστε, και στη συνέχεια ράψτε τις ανοικτές πλευρές με μια ευθεία βελονιά.
Πάρτε τις πολύ μακριές λωρίδες που προορίζονται για τον φιόγκο εμπρός, και ακριβώς στην μέση (κατά μήκος) αυτής της μακριάς λωρίδας, διπλώστε στο μισό και στη συνέχεια τοποθετήστε την επάνω στο πίσω μέρος της λαιμόκοψης του φορέματος. Καρφιτσώστε κατά μήκος του γιακά (αφήστε το V κατά μέρος, δεδομένου ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί), κρατώντας την λωρίδα διπλωμένη στη μέση, μέχρι να φτάσει το V. Τώρα ράψτε κατά μήκος του ντεκολτέ με μια ευθεία βελονιά για να επισυνάψετε τον φιόγκο - κολάρο στο φόρεμα.
Ας περάσουμε στα μανίκια. Τοποθετήστε το μανίκι στην κορυφή του ώμου και καρφιτσώστε κατά μήκος του ανοίγματος της μασχάλης. Ράψτε το με ευθεία βελονιά. Επαναλάβετε για το δεύτερο μανίκι.
Επισυνάψετε τη μανσέτα στο μανίκι.
Τώρα ήρθε η ώρα για την φούστα. Πάρτε τα κομμάτια σας εμπρός και πίσω και ράψτε τα μαζί στις πλευρές. Τώρα κάνετε το ίδιο για τα εμπρός και πίσω κομμάτια της φόδρας.
Εν συνεχεία, πρέπει να συνδέσετε το μπούστο με την φούστα. Τοποθετήστε μαζί την φόδρα και το ύφασμα της φούστας, βεβαιωθείτε ότι οι καλές πλευρές του υφάσματος είναι μαζί, και καρφιτσώστε τα στην μέση σε όλη την διαδρομή γύρω από το μπούστο. Η σειρά θα πρέπει να είναι φόδρα, ύφασμα, ύφασμα, φόδρα. Ράψτε τώρα γύρω από τη μέση με μια ευθεία βελονιά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε υπολογίσει περιθώριο ραφής περίπου 1 εκ.
Μετρήστε τη μέση σας και στη συνέχεια, κόψτε το λάστιχο στο μέγεθος σας. Τεντώστε το λάστιχο σας για να ταιριάζει γύρω από την μέση του φορέματος. Καρφιτσώστε το στο περιθώριο ραφής στη μέση, στη συνέχεια, τραβάτε ελαφρά καθώς ράβετε. Βεβαιωθείτε ότι το έχετε τεντωμένο ομοιόμορφα γύρω από τη μέση καθώς ράβετε!
Κάνετε το στρίφωμα στην φόδρα και το ύφασμα στο επιθυμητό μήκος, και είστε έτοιμες!
====================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER