ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΑΝΕΤΗ ΜΑΚΡΙΑ ΖΑΚΕΤΑ ΜΕ ΠΕΣΜΕΝΟΥΣ ΩΜΟΥΣ

ΑΝΕΤΗ ΜΑΚΡΙΑ ΖΑΚΕΤΑ ΜΕ ΠΕΣΜΕΝΟΥΣ ΩΜΟΥΣ
Οδεύουμε ολοταχώς στην εποχή που οι πλεκτές ζακέτες θα βρίσκονται σε πρώτη ζήτηση.
Πάντα τέτοια εποχή βρίσκομαι στο κυνήγι για μία καλή πλεκτή ζακέτα, και μόλις τις προάλλες αποφάσισα να δοκιμάσω τις ικανότητες μου στο ράψιμο πλεκτού και να ράψω μία μόνη μου. Το συμπέρασμα  ήταν ότι είναι πραγματικά εύκολο! 
Βρήκα ένα πλεκτό ύφασμα που ήταν τέλειο για μία μακριά άνετη ζακέτα για το φθινόπωρο. Σε συνδυασμό με μπότες, κασκόλ, και την αγαπημένη μου τσάντα, είναι το τέλειο φθινοπωρινό outfit!
Υλικά που απαιτούνται
1 1/2 – 2 μέτρα πλεκτό ύφασμα και αντίστοιχη κλωστή
Πρώτα κόβουμε τα κομμάτια μας. Θα χρειαστεί να κόψετε ένα κομμάτι για το εμπρός  και πίσω (κομμένα στην τσάκιση), 2 μανίκια (επίσης κομμένα στην τσάκιση), 2 μακριές φάσες για τα πέτα εμπρός (περίπου 10 εκ πλάτος και μήκος όσο η ζακέτα μπροστά), και 1 φάσα για τον γιακά (επίσης περίπου 10 εκ πλάτος και αρκετά μακριά ώστε να φθάσει γύρω από το λαιμό και να ενωθεί με τα πέτα εμπρός). 
Βήμα 1. Πάρτε το εμπρός κομμάτι της ζακέτας σας και κόψτε το στην μέση. Όταν το κόψετε στο μισό σχηματίστε το ντεκολτέ ώστε να ταιριάξει στο λαιμό με τα κομμάτια του γιακά και των πέτων και να έχει μια ωραία λεία εμφάνιση.
Βήμα 2. Πάρτε τα κομμάτια της εμπρός και πίσω σας ζακέτα και καρφιτσώστε τα στους ώμους με τις καλές  πλευρές του πλεκτού υφάσματος μαζί. Ράψτε τα μαζί με μια ευθεία βελονιά.
Βήμα 3. Τώρα ανοίξτε τη ζακέτα σας και βάλτε τη σε μία μεγάλη επιφάνεια ή στο πάτωμα. Βάλτε επάνω στο άνοιγμα του βραχίονα το μανίκι με τις καλές πλευρές μαζί και καρφιτσώστε το στη θέση του. Στη συνέχεια ράψτε με μια ευθεία βελονιά. Επαναλάβετε για το άλλο μανίκι.
Βήμα 4. Μόλις επισυνάψετε τα δύο μανίκια στην κορυφή, γυρίστε τη ζακέτα με τις καλές πλευρές μαζί, και ταιριάξετε τις πλευρές και τη ραφή της μασχάλης. Καρφιτσώστε στην θέση τους και ράψτε με μια ευθεία βελονιά για να ράψετε τις πλευρές και τα μανίκια. Επαναλάβετε για την άλλη πλευρά.
Βήμα 5. Πάρτε την μικρή φάσα του γιακά και τα πέτα και ράψτε τα  μαζί με μια ευθεία βελονιά.
Βήμα 6. Τώρα θα πρέπει να έχετε μια πολύ μακριά  λουρίδα. Διπλώστε στη μέση με τις ανάποδες πλευρές μαζί. Ράψτε το στρίφωμα στην μία πλευρά της λωρίδας.
Βήμα 7. Καρφιτσώσετε το μακρύ κομμάτι γύρω από το ντεκολτέ της ζακέτας, ταιριάζοντας όλες τις ακατέργαστες άκρες. Ράψτε σε όλο το μήκος  γύρω από το άνοιγμα της ζακέτας με μια ευθεία βελονιά.
Βήμα 8.  Στριφώστε τώρα τα μανίκια και το κάτω μέρος της ζακέτας σας στο επιθυμητό μήκος, με μια διπλή βελονιά (με διπλή βελόνα) για να  έχει λίγο επιπλέον περιθώριο να τεντώνει αν χρειαστεί. Και είστε έτοιμες!
ΠΗΓΗ
==================================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER