ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙ

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙ
Αυτό το πατρόν μαξιλάρι δημιουργεί μια κολοκύθα που θα σας επιτρέψει να διακοσμήσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο και τις γιορτές.

Υπάρχουν δύο μεγέθη διαθέσιμα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο απλό ύφασμα όπως τσίτι, ή κάποιο πιο πολυτελές όπως βελούδο ή ακόμη και μείγμα των δύο. Δημιουργήστε μία κολοκύθα, χρησιμοποιώντας διάφορες αποχρώσεις και ντεσέν σε όποιο χρώμα θέλετε, αλλά το συνιστώμενο χρώμα για το έργο αυτό είναι το πορτοκαλί!
Υλικά για κολοκύθα μαξιλάρι
Ύφασμα (οποιοδήποτε χρώμα ή στο συνιστώμενο πορτοκαλί, τσίτι ή απλό) - 1/2 μέτρο είναι αρκετό για μια μεγάλη και μια μικρή κολοκύθα
Πορτοκαλί κλωστή
Υλικό για γέμιση μαξιλαριών(το καλύτερης ποιότητας υλικό για γέμιση σας δίνει ένα πιο ομαλά τελειωμένο έργο.)
Πορτοκαλί κλωστή κεντήματος
Πράσινο ύφασμα (τσίτι ή απλό πράσινο) 1/4 του μέτρου
Πράσινη κλωστή πολύ ισχυρή
Αντιγράψτε τα σχέδια
Αντιγράψτε τα σχέδια που βλέπετε στις φωτογραφίες, εκτυπώστε τα και κόψτε τα.
Το τμήμα σώματος για την μικρή κολοκύθα πρέπει να είναι περίπου 15 εκ μήκος και για την μεγάλη περίπου 20 εκ, ωστόσο, τα μεγέθη δεν χρειάζεται να είναι ακριβή.
Κόψτε οκτώ τεμάχια για το σώμα της κολοκύθας. Αυτά μπορούν να κοπούν κάθετα ή οριζόντια στις γραμμές ύφανσης του υφάσματος, μόνο προσέξτε να κοπούν σε ευθεία της γραμμής ύφανσης για να αποφευχθεί η συστροφή της κολοκύθας.
Κόψτε δύο κομμάτια του μίσχου.  
Έχουν υπολογιστεί περιθώρια ραφής 0,5 εκ. σε όλες τις πλευρές.  
Ράψιμο σώματος κολοκύθας.
Ξεκινήστε να ενώνετε και να ράβετε δύο τμήματα κολοκύθας, με τις καλές πλευρές μαζί, στην μία άκρη. Μην ξεχνάτε να ασφαλίζετε το γαζί σας με εμπρός-πίσω στα άκρα. Αν παραλείψετε αυτό το βήμα οι ραφές θα ξηλωθούν όταν προσπαθήσετε να γεμίσετε την κολοκύθα. Επαναλάβετε για όλα τα κομμάτια σώματος της κολοκύθας, έως ότου όλα τα τμήματα ενωθούν μαζί. Ενώστε τις δύο άκρες μαζί για να σχηματίσουν μια μπάλα. Το ένα άκρο της μπάλας θα παραμείνει κλειστό και στο άλλο θα έχετε ένα άνοιγμα για την γέμιση της κολοκύθας. Ελέγξτε ότι το κάτω μέρος της κολοκύθας είναι ραμμένο και κλεισμένο εντελώς.  
Γέμιση κολοκύθας.  
Γυρίστε το ύφασμα με τις καλές πλευρές έξω.  Γεμίστε την κολοκύθα. Θα πρέπει να είναι ημι-σταθερή, να είναι καλά γεμισμένη αλλά να εξακολουθεί να είναι μαλακή στο άγγιγμα.  Για να αποκτήσετε ένα λείο εξωτερικό στην κολοκύθα, προσθέστε τη γέμιση σε μικρές ποσότητες, ξεκινώντας από το κέντρο και να επεξεργαζόμενοι τη γέμιση στις πλευρές.  
Κλείσιμο του ανοίγματος.
 Περάστε σε μια βελόνα πολύ γερή κλωστή. Αφήστε μια ουρά 15-17 εκ στην κλωστή και κάνετε έναν μεγάλο κόμπο στην άκρη της. Ράψτε γύρω από την κορυφή το άνοιγμα.  
Διαμόρφωση και γλυπτική της κολοκύθας.
 Κυλήστε την μπάλα ανάμεσα στα χέρια σας να εξομαλυνθεί και να αποκτήσει το βασικό σχήμα που θέλετε για μια κολοκύθα. Βελονιάστε μία βελόνα με μεγάλο κεφάλι με κλωστή κεντήματος ή κοττόν περλέ.  Τυλίξτε την κλωστή κεντήματος γύρω από τις γραμμές ραφής της κολοκύθας σας. Τραβήξτε την κλωστή σφιχτά, έτσι ώστε οι ραφές μετά το τράβηγμα να μπουν προς τα μέσα. Σφίξτε και κόψτε τις ουρές της κλωστής.
  Ράψτε και επισυνάψτε τον μίσχο.
Ράψτε τα δύο κομμάτια του μίσχου μαζί και γυρίστε τον στην καλή του πλευρά.  Γεμίστε τον ώστε να είναι ημίσκληρος.  Καρφιτσώστε τον για να κρατηθεί ο μίσχος στο ανάλογο σημείο στην κορυφή της κολοκύθας, προσέχοντας να καλύπτονται όλες οι ραφές στο κολοκύθα και ράψτε τον στην θέση του.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε φύλλα.
Τέλος διακοσμήστε την κολοκύθα σας με κορδελίτσες, λουλουδάκια, δαντελίτσες.
Καλή επιτυχία.
================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER