ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΚΑΡΟ PENCIL MIDI ΦΟΥΣΤΑ

Το καρό είναι ένα από τα αγαπημένα αυτή τη σεζόν.
  Φαίνεται σαν να είναι ένας διαφορετικός τρόπος ο οποίος θα ενσωματώσει τα Χριστουγεννιάτικα χρώματα στην ντουλάπα μας. Όταν βρήκα αυτό το πανέμορφο ύφασμα έπρεπε να το αποκτήσω.  
Δεν ήμουν αρκετά σίγουρη τι θα το έκανα, αλλά ήταν πάρα πολύ τέλειο για να το προσπεράσω.  Αποφάσισα ότι μία ψηλόμεση midi pencil φούστα θα ήταν τέλεια για την περίοδο των εορτών.  Αλλά αυτό το ύφασμα θα ήταν επίσης υπέροχο για ένα πουκάμισο ή ακόμα και μια χαριτωμένη μικρή λεπτομέρεια σε ένα μανίκι.
        Υλικά:
      1 1/2 μέτρο ύφασμα
20-22 εκ φερμουάρ (χρησιμοποίησα ένα παχύ χρυσό μεταλλικό φερμουάρ όπως αυτό)
Ανάλογη κλωστή
Μία pencil φούστα για πατρόν
Χαρτί πατρόν (προαιρετικά)     
1: Χρησιμοποιώντας μια υπάρχουσα πένσιλ φούστα που σας ταιριάζει καλά, δημιουργήστε ένα πατρόν αντιγράφοντας κάθε κομμάτι της φούστας πάνω στο χαρτί και προσθέστε 1 εκ περιθώριο ραφής στο πατρόν σας κατά την αντιγραφή.  Να είστε προσεκτικές και να σημειώσετε οποιαδήποτε πένσα υπάρχει στη φούστα.  Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια φούστα με ελάχιστη ή καμία ελαστικότητα στο ύφασμα για να ταιριάζουν με το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσετε.  Αφήστε το μήκος της φούστας μακρύτερο για να φτάνει στην μέση της γάμπας σας.  Κόψτε τα κομμάτια σας (για την ζώνη κόψτε δύο για κάθε κομμάτι σας). 
   2: Ράψτε το εμπρός και τα δύο πίσω κομμάτια της ζώνης σας μαζί (καλές πλευρές μαζί) με ½ εκ περιθώριο ραφής.
3: Ράψτε τις πένσες και σιδερώστε τες προς τις πλευρές.
4: Καρικώστε τις πλευρές και το κάτω μέρος από τα κομμάτια της φούστα σας.  Με τις καλές πλευρές ράψτε τα δύο πίσω κομμάτια της φούστας σας στα πλαϊνά του εμπρός κομματιού μαζί, με ½ εκ περιθώριο ραφής.  Σιδερώστε τις ραφές ανοικτές.
  5: Με τις καλές πλευρές μαζί και πλήρως ανοιχτά, ράψτε τα τμήματα της πίσω ζώνης εκατέρωθεν του εμπρός κομματιού.  Διπλώστε την ζώνη κατά μήκος στην μέση φροντίζοντας να περικλείονται οι ακατέργαστες άκρες και σιδερώστε. 
6: Συνδέστε την ζώνη στην φούστα σας.  Ανοίξτε την σιδερωμένη ζώνη και καρφιτσώστε την μία πλευρά πάνω στην φούστα με τις καλές πλευρές μαζί με 1 εκ περιθώριο ραφής και γαζώστε την προσεκτικά. Γυρίστε και την άλλη πλευρά της ζώνης  φροντίζοντας να περικλείονται οι ακατέργαστες άκρες και ράψτε.  Σταματήστε το ράψιμο όταν παίρνετε για 4 εκ πριν την άκρη κάθε πλευράς στο κέντρο πίσω.
7: Επισυνάψτε το φερμουάρ. Διπλώστε μέσα τα κομμάτια της ζώνης που αφήσατε πριν. Γαζώστε το φερμουάρ πρώτα στην μία πλευρά της φούστας και στην συνέχεια στην άλλη.
8: Γαζώστε την ραφή στο κέντρο πίσω ξεκινώντας από το κάτω μέρος του φερμουάρ.  Σταματήστε το ράψιμο 15 εκ από το κάτω μέρος της φούστας.
9: Διπλώστε τα 15 εκ στο πίσω κέντρο προς τα μέσα από περίπου 1 εκ και ράψτε για να δημιουργήσετε μια σχισμή.
10: Ράψτε το στρίφωμα της φούστα σας χρησιμοποιώντας μία κρυφοβελονιά ή ευθεία βελονιά χρησιμοποιώντας ένα 5-6 εκ ευρύ στρίφωμα.
ΠΗΓΗ
=============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER