ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

DIY ΦΟΥΣΤΑ PEPLUM

DIY ΦΟΥΣΤΑ PEPLUM
H Geneva Vanderzeil από την ιστοσελίδα " a pair and a spare", μας εξηγεί απλά και κατανοητά πως μεταποίησε αυτή την φούστα σε peplum.
Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι οι peplums θα αποτελέσουν βασική τάση αυτή τη σεζόν. Πρόσφατα σκέφτηκα πώς θα μπορούσα να φτιάξω τη δική μου εκδοχή του peplum - χωρίς να χρειαστεί να χάσω χρόνο με την κατασκευή ρελιού για το στρίφωμα του κυκλικού στριφώματος κλπ. Στη συνέχεια θυμήθηκα μια παλιά λινή φούστα καταχωνιασμένη μέσα στην ντουλάπα μου. Και συνειδητοποίησα ότι θα ήταν ιδανική για το επόμενο έργο μου πριν και μετά. Ορίστε η φούστα peplum.

Η αρχική φούστα είχε ένα ελαφρώς κλος στυλ στον ποδόγυρο που είχε κοπεί λοξά κατά την διάρκεια της ραφής της, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που κόβεται ένα peplum. Αποφάσισα να το αφαιρέσω από το κάτω μέρος της φούστας και να το τοποθετήσω στην κορυφή της ίδιας φούστας, αυτό ήταν πολύ πιο απλό από ό,τι φαίνεται.
Χρειαζόμαστε:
- Την παλιά μας φούστα
- Μια ραπτομηχανή
- Κλωστή που να ταιριάζει με τη φούστα σας
- Καρφίτσες
Οδηγίες:
Αφαίρεσα πρώτα το κάτω τμήμα της φούστας. Το έκανα με το ξήλωμα των ραφών, έτσι δεν έκοψα στο ύφασμα.
Ξήλωσα επίσης τις πλαϊνές ραφές.
Τοποθέτησα τα κομμάτια αυτά γύρω από τη μέση μου και αποφάσισα πόσο ύφασμα θα έπρεπε να αφαιρεθεί ώστε τα peplums να κάθονται στις πλευρές με ένα διάκενο 10cm στη μέση εμπρός και μέση πίσω.
Έκανα τα στριφώματα των πλαϊνών του peplum ώστε να φαίνονται καθαρά και νοικοκυρεμένα.
Καρφίτσωσα τα κομμάτια του peplum στη φούστα και έκανα μια πρόβα για έναν τελικό έλεγχο.
Έραψα τα κομμάτια peplum πάνω στη φούστα.
Η φούστα μου είχε φερμουάρ στην πίσω αριστερή πλευρά της, γι 'αυτό έραψα το peplum από το πλάι εμπρός ως την άκρη του φερμουάρ, και στη συνέχεια στερέωσα το υπόλοιπο peplum (περίπου 5cm) στην μέση με μία κόπιτσα. Εάν η φούστα σας έχει φερμουάρ στο κέντρο πίσω, θα είναι πολύ πιο εύκολο.
Αυτό ήταν όλο!!!.
ΠΗΓΗ
=========================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER