ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΙΜΩΛΙΑΣ

 ΕΡΓΑ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΙΜΩΛΙΑΣ
ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΙΜΩΛΙΑΣ
Εδώ και πολύ καιρό, ήθελα να γνωρίσω την τεχνική των χρωμάτων κιμωλίας που είναι η τελευταία λέξη της μόδας σε Ευρώπη και Αμερική.
Μία το ένα, μία το άλλο, δεν είχα καταφέρει να πραγματοποιήσω την επιθυμία μου αυτή, ως σήμερα που είπα δεν πάει άλλο. Έτσι, μέσα στα άγρια μεσάνυχτα, τι μεσάνυχτα λέω, σχεδόν ξημερώματα ήταν, έστειλα την συμμετοχή μου.
Βεβαίως είχα τον φόβο ότι η συμμετοχή μου πιθανότατα να μην γινόταν δεκτή τελευταία στιγμή, αν βεβαίως είχε συμπληρωθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων. Όμως δεν ξενυχτούσα μόνο εγώ, αλλά και η Χριστίνα, η οποία είχε διοργανώσει την παρουσίαση. Περιττό να σας περιγράψω την χαρά μου, όταν η Χριστίνα έκανε την υπέρβαση και έκανε δεκτή την τόσο αργοπορημένη μου συμμετοχή. Βλέπετε, η παρουσίαση ξεκινούσε στις 10.30 το πρωί και έστειλα συμμετοχή γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Φυσικά, αν και με ελάχιστες ώρες ύπνο, σηκώθηκα από τα ξημερώματα. Πως να σας περιγράψω τώρα τον ενθουσιασμό μου? Αισθανόμουν όπως όταν πήγαινα στο δημοτικό και ξυπνούσα αξημέρωτα γιατί θα πηγαίναμε εκδρομή με το σχολείο. 
 ΕΡΓΑ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΙΜΩΛΙΑ
Έφτασα στον χώρο της παρουσίασης μισή ώρα νωρίτερα. Βλέπετε δεν κρατιόμουν από τον ενθουσιασμό μου. Ο χώρος αυτός, δεν ήταν άλλος από το μαγαζί της Χριστίνας. Ένας χώρος ζεστός, διακοσμημένος με υπέροχα έπιπλα και διακοσμητικά, επεξεργασμένα με χρώματα κιμωλίας όπως καταλαβαίνετε. Εκεί στο PAST PERFECT, είχα την ευκαιρία να μιλήσω λίγο περισσότερο μαζί της και να εκτιμήσω την ευγένεια και την βαθιά της γνώση στο αντικείμενο. Παρόλο που σε λίγο θα ερχόντουσαν όλοι οι συμμετέχοντες και θα ξεκινούσε η παρουσίαση οπότε και θα μας μιλούσε διεξοδικά για τα χρώματα κιμωλίας και τις τεχνικές, δεν σταμάτησε να απαντά σε όλες τις απορίες μου, που το σίγουρο είναι, ότι θα ήταν και απορίες των υπολοίπων.
Έφτασαν και οι υπόλοιπο και η παρουσίαση ξεκίνησε 10.30, όπως ήταν ακριβώς προγραμματισμένη. Καθίσαμε όλοι, γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι. Εμπρός από τον καθένα μας υπήρχε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι ακατέργαστο ξύλο, ώστε όχι απλώς να δούμε την παρουσίαση, αλλά και να δουλέψουμε εμείς οι ίδιοι τα χρώματα κιμωλίας. Αρχικά μας μίλησε λίγο για τα χρώματα, την ποιότητα, την προέλευση κλπ, στην συνέχεια μας έδειξε κάποια έργα και μας εξήγησε με ποιες τεχνικές είχαν γίνει.
 ΕΡΓΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
ΕΡΓΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ 
Ενδιαφέροντα όλα αυτά, αλλά το καλύτερο ήταν η συνέχεια. Μας έδωσε ποδιές να φορέσουμε και μας ζήτησε να διαλέξουμε με ποια χρώματα κιμωλίας θα επιθυμούσαμε να δουλέψουμε. Διαλέξαμε τα χρώματα και ακολουθώντας τις οδηγίες της Χριστίνας, ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στον χώρο των χρωμάτων κιμωλίας. Ομολογώ ότι τελικά είναι πολύ εύκολο να δουλεύεις τα χρώματα κιμωλίας, καθώς δεν χρειάζεται να τρίψεις πριν το αντικείμενο που θέλεις να βάψεις, ούτε να το γυαλοχαρτήσεις, ή να το ασταρώσεις. Εντάξει με τον συνδυασμό των χρωμάτων, έχω λίγο θέμα, καθώς δεν θα έλεγα ότι τα καταφέρνω ιδιαίτερα. Βεβαίως θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω μόνο ένα χρώμα, αλλά στην παρούσα φάση, έπρεπε να μάθουμε κάποιες τεχνικές και η διχρωμία ήταν απαραίτητη. Αφού τελειώσαμε το βάψιμο και στεγνώσαμε τα κομμάτια μας για οικονομία χρόνου με το πιστολάκι των μαλλιών, μας έδειξε πως με το γυαλόχαρτο, να τρίβουμε λίγο σε κάποια σημεία, ώστε να δημιουργείται η παλαίωση. Ακολούθησε η τεχνική με τα στένσιλ και τελειώσαμε με κέρωμα. Όμως δεν ήταν μόνο αυτές οι τεχνικές που μας έδειξε και αν σας τις περιγράψω, θα σας κουράσω αφάνταστα.
ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΡΓΑ
Έφυγα ξετρελαμένη με τα χρώματα κιμωλίας, αφού πέρασα ένα υπέροχο, δημιουργικό, εκπαιδευτικό και ξέγνοιαστο πρωινό. Από την ώρα που γύρισα σπίτι, το μόνο που σκέπτομαι, είναι σε ποια έπιπλα θα εφαρμόσω αυτές τις τεχνικές. Το τελευταίο που θα ήθελα να σας πω είναι ότι είχα παρακολουθήσει πολλά σχετικά με τα χρώματα κιμωλίας βίντεο, αλλά το να επεξεργάζεστε τα χρώματα με τα χέρια σας δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως παρακολούθηση, άλλωστε μόνο εκεί και δια ζώσης, σας δίνεται η ευκαιρία να λύσετε κάθε απορία σας, για τον λόγο αυτό μην αμελήσετε να παρακολουθήσετε μία τέτοια παρουσίαση το συντομότερο.
===================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER