ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΖΙΠ-ΚΥΛΟΤ

Πώς να ράψετε μια ζιπ κυλότ παντελόνα (επίπεδο αρχαρίων) 
Τα ζιπ κυλότ έχουν επανέλθει δυναμικά στην μόδα πρόσφατα, και νομίζω ότι δεν πρέπει να λείπουν από καμία γκαρνταρόμπα.
Μπορούν να φορεθούν με ένα t-shirt, κοντό σακάκι και ψηλοτάκουνα πέδιλα για τις ζεστές ημέρες ή με μια μπλούζα, παλτό και μπότες για τον χειμώνα.
Είναι πραγματικά τόσο απλό να ράψετε μόνες σας μια ζιπ κυλότ σε ότι χρώμα και ύφασμα επιθυμείτε. Είναι ουσιαστικά σαν να ράβατε μία πυτζάμα με ελαστική μέση. Απλά προσθέστε μερικά θυλάκια ζωνών για να περάσετε μία ζώνη στη μέση, και είστε έτοιμες!
Υλικά:
2 μέτρα λινό ύφασμα
Ανάλογη κλωστή
2,5 εκ φάρδους λάστιχο
Κόψτε τα κομμάτια του πατρόν σας.
Θα χρειαστεί να κόψετε τα δύο βασικά κομμάτια της ζιπ-κυλότ, μία ζώνη για την μέση (10 εκ φάρδος και όσο μακριά θα θέλατε) και τα θυλάκια της ζώνης (8 φάρδος, μήκος 40 εκ).
Οδηγίες
Βήμα 1. Πάρτε τα πόδια της ζιπ-κυλότ και ράψτε την εσωτερική ραφή σε καθένα από αυτά με μια ευθεία βελονιά.
Βήμα 2. Με τις καλές πλευρές του υφάσματος μαζί, περάστε το ένα πόδι μέσα στο άλλο πόδι. Ευθυγραμμίστε τις εσωτερικές ραφές στον καβάλο, και στη συνέχεια, καρφιτσώστε το υπόλοιπο «U-σχήμα.» Ράβουμε κατά μήκος στο «U-σχήμα» με μια ευθεία βελονιά.
Βήμα 3. Τώρα πάρτε την λωρίδα της ζώνης  και διπλώστε την στη μέση δύο φορές. Ράψτε ολόκληρη την ζώνη με μια ευθεία βελονιά, αλλά αφήστε ένα άνοιγμα 7-10εκ ώστε να μπορείτε να εισαγάγετε το λάστιχο σας.
Βήμα 4. Πάρτε ένα κομμάτι λάστιχο και περάστε το στην ζώνη. Είναι ευκολότερο να καρφιτσώσετε μια μεγάλη παραμάνα στο τέλος του λάστιχου και να την χρησιμοποιήσετε ώστε να σπρώξετε το λάστιχο μέσα στην ζώνη. Όταν τελειώσετε, ράψτε τα δύο άκρα της ζώνης, ράβοντας μαζί και τα δύο άκρα του λάστιχου για ασφάλεια. Ράψτε το άνοιγμα που αφήσατε νωρίτερα για να περάσετε το λάστιχο.
Βήμα 5. Ώρα για τα θυλάκια της μέσης. Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνουν αυτά είναι για να τα ράψετε όλα ταυτόχρονα. Πάρτε την 8 Χ 40 εκ ορθογώνια  λωρίδα σας και διπλώστε την δύο φορές από τη μία πλευρά, και στη συνέχεια δύο φορές από την άλλη πλευρά. Τώρα θα πρέπει να έχετε μια παχιά λωρίδα από ύφασμα, μήκους 40 εκ και περίπου 2 εκ φάρδος.
Βήμα 6. Ράψτε και τις δύο μακριές πλευρές του της διπλωμένης λωρίδας υφάσματος για να εξασφαλίσετε ότι δεν θα χάσει την φόρμα της. Κόβουμε τη λωρίδα σε πέντε ίσα μέρη.
Βήμα 7. Γυρίστε τις άκρες προς τα μέσα σε κάθε θυλάκι, καρφιτσώστε το στην μέση της ζιπ-κιλότ σας στην επιθυμητή θέση, και με εμπρός και πίσω βελονιά στο επάνω και στο κάτω μέρος της για να εξασφαλίσετε ισχύ, ράψτε τα στην θέση τους.
Βήμα 8. Στριφώστε την ζιπ-κιλότ σας στο επιθυμητό μήκος, δέστε την ζώνη στη μέση και είστε έτοιμες! 
ΠΗΓΗ
=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER