ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΠΟΔΑΡΑΚΙ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΓΙΑ ΠΙΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥΡΕΣ

ΕΡΓΑΛΕΙΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ
Υπάρχουν πολλά μικρά και οικονομικά εργαλεία στην ραπτική που πραγματικά μας λύνουν τα χέρια. Το εργαλείο που θα παρουσιάσω σήμερα είναι για σούρες.
Πόσες και πόσες φορές στο παρελθόν δεν έχουμε παρατήσει κάποιο έργο μας γιατί στην προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε σούρες, ανακαλύπτουμε στην πορεία της εργασίας μας ότι οι σούρες δεν είναι σωστά κατανεμημένες και ότι σε κάποια σημεία είναι πολλές ενώ σε άλλα ελάχιστες. Βεβαίως αυτό δίνει ένα άσχημο αποτέλεσμα στο έργο μας και φυσικά το εγκαταλείπουμε αποθαρρυμένες και απογοητευμένες.
Το συγκεκριμένο εργαλείο είναι πραγματικά πολύτιμος βοηθός σε έργα ραπτικής που εμπεριέχουν σούρες και βεβαίως δεν είναι λίγα αυτά. Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Πέρυσι το καλοκαίρι έραψα ένα μακρόταλο φόρεμα. Μέχρι τους γοφούς ήταν σε ίσια γραμμή. Από τους γοφούς όμως και κάτω ήθελα να κάνω σούρα. Παρ όλες τις προσπάθειες που έκανα (όντας με μεγάλη εμπειρία στην ραπτική) το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιούσε. Γνώριζα από καιρό την ύπαρξη αυτού του ποδιού, το οποίο προσαρμόζεται στην Singer μου, αλλά δεν ήμουν σίγουρη ότι έκανε δουλειά, έτσι δεν είχα ασχοληθεί να το βρω και να το αγοράσω. Όμως μετά τις αποτυχημένες άπειρες προσπάθειες μου για ένα τέλειο αποτέλεσμα, άφησα το φόρεμα μισοτελειωμένο στην άκρη, το πήρα απόφαση και το παρήγγειλα από Amazon US. Τελείωσα το φόρεμα αφού παρέλαβα το ποδαράκι σε μισή ώρα και με τέλεια κατανεμημένες σούρες. Περιττό να σας πω πόσο ενθουσιάστηκα. Ήθελα από καιρό να μοιραστώ αυτήν την εμπειρία μου μαζί σας κάνοντας ένα βιντεάκι, όμως ο ελεύθερος χρόνος είναι αμείλικτος εχθρός μου και δεν τα κατάφερα. Έτσι αποφάσισα να κάνω αυτήν την ανάρτηση που ελπίζω να σας φανεί χρήσιμη.
Και τώρα δύο λόγια για αυτό καθαυτό το ποδαράκι.
Το όνομα του στα αγγλικά είναι Ruffler. Το Ruffler χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει αραιές πτυχές και σούρες.
Το ποδαράκι αυτό κάνει ομοιόμορφες πτυχές σε καθορισμένα διαστήματα. Μπορεί να κάνει πιέτες ή σούρες σε κάθε δωδέκατη βελονιά, έκτη βελονιά, κάθε βελονιά ή καθόλου!Είναι εξαιρετικό για το ράψιμο σε οικιακό και χαμηλό βιοτεχνικό επίπεδο, από ανθεκτικό υλικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η εγκατάσταση είναι γρήγορη, εύκολη και χωρίς προβλήματα. Το πόδι ραφής είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό μέταλλο.
Κατάλληλο για τις περισσότερες ραπτομηχανές συμπεριλαμβανομένων των Singer, Brother, Babylock, Husqvarna, Viking, Janome κλπ.
Ταχυδρομείται σε συσκευασία με κυψέλες.
Το γνήσιο ανταλλακτικό της Singer μπορείτε να το βρείτε εδώ:
Πιστή απομίμηση καλής ποιότητας και σε εξαιρετικά χαμηλότερη τιμή θα βρείτε εδώ:
Εγώ για να είμαι ειλικρινής, επειδή δεν ήθελα να διακινδυνεύσω την σωστή λειτουργία της μηχανής μου, πήρα το αυθεντικό. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε αυτό που προτιμάτε.
==============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER