ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟ ΦΟΡΕΜΑ

ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟ ΦΟΡΕΜΑ
Έχετε σκεφτεί ποτέ να φτιάξετε κάποιοπολυμορφικό φόρεμα;
Θέλετε να δείτε μερικάπολυμορφικά φορέματα, να μοιραστούμε ιδέες για το πώς ράβονται, και να βρούμε τρόπους για να κάνουμε τοπολυμορφικό φόρεμάμας ακόμα καλύτερο;
Σήμερα λοιπόν, ράβουμε πολυμορφικό φόρεμα (infinity dress or convertible dress)
Photos : Pinterest
Θα πρέπει να έχουμε τρία κομμάτια: ένα κυκλικό κομμάτι για την φούστα, και δύο λωρίδες. Η φούστα μπορεί να είναι σε οποιοδήποτε μήκος μας αρέσει. Θα μπορεί να είναι κλος, ημικλός, εβαζέ, πλισέ ή ότι άλλο εσείς επιθυμείτε. Στο σχέδιο μας έχουμε ημικλός, αλλά αυτό πραγματικά δεν λέει τίποτα καθώς δεν είναι δεσμευτικό. Επίσης στην κορυφή της φούστας μπορούμε να έχουμε ζωνάρι αν θέλουμε. Γενικά είναι ένα φόρεμα που μπορείτε να το τροποποιήσετε κατά τα γούστα και τις επιθυμίες σας. Το σχέδιο που παραθέτω κατωτέρω, είναι αυτό που έραψα εγώ. Αλλά πάλι σας τονίζω ότι εσείς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δικό σας.
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποφασίσουμε πόσο φαρδιά θέλουμε να είναι η κάθε λουρίδα.
1. χρησιμοποιούμε τις σταθερές μετρήσεις που δίνονται στο σχέδιο, και
2. μετράμε από το κέντρο ανάμεσα στα στήθη μας μέχρι κάτω από την μασχάλη.
Για το μήκος επίσης υπάρχουν 2 τρόποι :
1. χρησιμοποιούμε τις σταθερές μετρήσεις που δίνονται στο σχέδιο, και
2. υπολογίζουμε 1,5 φορές το ύψος μας.
Το μήκος φούστας είναι επιλογή μας.
Ράβουμε την πλαϊνή ραφή της φούστας. Γυρίζουμε τη κορυφή της φούστας προς τα μέσα και καρφιτσώνουμε. Το επόμενο μέρος ακούγεται περίπλοκο, αλλά δεν είναι, γυρίζουμε την φούστα το μέσα-έξω στερεώνουμε τις λωρίδες επικαλύπτοντας την μία με την άλλη κατά 7-8 εκ. Τώρα θα έχουμε 4 στρώματα του υφάσματος το ένα πάνω στο άλλο. Ξεκινάμε να γαζώνουμε από το σημείο των 4 στρωμάτων, συνεχίζουμε γύρω-γύρω και καταλήγουμε στο σημείο που ξεκινήσαμε στερεώνοντας το γαζί μας με μπρος-πίσω. Φτιάχνουμε το στρίφωμα στον ποδόγυρο και τελειώσαμε. Η όλο διαδικασία πήρε λιγότερο από μία ώρα από την αρχή μέχρι το τέλος. Δείτε στις φωτογραφίες κάποιους τρόπους που μπορεί να φορεθεί αυτό το φόρεμα. Ψάχνοντας όμως στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε δεκάδες περισσότερους τρόπους για να το φορέσετε.
Το ύφασμα που χρησιμοποιήθηκε είναι ελαστικό ζέρσεϊ.
Εδώ μπορούμε να θυμηθούμε κάποια πράγματα που πρέπει να έχουμε κατά νου όταν ράβουμε ελαστικά υφάσματα.
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER