ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΛΑΔΙ ΦΟΡΕΜΑ

 ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΛΑΔΙ ΦΟΡΕΜΑ
ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΛΑΔΙ ΦΟΡΕΜΑ
Το λαδί είναι ένα από τα αγαπημένα μου ουδέτερα χρώματα. Λατρεύω να φοράω ρούχα σε αυτό το χρώμα όλο το χρόνο.
Σήμερα θα παρουσιάσουμε πως μπορείτε να κόψετε και να ράψετε ένα φόρεμα swing. Έχω παρουσιάσει μερικά παρόμοια σε προηγούμενες αναρτήσεις, καθώς αυτά τα φορέματα είναι κολακευτικά σε κάθε τύπο σώματος. Αγαπώ την άνεση που προσφέρουν αυτά τα φορέματα και για τον λόγο αυτόν, έχω δημιουργήσει ένα εύκολο πατρόν για να τα ράβω όταν χρειάζομαι.

Ένα μοντέρνο φόρεμα swing είναι ένα φόρεμα που ρέει γύρω σας και που εξακολουθεί να έχει ένα σχήμα Α-γραμμής. Αντί των γνωστών σε γραμμή Α φορεμάτων που συνήθως είναι εφαρμοστά στο μπούστο και αγκαλιάζουν το σώμα από τη μέση και κάτω, θα παρατηρήσετε ότι το φόρεμα swing συχνά αγκαλιάζει το στήθος και από εκεί και κάτω, το φόρεμα έχει το σχήμα καμπάνας. Αυτό δίνει στο φόρεμα πολλές δυνατότητες κίνησης .... το φόρεμα θα "ταλαντεύεται" όταν περπατάτε ή χορεύετε!
ΥΛΙΚΑ
2 μέτρα ελαστικό ή πλεκτό ύφασμα
Ανάλογη κλωστή
Ραπτομηχανή
Άλλα υλικά και εργαλεία ραπτικής
ΟΔΗΓΙΕΣ
 ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΛΑΔΙ ΦΟΡΕΜΑ ΠΑΤΡΟΝ
Βήμα 1. Αρχικά κόβουμε όλα τα κομμάτια μας. Θα χρειαστούμε ένα πίσω, ένα εμπρός, 2 μανίκια και 2 κομμάτια καθάρισμα λαιμόκοψης. Χρησιμοποιήστε ένα αμάνικο μπλουζάκι ή ένα αμάνικο φόρεμα που ήδη έχετε σαν οδηγό. Διπλώστε το στη μέση, και στη συνέχεια τοποθετήστε το επίπεδα επάνω στο ύφασμα σας με τις τσακίσεις του υφάσματος και της μπλούζας ή φορέματος-οδηγό να συμπίπτουν. Κόψτε γύρω από αυτό (προσθέτοντας ένα περιθώριο ραφής 1,5 εκ) και στη συνέχεια προσθέτοντας το επιθυμητό μήκος και ένα πλούσιο πλάτος (το δική μου ήταν 50 εκ ενδιάμεσα στις μασχάλες και 1 μέτρο στον ποδόγυρο για το εμπρός και πίσω κομμάτι). Επαναλάβετε για το εμπρός κομμάτι, βαθαίνοντας το ντεκολτέ σε αυτό το σημείο. Χρησιμοποιήστε ένα εφαρμοστό μανίκι 3/4 από μία μπλούζα που έχετε ως οδηγό για να κόψετε τα δύο μανίκια. Στην συνέχεια χρησιμοποιήστε τα πρόσφατα κομμένα κομμάτια του φορέματος εμπρός και πίσω σαν οδηγούς για να κόψετε το σωστό πλάτος τα κομμάτια για τα καθαρίσματα της λαιμόκοψης.
Βήμα 2. Με τις καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώστε τα κομμάτια εμπρός και πίσω μαζί στους ώμους και να ράψτε.
Βήμα 3. Με τις καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώστε στην κορυφή του μανικιού και την κορυφή του ώμου μαζί, όπως φαίνεται. Συνεχίστε προς τα κάτω στην υπόλοιπη μασχάλη να καρφιτσώνετε το μανίκι στη θέση.
Βήμα 4. Ράψτε μανίκι στην μασχάλη με ένα περιθώριο ραφής 1.5 εκ. Επαναλάβετε τα βήματα 3 και 4 για το άλλο μανίκι.
Βήμα 5. Με τις καλές πλευρές μαζί, ράψτε από τον αγκώνα μέχρι το γόνατο με ένα περιθώριο ραφής 1,5 εκ. Βεβαιωθείτε ότι οι ραφές σας ταιριάζουν στη μασχάλη!
Βήμα 6. Με τις καλές πλευρές μαζί, ράψτε τα κομμάτια του καθαρίσματος λαιμόκοψης μαζί ώστε να σχηματίσουν σχεδόν έναν κύκλο. Ο κύκλος αυτός πρέπει να είναι πανομοιότυπος της λαιμόκοψης του φορέματος, ελαφρώς όμως μικρότερος, έτσι ώστε να έχει το περιθώριο να τεντώνει για να ταιριάζει γύρω από την λαιμόκοψη— ψαλιδίστε τον εάν είναι απαραίτητο πριν ράψετε μαζί τα δύο κομμάτια καθαρίσματος της λαιμόκοψης.
Στη συνέχεια, με τις καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώστε τον κύκλο – καθάρισμα στην λαιμόκοψη του φορέματος, ταιριάζοντας τις ραφές του με τις ραφές των ώμων και στη συνέχεια τραβήξτε ελαφρώς ομοιόμορφα έτσι ώστε να ταιριάζει γύρω από την λαιμόκοψη του φορέματος. Ράψτε με ένα περιθώριο ραφής 1,5 εκ γύρω από το ολόκληρο ντεκολτέ, τραβάτε ελαφρώς, καθώς τα ράβετε έτσι τα κομμάτια να κάθονται όμορφα. Κόψτε το περιθώριο ραφής στο ελάχιστο δυνατόν και, στη συνέχεια, γυρίστε το καθάρισμα στο εσωτερικό του φορέματος και σιδερώστε για να έχετε ένα όμορφο τελείωμα.
Βήμα 7. Χρησιμοποιώντας μία μεγάλη βελονιά, ράψτε με εξώγαζο γύρω από την λαιμόκοψη για να κρατήσετε τα καθαρίσματα σταθερά στο εσωτερικό του φορέματος. Στη συνέχεια, στριφώστε τα μανίκια και το φόρεμα στο επιθυμητό μήκος. [Συμβουλή: για μια πιο επαγγελματική εμφάνιση, ράψτε το κάτω στρίφωμα του φορέματος με κρυφή βελονιά.
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER