ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΕΦΑΡΜΟΣΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΣΕ ΑΠΑΛΟ ΡΟΖ ΧΡΩΜΑ

 ΕΦΑΡΜΟΣΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΣΕ ΑΠΑΛΟ ΡΟΖ ΧΡΩΜΑ
ΕΦΑΡΜΟΣΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΣΕ ΑΠΑΛΟ ΡΟΖ ΧΡΩΜΑ
Μπορείτε να κάνετε τα κεφάλια να γυρίσουν, σε οποιαδήποτε εκδήλωση ή οπουδήποτε αλλού,
ακόμα και σε ένα απλό περίπατο, όταν φοράτε το ΕΦΑΡΜΟΣΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΣΕ ΑΠΑΛΟ ΡΟΖ ΧΡΩΜΑ.
Τα εφαρμοστά DIY φορέματα είναι τόσο μοντέρνα και κομψά σε εμφάνιση στα μονόχρωμα υφάσματα, ειδικά σε αυτό το ροζ χρώμα. Αυτό το πατρόν ραπτικής δεν είναι καθόλου αποκαλυπτικό, μόνο αναδεικνύει άψογα τη σιλουέτα σας. Με λίγα μέτρα από ελαστικό ύφασμα, αντίστοιχη κλωστή, χαρτί πατρόν, ένα φόρεμα μακό εφαρμοστό ως οδηγό, μπορείτε να μάθετε πώς να ράψετε ένα φόρεμα που θα ζαλίζει τον πάσα ένα, όταν σας βλέπει να το φοράτε. Τα χειροποίητα (DIY) ρούχα όπως αυτό το φόρεμα είναι οικονομικά και θα σας εφαρμόζουν καλύτερα από αυτά που μπορείτε να αγοράσετε ακόμα και στο ακριβότερο κατάστημα, έτσι δοκιμάστε το!
Θα ράψουμε με την βοήθεια μιας διάσημης blogger, εφαρμοστό φόρεμα σε μία απαλή ροζ απόχρωση. Αυτό το φόρεμα ράφτηκε για να φορεθεί στην περίοδο εγκυμοσύνης της Λυν, οπότε όλες οι φίλες που βρίσκονται σε αυτήν την υπέροχη κατάσταση μπορούν να φορέσουν ένα τέτοιο φόρεμα. Αλλά και όλες εμείς επίσης μπορούμε να φορέσουμε ένα τέτοιο φόρεμα είτε πολύ εφαρμοστό είτε λιγότερο, όπως αρέσει στην κάθε μία.
Η Λυν μας εξηγεί τον λόγο που αποφάσισε να ράψει αυτό το φόρεμα. «Είχα προσκληθεί να πάω σε έναν φιλανθρωπικό χορό το περασμένο Σαββατοκύριακο και ήξερα ότι χρειαζόταν να ράψω ένα φόρεμα για την εκδήλωση αυτή. Ήθελα ένα ροζ φόρεμα να φορέσω (περισσότερο για να ταιριάζει με αυτά τα τακούνια που είμαι τόσο ερωτευμένη μαζί τους!) αλλά δεν θα μπορούσα να βρω οποιαδήποτε που να ήταν αρκετά ελαστικό για να χωρέσει πάνω μου λόγω εγκυμοσύνης. Έτσι πήγα σε ένα γνωστό κατάστημα και κατεβάσαμε κάθε ύφασμα ροζ που είχαν! Τελικά βρήκα αυτό που ήθελα σε ένα dancer spandex. Ναι, dancer spandex! Δεν είναι αστείο! Η «καλή» πλευρά του υφάσματος ήταν έντονα λαμπερή, έτσι απλά χρησιμοποίησα την πίσω ματ πλευρά του υφάσματος! Ήταν εξαιρετικά ελαστικό και αδιαφανές, όπως ακριβώς το είχα φανταστεί.»
Υλικά:
2-3 μέτρα από χοντρό ύφασμα ελαστικό (Χρησιμοποίησα το spandex ύφασμα που προανέφερα.)
Αντιστοίχιση κλωστή
Εφαρμοστό φόρεμα ως οδηγό, βεβαιωθείτε ότι είναι από ένα ύφασμα που έχει Παρόμοια ελαστικότητα
Χαρτί σχεδιασμού πατρόν
Φερμουάρ
 ΕΦΑΡΜΟΣΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΣΕ ΑΠΑΛΟ ΡΟΖ ΧΡΩΜΑ ΠΑΤΡΟΝ
By: Leanne Barlow from elleapparelblog.com
ΒΗΜΑ 1: Χρησιμοποιείστε ένα εφαρμοστό ελαστικό φόρεμα που έχει την ίδια ελαστικότητα, για να δημιουργήσετε ένα πατρόν πάνω στο χαρτί σχεδιασμού σας. Προσθέστε περιθώρια ραφής και επιπλέον προσθέσετε 1,5 εκ σε κάθε πλευρά του εμπρός ως περιθώριο ραφής της ένωσης των ξεχωριστών κομματιών. Προσθέστε επιπλέον 2,5 εκ σε κάθε πλευρά του πίσω του φορέματος. Κόψτε το πίσω μέρος του φορέματος κάθετα από την κορυφή ως κάτω. Το επιπλέον περιθώριο ραφής που υπολογίσατε νωρίτερα στο πίσω (2,5 εκ) θα σας δώσει χώρο για να τοποθετήσετε ένα φερμουάρ στην πλάτη, καθώς και στην ένωση με το εμπρός.
Αντιγράψτε τα 2 μανίκια, και την εμπρός και πίσω λαιμόκοψη.
Ανατρέξτε στην εικόνα για κόψετε τα τμήματα του φορέματος, κόψτε ένα κεντρικό μπροστινό κομμάτι και δύο πλαϊνά εμπρόσθια τμήματα. Κόψτε 2 κεντρικά πίσω και δύο πλαϊνά πίσω τμήματα. Δύο μανίκια και δύο καθαρίσματα λαιμόκοψης.
ΒΗΜΑ 2: Ράψτε τα δύο εμπρόσθια πλαϊνά τμήματα στο εμπρόσθιο κεντρικό. Τελειώστε τα περιθώρια ραφής με κοπτοράπτη ή με ζιγκ-ζαγκ βελονιά στην ραπτομηχανή σας για να αποτρέψετε το ξέφτισμα.
ΒΗΜΑ 3: Συνδέστε τα δύο πίσω πλαϊνά τμήματα στα δύο πίσω κεντρικά τμήματα.
ΒΗΜΑ 4: Τοποθετήστε τα πίσω πάνω στο εμπρός τμήμα, με τις καλές πλευρές μαζί, και ράψτε κατά μήκος των ραφών ώμου. Φροντίστε να καρφιτσώσετε τις πίσω πλευρές σας σωστά, ώστε οι κεντρικές γραμμές να συμπέσουν στο πίσω μέρος. Ράψτε το φερμουάρ στην κεντρική πίσω ραφή και ράψτε και το υπόλοιπο άνοιγμα κάτω από το φερμουάρ.
ΒΗΜΑ 5: Ανοίξτε το φόρεμά σας και τοποθετήστε τα μανίκια σας, τοποθετώντας το μανίκι στο κέντρο της κορυφής της μασχάλης (δείτε την απεικόνιση) καλές πλευρές μαζί. Ταιριάξετε πλευρές και κέντρο πρώτα και μετά καρφιτσώστε.
ΒΗΜΑ 6: Γυρίστε το φόρεμα μέσα-έξω και ράψτε κάτω από τις μασχάλες τις πλαϊνές ραφές. Συναρμολογήστε τα κομμάτια καθαρίσματος της λαιμόκοψης, και ράψτε με τις καλές πλευρές μαζί.
ΒΗΜΑ 7: Στριφώστε τα μανίκια, τον ποδόγυρο στο φόρεμα, και γυρίστε τα κομμάτια του καθαρίσματος λαιμόκοψης ντεκολτέ στο εσωτερικό του φορέματος, σιδερώστε και χρησιμοποιήστε μια ευρεία ευθεία βελονιά (εξώγαζο) για να ράψετε γύρω από ολόκληρο το ντεκολτέ ώστε να κρατήσει τα καθαρίσματα εσωτερικά.
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER