ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ BOHO ΜΠΛΟΥΖΑ

 ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΠΟΧΟ ΜΠΛΟΥΖΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ
ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ BOHO ΜΠΛΟΥΖΑ
Σε όλες εμάς που αγαπάμε το boho, το οποίο είναι η επιτομή της άνεσης, της ελευθερίας και έχει ένα υπέροχο στυλ είναι αφιερωμένη η σημερινή ανάρτηση. Θα ράψουμε μόνες μας μία μπλούζα boho σε ελάχιστο χρόνο και στο 1/4 της αξίας που πωλείται στα μαγαζιά.
 free tutorial boho blouse
Το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το βελούδο. Το Βελούδο επιβλητικό, πολυτελές, ρομαντικό, ζεστό, ματ ή γυαλιστερό παραμένει σαγηνευτικό. Έχει ένα στιλ μπαρόκ που με δελεάζει απόλυτα και πλέον δεν το βλέπουμε μόνο σε έργα τέχνης, αλλά και στην μόδα. Το ύφασμα της υψηλής κοινωνίας στου 18ου αιώνα, το βελούδο, επέστρεψε και ανέβηκε στον θρόνο του καθώς είναι από τις πιο hot τάσεις της εποχής μας.
Υλικά
 boho top supplies
Χρειαζόμαστε 1 μέτρο ύφασμα, διπλόφαρδο.
1 μέτρο διακοσμητική τρέσα.
½ μέτρο λάστιχο.
Ψαλίδι
Βελόνα και κλωστή ή
ραπτομηχανή
Μπλούζα με την λαιμόκοψη που μας αρέσει σαν οδηγός ή
 top pattern
Οδηγίες
Διπλώνουμε το ύφασμα μας στην μέση με τις καλές πλευρές μαζί και τοποθετούμε στην τσάκιση το πατρόν μας ή την μπλούζα-οδηγό (όπως στην φωτογραφία), και τα αντιγράφουμε στο ύφασμα μας. Σημαδεύουμε την λαιμόκοψη πόσο θέλουμε να κοπεί και βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε αφήσει περιθώρια ραφής.
 boho top cut
Κόβουμε τα κομμάτια μας, ένα εμπρός, ένα πίσω, δύο μανίκια (χρησιμοποιούμε ως πατρόν τα εφαρμοστά μανίκια μίας μακρυμάνικης μπλούζας ή ένα πατρόν μανικιού) και δύο κομμάτια για τα καθαρίσματα της λαιμόκοψης. Κόβουμε μία ρηχή καμπύλη για την πίσω λαιμόκοψη και μία λίγο βαθύτερη για την εμπρός.
Αν θέλετε η μπλούζα να είναι ελαφρώς εφαρμοστή, μπορείτε να προσθέσετε στο εμπρός δύο πένσες μέσης, αν όχι, παραλείψτε αυτό το βήμα (δείτε πώς να ράψετε εύκολα πένσες).
Στην συνέχεια τοποθετήστε το εμπρός και πίσω κομμάτι με τις καλές πλευρές μαζί και ράψτε τους ώμους.
Τώρα συνδέστε τα μανίκια. Ευθυγραμμίστε την κορυφή του μανικιού με τη ραφή ώμου του μπούστου (καλές πλευρές μαζί), και, στη συνέχεια, καρφιτσώστε τα μαζί και ράψτε με μια ευθεία βελονιά κατά μήκος της κορυφής του μανικιού, επισυνάπτοντας αυτό στην μπλούζα. Επαναλάβετε για το δεύτερο μανίκι. Ράψτε τις πλαϊνές ραφές των μανικιών και κάνετε τα στριφώματα τους.
Γυρίστε την μπλούζα με τις καλές πλευρές μαζί και ακολούθως ράψτε τις πλαϊνές ραφές στην μπλούζα. Σιδερώστε εάν είναι απαραίτητο.
Στις ραφές των ώμων, στα περιθώρια ραφής ράψετε λάστιχο το οποίο πρέπει να έχει μήκος 2/3 του μήκους του ώμου. Τραβάτε το λάστιχο καθώς γαζώνετε. Αυτό θα δημιουργήσει όμορφες σούρες στους ώμους.
Ράψτε το στρίφωμα της μπλούζας και στην συνέχεια προσθέστε στα πλαϊνά περιθώρια ραφής από την βάση της μπλούζας ως 20 εκ προς τα επάνω λάστιχο 12-14 εκ και ράψτε το τραβώντας το ελαφρά. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε σούρες στις πλαϊνές ραφές. Τέλος ράβουμε στο εμπρός ντεκολτέ και στο στρίφωμα των μανικιών μία τρέσα της επιλογής μας.
Σιδερώνουμε την μπλούζα μας και είμαστε έτοιμες.
Δεδομένου ότι είναι μία χαλαρή και απλή μπλούζα, θα ήταν καλύτερα από κάτω να φοράμε ένα στενό τζιν, κολάν ή στενή ίσια φούστα.
Σημαντική σημείωση :
Οι ίδιες οδηγίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για
να ράψουμε μια δροσερή, άνετη μπλούζα για το καλοκαίρι.
Το μόνο που αλλάζουμε είναι τον τύπο του υφάσματος. Ζέρσεϊ, βισκόζη, μακό για την καλοκαιρινή μπλούζα θα ήταν ιδανικές επιλογές.
=============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER