ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΕΥΚΟΛΗ ΦΟΥΣΤΑ ΓΡΑΜΜΗ Α ΜΕ ΤΣΕΠΕΣ

  ΕΥΚΟΛΗ ΦΟΥΣΤΑ ΓΡΑΜΜΗ Α ΜΕ ΤΣΕΠΕΡ
ΕΥΚΟΛΗ ΦΟΥΣΤΑ ΓΡΑΜΜΗ Α ΜΕ ΤΣΕΠΕΣ 
Ένα ακόμη έργο για τις αρχάριες φίλες μας, παρουσιάζουμε σήμερα.
Εύκολο και οικονομικό (κόστος περίπου 5 ευρώ συνολικά). Ράβουμε φούστα σε γραμμή Α, με λάστιχο στην μέση και τσέπες χρησιμοποιώντας ένα κατάλληλο ύφασμα για την άνοιξη/καλοκαίρι.
Θα χρειαστείτε: 
1,5 μέτρο υφάσματος, ανάλογα με το μέγεθος της φούστας, και αν θέλετε με τσέπες.
 Ένα κομμάτι λάστιχο –τουλάχιστον 2,5 εκ ευρύ και αρκετό σε μήκος ώστε να ταιριάζει γύρω από τη μέση σας. 
Ραπτομηχανή 
Ψαλίδι & κλωστή.
1. Κόψτε δύο ορθογώνια κομμάτια ύφασμα για το μπροστινό και πίσω της φούστας. Για τις διαστάσεις των ορθογώνιων σας θα πρέπει να υπολογίσετε ως εξής:
Μήκος: το επιθυμητό για εσάς μήκος συν περιθώρια ραφής (3 εκ για το στρίφωμα στον ποδόγυρο και 7 εκ για το «περίβλημα» της ζώνης ώστε να αποκρύψετε το λάστιχο). Αυτό θα είναι το μήκος των ορθογώνιων κομματιών σας από ύφασμα.
Πλάτος: Εξαρτάται από το πόσο πλούσια θέλετε να είναι η φούστα σας. Ως ιδανικό πλάτος για μία τέτοια φούστα θεωρώ ότι πρέπει να είναι, η μέτρηση της περιφέρειας μας x 1,5. Διαιρούμε αυτό το αποτέλεσμα με το 2. Αυτό θα είναι το πλάτος των ορθογώνιων κομματιών σας από ύφασμα.
Τσέπες (προαιρετικό): Διπλώστε ύφασμα σας με τις καλές πλευρές μαζί. Σχεδιάστε και κόψτε 2 σετ τσέπες όπως φαίνεται – συνολικά θα χρειαστείτε 4 κομμάτια υφάσματος για τις τσέπες. 
2. Απλώστε τα κομμάτια υφάσματος, όπως φαίνεται, και καρφιτσώστε τις τσέπες 10-12 εκ από το επάνω άκρο.
3. Ράψτε τις τσέπες σε όλο το μήκος που εφάπτονται στις πλευρές των κομματιών στο εμπρός και πίσω της φούστας σας . Επαναλάβετε για κάθε τσέπη. 
4. Σιδερώστε τις πρόσφατα-ραμμένες ραφές της κάθε τσέπης, όπως φαίνεται: ΕΥΚΟΛΗ ΦΟΥΣΤΑ ΓΡΑΜΜΗ Α ΜΕ ΤΣΕΠΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
Πρέπει τώρα να έχετε δύο συνεχόμενα κομμάτια ύφασμα, με σχήμα ορθογώνιου με αυτιά (τσέπη) σε κάθε πλευρά. 
5. Με τις καλές πλευρές μαζί, τοποθετήστε το εμπρός και πίσω κομμάτι το ένα επάνω στο άλλο και καρφιτσώστε αρχίζοντας από την κορυφή, την πλαϊνή ραφή μέχρι την τσέπη, συνεχίστε να τοποθετείτε καρφίτσες περιμετρικά της τσέπης. Στην συνέχεια ξεκινήστε να τοποθετείτε πάλι καρφίτσες στην πλαϊνή ραφή μερικά εκατοστά πριν την ένωση με την τσέπη και συνεχίστε ως τον ποδόγυρο. Όταν ράβετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει ένα άνοιγμα (16-18 εκ) κατά μήκος τις πλαϊνών ραφών που να είναι αρκετά μεγάλο για να χωράει άνετα μέσα το χέρι σας.
6. Ακολούθως περάστε το λάστιχο. Διπλώστε 3 εκ κατά μήκος της κορυφής και σιδερώστε. 
Διπλώστε άλλα 3 εκ και σιδερώστε ξανά. Βεβαιωθείτε ότι το λαστιχάκι χωράει εύκολα μέσα σε αυτό το «περίβλημα» που δημιουργούμε.
  7. Ράψτε κατά μήκος του κάτω άκρου του περιβλήματος που μόλις έχει σιδερωθεί. Φροντίστε να αφήσετε ένα μικρό κενό για να περάσετε το λαστιχάκι σας.
8. Τυλίξτε το λάστιχο γύρω από τη μέση σας μέχρι να είναι αρκετά σφιχτό για να κρατήσει την φούστα στην θέση της, αλλά ταυτόχρονα να είναι άνετο. Προσθέστε 2,5 εκ ως περιθώριο για όταν ενώσετε τις δύο άκρες μαζί, και κόψτε το λάστιχο στο μήκος αυτό. Ιδανικά θα πρέπει το λάστιχο να είναι 3-5 εκ μικρότερο από την πραγματική μέτρηση της μέσης σας. 
Περάστε το λάστιχο μέσα στο περίβλημα. Περάστε μία παραμάνα ασφάλειας στο ένα άκρο του λάστιχου καθώς αυτό καθιστά ευκολότερη την τροφοδοσία του μέσα στο στενό περίβλημα. 
9. Αφού το λάστιχο έχει περάσει μέσα από ολόκληρο το περίβλημα, ράψτε μαζί τις δύο άκρες του. Δοκιμάστε τη φούστα σας για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει στην μέση σας όπως θα θέλατε και στην συνέχεια ράψτε ώστε να κλείσετε το άνοιγμα του περιβλήματος.
10. Για να αποτρέψετε το λάστιχο να στρίβει μέσα στο περίβλημα, μπορείτε να προσθέσετε ένα γαζί ή και δύο, σε όλο το μήκος του λάστιχου. Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και τα δύο χέρια σας και να απλώνετε το ύφασμα και το ελαστικό ομοιόμορφα, καθώς γαζώνετε. 
11. Δοκιμάστε πάλι την φούστα σας και, στη συνέχεια, στριφώστε τον ποδόγυρο στο επιθυμητό μήκος. Τελειώστε με το σιδέρωμα σε όλες τις ραφές. Αν δεν έχετε ένα κοπτοράπτη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βελονιά ζιγκ - ζαγκ κατά μήκος των ακατέργαστων άκρων για να αποφύγετε το ξέφτισμα, ή απλά μπορείτε να διπλώστε τις άκρες δύο φορές και να τις ράψετε. 
Voila! Τελειώσατε!!!
ΠΗΓΗ
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER