ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΚΑΠΑ ΑΠΟ ΦΟΥΣΤΑ

 ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΚΑΠΑ
ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΚΑΠΑ
Μία παλιά φούστα κατασκευασμένη από μαλακό μαλλί και με ένα κλασικό καρό μοτίβο, χρόνια ξεχασμένη σε κάποια ντουλάπα ήταν η αφορμή για αυτήν την όμορφη ανοιξιάτικη κάπα.
Οι ραφές ρεντιγκότα (princess seam) έδιναν στη φούστα μια θηλυκή φλόγα στο κάτω μέρος και δεν ξέρω γιατί, αλλά σκέφτηκα αμέσως την "κάπα" όταν ξαναείδα αυτήν την φούστα. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας δείξω πώς να κάνετε μία κοντή κάπα από μια φούστα χρησιμοποιώντας ένα δωρεάν πατρόν κάπας από την εταιρεία Thunderlily για το περιοδικό Burda Style. Ένα εύκολο έργο που ολοκληρώθηκε σε ένα απόγευμα και το φόρεσα στο δείπνο.
Στην ανάρτηση αυτή περιλαμβάνεται ο σύνδεσμός για το δωρεάν εκτυπώσιμο πατρόν του περιοδικού Burda Style. Για να το κατεβάσετε στην υπολογιστή σας ακολουθείστε τις οδηγίες που θα βρείτε στον σύνδεσμο, εγγραφείτε, κατεβάστε το και εκτυπώστε το. Κάνετε όποιες αλλαγές θέλετε στο μέγεθος και βεβαίως μπορείτε να ράψετε την κάπα αυτή με οποιοδήποτε ύφασμα της επιλογής σας.
Κοιτάξτε πόσο τέλεια είναι το καρό. Έχω διαβάσει πόσο κουραστικό μπορεί να είναι να ταιριάξει κάποιος τα καρό, γι 'αυτό θέλησα να διατηρήσω όσο το δυνατόν τις ραφές ανέπαφες δημιουργώντας την μικρή κάπα.
 ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΚΑΠΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΤΡΟΝ
Κατέβασα το δωρεάν πατρόν κάπας της εταιρείας Thunderlily για το περιοδικό Burda Style, στον υπολογιστή μου , το εκτύπωσα, το συναρμολόγησα και είχα πλέον έτοιμο το πατρόν μου για να προχωρήσω στην μεταποίηση της φούστας σε μικρή κάπα. Στο αρχικό πατρόν υπήρχε και μία λωρίδα για τον λαιμό με την οποία μπορούσες να δημιουργήσεις ένα φιόγκο για το κλείσιμο και μια πριονωτή άκρη κατά μήκος για την τοποθέτηση ενός κουμπιού κλεισίματος, όμως δεν υπήρχε αρκετό ύφασμα από την φούστα για αυτές τις διακοσμητικές πινελιές, γι 'αυτό χρησιμοποίησα μόνο το βασικό πατρόν.
Δεν ήθελα να χάσω τα όμορφα λούκια που υπήρχαν στη φούστα, γι 'αυτό δεν άνοιξα πλήρως το ύφασμα της φούστας όταν την τοποθέτησα κάτω από το πατρόν.
Έκοψα τα μπροστινά και τα πίσω κομμάτια, και έπειτα έραψα τα κομμάτια μαζί στο εμπρός άνοιγμα.
Χρησιμοποίησα την φόδρα της φούστας και φοδράρισα την κάπα. Την φόδρα την έβαλα επίπεδη και την έκοψα ακριβώς βάσει του πατρόν. Ένα πράγμα που έκανα και που δεν ήταν στις οδηγίες ήταν να προσθέσω φόδρα με ενίσχυση στο κολάρο. Επειδή το μάλλινο ύφασμα της φούστας είχε μια χαλαρή ύφανση, ανησυχούσα ότι θα τεντώσει και θα χάσει το σχήμα γύρω από το γιακά. Για να φτιάξω το ενισχυμένο κολάρο, έκοψα το πατρόν 5 εκατοστά από το κολάρο και το μπροστινό άκρο. Στη συνέχεια έκοψα ένα κομμάτι από ενισχυμένο με καρίνα ύφασμα. Έραψα την φόδρα επάνω στην ενίσχυση, και έπειτα έραψα τις πλευρικές ραφές της φόδρας ακριβώς όπως το εμπρός. Αν το ύφασμα σας έχει περισσότερο κρουστή ύφανση, μπορείτε να παραλείψετε το βήμα αυτό.
 ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΚΑΠΑ ΟΔΗΓΙΕΣ
Έκοψα την φόδρα κοντύτερη από το μάλλινο ύφασμα της φούστας, έτσι ώστε η κάπα να μπορεί να ταλαντεύεται ελεύθερα. Τελείωσα το κάτω μέρος της φόδρας με κοπτοράπτη. Με τις καλές πλευρές μαζί, έραψα την κάπα στην φόδρα κατά μήκος του μπροστινού ανοίγματος και του λαιμού, στη συνέχεια την γύρισα από την καλή της πλευρά. Τελείωσα το στρίφωμα της κάπας με ρέλι.
Αυτή η κάπα ήταν πολύ στενή όταν προσπάθησα να την κλείσω στον λαιμό. Όταν έμενε ελαφρώς ανοιχτή, στεκόταν καλά, αλλά φοβόμουν ότι υπήρχε πιθανότητα να γλιστρήσει από τους ώμους μου. Για να λύσω αυτό το πρόβλημα, αυτοσχεδίασα ένα κλείσιμο χρησιμοποιώντας μαζί ένα ζευγάρι σκουλαρίκια και το υπόλοιπο μίας αλυσίδας κολιέ από ένα έργο κοσμημάτων. Έκοψα την αλυσίδα σε περίπου 8 εκ και την στερέωσα με το πίσω μέρος των κλιπ που είχαν τα σκουλαρίκια.
Αυτή η κομψή πινελιά μου ήρθε στο μυαλό την τελευταία στιγμή, αλλά μου αρέσει το αποτέλεσμα καθώς προσδίδει έναν αριστοκρατικό τόνο στην κάπα.
 ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΚΑΠΑ ΟΨΕΙΣ
Το πατρόν είναι σε ένα πολύ μικρό μέγεθος και δεν προσφέρεται σε άλλα μεγέθη, αλλά αυτό είναι ένα απλό σχέδιο που μπορεί εύκολα να αλλάξει. Δεν χρειαζόταν πολύς χρόνος για να δημιουργηθεί αυτό το έργο και το ράψιμο ήταν απλό. Κυρίως μου αρέσει ότι μπορώ να συνδυάσω την κάπα αυτή με πολλά ρούχα. Είναι ένα εύκολο ρούχο για να ρίξει κανείς πάνω του την τελευταία στιγμή.
=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER