ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΜΑΚΡΥ ΜΑΝΙΚΙ

 ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΜΑΚΡΥ ΜΑΝΙΚΙ
Μετά από δική σας απαίτηση αναρτούμε έναν οδηγό για το πώς μπορείτε να μειώσετε το μέγεθος ενός πουκαμίσου βήμα-βήμα.
1. Βρείτε ένα πουκάμισο που σας αρέσει να φοράτε. Αυτό μπορεί να αποτελέσει το πατρόν σας. Γυρίστε το μέσα-έξω στο μεγάλο πουκάμισο, και βάλτε το «πατρόν» πουκάμισο επάνω του, ευθυγραμμίζοντας τους ώμους.
2. Χρησιμοποιώντας την κιμωλία υφάσματος επισημάνετε πόσο πρέπει να αφαιρέσετε σε κάθε πλευρά του κορμού. Ξεκινήστε από το σημείο κάτω από τη μασχάλη και συνεχίστε μέχρι το τελείωμα. Επαναλάβετε και για τις δύο πλευρές και μετρήστε για να βεβαιωθείτε ότι οι δύο πλευρές είναι ίσες. Ράψτε κατά μήκος του κορμού, και στις δύο πλευρές εκεί ακριβώς που νωρίτερα σημειώσατε.
Στο σημείο αυτό, γυρίστε το μεγάλο πουκάμισο από την καλή και δοκιμάστε το (Ναι, στους ώμους και τα μανίκια δεν θα είναι καλό δεδομένου ότι έχει μαζευτεί μόνο στον κορμό). Ελέγξτε εάν το πλάτος κορμού είναι σύμφωνο με την προτίμησή σας και επίσης να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι το πλάτος της μασχάλης δεν είναι πάρα πολύ στενό. Ξηλώστε τον κορμό και ράψτε εκ νέου, αν απαιτούνται προσαρμογές στην μασχάλη.
3. Γυρίστε την μπλούζα μέσα-έξω και πάλι. Με την χρήση κιμωλίας επισημάνετε το νέο πλάτος ώμου στο μεγάλο πουκάμισο. Σχεδιάστε την καμπύλη της νέας μασχάλης από την κορυφή (όπου δείχνουν τα δυο μαύρα βέλη) ως το κατώτατο σημείο της νέας μασχάλης, εκεί που νωρίτερα ξεκινήσατε να σημαδεύετε τον κορμό στο βήμα #2.
Σημείωση: η καμπυλότητα της μασχάλης στο εμπρός και στο πίσω μέρος δεν είναι το ίδιο. Με κιμωλία, προσπαθήστε να αντιγράψετε την εμπρός και πίσω καμπύλη από το πουκάμισο «πατρόν» όσο καλύτερα και ακριβέστερα μπορείτε.
4. Χρησιμοποιώντας μικρό ψαλίδι, ή ξηλωτηράκι ξηλώστε τις αρχικές ραφές και αποκόψτε τα μανίκια από τον κορμό. Αμέσως σημαδέψτε τα δύο μανίκια με κιμωλία (το πουκάμισο θα πρέπει να είναι ακόμη μέσα-έξω) για να βεβαιωθείτε ότι όταν τα ράψουμε εκ νέου το σωστό μανίκι θα ραφτεί στη σωστή πλευρά. Χρησιμοποιήστε αριθμούς για να καταστήσετε σαφείς τις θέσεις τους.
5. Στη συνέχεια, κόψτε τις νέες μασχάλες όπως σημαδέψατε στο βήμα # 3. Κόβοντας το πλεονάζον ύφασμα, φροντίστε να αφήσετε ένα περιθώριο 1 cm έξω από την γραμμή που σημαδέψατε. Σε αυτό το βήμα επίσης φροντίστε να κόψετε και το πλεονάζον ύφασμα στο κομμάτι του κορμού.
6. Τώρα προχωρήστε σε κόψιμο του πλεονάζοντος υφάσματος στα μανίκια. Συγκρίνετε τα μανίκια που αφαιρέσατε από το μεγάλη πουκάμισο με τα μανίκια του πουκάμισου «πατρόν» και σημαδέψτε το νέο μήκος. Διατηρώντας την αρχική καμπυλότητα του μανικιού, κόψτε το μήκος κάτω, φροντίζοντας να αφήσετε ένα περιθώριο 1 cm και πάλι έξω από την γραμμή κιμωλίας.
7. Επανατοποθετήστε τα μανίκια στην μασχάλη και καρφιτσώστε τα στην θέση τους χρησιμοποιώντας μια καρφίτσα στην κορυφή της ραφή ώμου. Βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν οι αριθμοί μας που σημειώσατε στο βήμα #4. Στο σημείο αυτό, το ολόκληρο πουκάμισο θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι το μέσα-έξω.
8. Από την μασχάλη, περάστε το χέρι σας μέσα από το μανίκι μόνο, και γυρίστε το μέσα-έξω, ενώ προσέχετε στην κορυφή που έχετε την καρφίτσα να παραμείνει στην θέση του.
9. Τοποθετήστε το μανίκι (τώρα με την καλή πλευρά πάνω) μέσα στην μασχάλη, προσέχοντας το άνοιγμα της μασχάλης να ταιριάζει με την κορυφή του μανικιού. Ο κορμός πρέπει να είναι ακόμα από την ανάποδη και η καρφίτσα που είχατε βάλει την κορυφή του μανικιού και την ραφή ώμου πρέπει να είναι στην θέση της.
10. Κρατώντας το μανίκι στη θέση της μασχάλης, ράβετε κατά μήκος της άκρης της μασχάλης και επισυνάπτετε τα δύο κομμάτια μαζί, ξεκινώντας από την κορυφή του ώμου (όπου έχετε τοποθετήσει την καρφίτσα) και ράβετε την μία πλευρά, και στη συνέχεια, πηγαίνετε πίσω μέχρι την κορυφή του ώμου και ράβετε από την άλλη πλευρά. Με αυτόν τον τρόπο, εάν το μανίκι σας δεν έχει κοπεί τέλεια ώστε να ταιριάζει απόλυτα με την μασχάλη, οποιαδήποτε λάθος παρουσιαστεί στη μασχάλη θα κρυφτεί πιο εύκολα.
11. Αφού τελειώσετε με τα μανίκια, γυρίστε το πουκάμισο στην καλή του πλευρά και δοκιμάστε το, ώστε να διασφαλίσετε ότι όλα φαίνονται καλά.
Εάν η μασχάλη είναι άνετη και το μήκος του μανικιού ταιριάζει καλά, γυρίστε πάλι ολόκληρο το πουκάμισο από την ανάποδη και κάνετε τις τελικές προσαρμογές. Αν τα μανίκια είναι πολύ φαρδιά, σημαδέψτε το νέο πλάτος χρησιμοποιώντας το «πατρόν» και ράψτε κατά μήκος του μανικιού.
Γυρίστε ολόκληρο το πουκάμισο από την καλή και ξανά δοκιμάστε το. Αν όλα είναι καλά, σιδερώστε όλες τις ραφές και καρικώστε τις άκρες για να αποτρέψετε το ξέφτισμα. Τελειώσατε!
ΠΗΓΗ
============
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER