ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΔΙΑΓΩΝΙΟ ΒΟΛΑΝ ΣΕ ΜΠΛΟΥΖΑ

 ΔΙΑΓΩΝΙΟ ΒΟΛΑΝ ΣΕ ΜΠΛΟΥΖΑ
ΔΙΑΓΩΝΙΟ ΒΟΛΑΝ ΣΕ ΜΠΛΟΥΖΑ
Σήμερα μεταποιούμε ένα φόρεμα σε μπλούζα με διαγώνιο βολάν
γιατί τα αιθέρια ή γεωμετρικά και κάποιες άλλες φορές ρομαντικά βολάν αποτελούν την κυρίαρχη τάση της μόδας όπως αποδεικνύεται στις αμέτρητες street style εμφανίσεις που κυκλοφορούν.
Το βολάν προσθέτει μια θηλυκή νότα στο καθημερινό, αλλά και στο βραδινό ντύσιμό μας. ∆εν υπάρχει πιο κομψός και απλός τρόπος για να αναβαθμίσεις τις εμφανίσεις σου στην πιο θηλυκή και ρομαντική εκδοχή τους από το να φορέσεις ένα ρούχο µε βολάν. Τα ρούχα µε βολάν δίνουν κίνηση και προσθέτουν χάρη και αρμονία στις κινήσεις του σώματος µας.
Προμήθειες:
Υπερμεγέθες maxi φόρεμα (ή αν προτιμάτε ύφασμα της επιλογής σας)
Μπλούζα που σας αρέσει η εφαρμογή της ως οδηγό
Ψαλίδι,
Καρφίτσες,
Ραπτομηχανή
Βελόνα και κλωστή.
Οδηγίες:
 ΔΙΑΓΩΝΙΟ ΒΟΛΑΝ ΣΕ ΜΠΛΟΥΖΑ ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Πάρτε από το υπερμεγέθες ή maxi φόρεμα, και κόψτε στην μέση, χωρίζοντας το μπούστο από την φούστα.
2. Κόψτε την μία πλαϊνή ραφή της φούστας.
3. Τοποθετήστε την διπλωμένη εμπρός μπλούζα στην τσάκιση του υφάσματος σας και κόψτε.
4. Τοποθετήστε την διπλωμένη πίσω μπλούζα στο ύφασμα σας και κόψτε το πίσω. Αυτό μπορεί να κοπεί σε 2 κομμάτια ή σε ένα, όπως σας εξυπηρετεί. Το πίσω μπορείτε να το βάλετε πάνω στην φούστα του φορέματος φροντίζοντας η πλαϊνή ραφή της φούστας να βρίσκεται στο κέντρο του πίσω κομματιού της μπλούζας και κόψτε.
5. Τοποθετήστε τα κομμάτια του μπούστου που μόλις κόψατε με τις καλές πλευρές μαζί και ράψτε τις ραφές των ώμων.
6. Αφαιρέστε τα μανίκια από το αρχικό φόρεμα για να το ξαναχρησιμοποιήσετε.
7. Ανοίξτε τα μανίκια
8. Τοποθετήστε το κέντρο της καμπύλης του μανικιού στη ραφή του ώμου δημιουργώντας μία μικρή σούρα κοντά στη ραφή ώμου. Καρφιτσώστε και ράψτε.
9. Συνδέστε τις πλευρές της μπλούζας και τα μανίκια με τις καλές πλευρές μαζί και ράψτε τις πλαϊνές ραφές.
10. Όταν κάνετε το εμπρός κομμάτι του βολάν, μπορείτε να το κάνετε σε οποιοδήποτε μέγεθος - μετρήστε το μήκος από την μέση του ώμου μέχρι μερικά εκατοστά κάτω από τη μασχάλη σας, αυτό είναι η εμπρός μέτρηση για το λοξό βολάν. Για να κάνετε το βολάν, πάρτε τη μέτρηση διαγωνίως σε σχήμα σταυρού της μπλούζας και στη συνέχεια υπολογίστε το με αυτήν την εξίσωση: περιφέρεια = διάμετρος x pi. -Στο παρόν έργο η μέτρηση είναι 20 και στην συνέχεια το διπλασιάζουμε για να συμπεριλάβουμε την πλάτη. Αυτή είναι η περίμετρος ολόκληρου του μήκους του εσωτερικού κύκλου που χρειάζεστε και το μήκος από τον ώμο σας έως κάτω την μπροστινή πλευρά και πίσω γύρω στον ώμο σας και πάλι.
11. Από το υπόλοιπο ύφασμα της φούστας, κόψτε 2 κύκλους όπου η εσωτερική περίμετρος θα είναι όσο η μέτρηση που κάνατε /2 και το πλάτος του κύκλου θα πρέπει να είναι περίπου 10-12 εκ.
12. Ράβετε τους δύο κύκλους μαζί για να σχηματίσετε έναν μεγαλύτερο. Όταν λοιπόν οι δύο μισοί κύκλοι ραφτούν μαζί, θα έχετε ένα μεγάλο κυκλικό βολάν που θα τοποθετηθεί στο εμπρός και πίσω της μπλούζας. Αν θέλετε ένα πραγματικά πλούσιο βολάν τότε κάνετε 2 μικρούς κύκλους με τον εσωτερικό κύκλο να είναι η μέτρηση που μόλις πήρατε κάνοντας έναν κύκλο για το μπροστινό και έναν για το πίσω μέρος. Κόψτε τα, ανοίξτε τα και ράψτε τους δύο μικρούς κύκλους μαζί. Καρικώστε τις περιφέρειες του κύκλου για να αποτρέψετε το ξέφτισμα. - Στην εξωτερική πλευρά του κύκλου κάνετε ένα ½ εκ στρίφωμα και σιδερώστε.
13. Καρφιτσώστε το βολάν στα σημεία που θέλετε και σιγουρευτείτε ότι το καρφιτσώνετε προς τα πάνω με τις καλές πλευρές μαζί.
14. Ράψτε το βολάν στην θέση του.
15. Τελειώστε την λαιμόκοψη με ένα λεπτό στρίφωμα, ράβοντας στα 0,25 εκ δύο φορές. Ολοκληρώστε το έργο σας με το στρίφωμα της μπλούζας.
ΠΗΓΗ
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER