ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΣΑΚΑΚΙ ΓΙΑ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΤΡΟΝ

 ΣΑΚΑΚΙ ΓΙΑ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΤΡΟΝ
ΣΑΚΑΚΙ ΓΙΑ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΤΡΟΝ
Πρόκειται για ένα πολύ απλό σακάκι που το πατρόν του θα σας φανεί χρήσιμο σε πολλά μελλοντικά έργα. Δροσερό, επειδή δεν έχει καμία επένδυση, και εάν μπορείτε να το ράψετε σε λινό ή βαμβακερό ύφασμα, θα είναι ιδανικό για τις ψυχρές νύχτες της σεζόν.
Προσθέστε έναν αέρα κομψότητας στο αγαπημένο σας ντύσιμο με αυτό το δωρεάν εκτυπώσιμο πατρόν ραπτικής. Αυτό το ανοιξιάτικο Blazer στυλ σας δείχνει πώς να δημιουργήσετε ένα κολακευτικό και ελαφρύ σακάκι. Με αυτό το δωρεάν εκτυπώσιμο πατρόν ραπτικής, μπορείτε να σχεδιάσετε ένα σακάκι που ρέει απαλά έξω από τη μέση, που σημαίνει ότι είναι απίστευτα κολακευτικό για το σώμα. Τα σακάκια μπορεί να είναι μεγάλη πρόκληση να ραφτούν, αλλά αυτό το ελεύθερο σχέδιο είναι ιδανικό για αρχάριους, δεδομένου ότι δεν έχει επενδύσεις – φόδρες - κουμπιά – κουμπότρυπες - τσέπες και μπορεί να ραφτεί με οποιοδήποτε οικονομικό βαμβακερό ύφασμα. Φορέστε πάνω από το αγαπημένο σας μπλουζάκι και τζιν αυτό το γκλαμουράτο blazer που είναι όμορφο και κομψό.
Υλικά:
Ύφασμα με τουλάχιστον 2% ελαστικό.
Ψαλίδι
Καρφίτσες
Ραπτομηχανή
Καρίνα
Πατρόν (κατεβάστε το ΕΔΩ )
Διαδικασία:
 ΣΑΚΑΚΙ ΓΙΑ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΤΡΟΝ ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Διπλώστε το ύφασμα στη μέση και τοποθετήστε τα κομμάτια του πατρόν παράλληλα προς την ούγια αφήνοντας μεταξύ τους χώρο για τα περιθώρια ραφής.
2. Κόψτε τα αντίστοιχα τεμάχια που αναγράφονται στο πατρόν. Αφήστε περιθώριο 1cm γύρω από κάθε κομμάτι. Στο στρίφωμα αφήστε ένα περιθώριο 3-4 εκατοστά.
3. Ράψτε τα μανίκια. Μπορείτε να τελειώσετε όλες τις άκρες με ένα κοπτοράπτη, αλλά εάν δεν έχετε έναν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ζιγκ-ζαγκ της ραπτομηχανής σας.
4. Σιδερώστε την καρίνα, στο πίσω κομμάτι του λαιμού και στα εμπρός κεντρικά κομμάτια.
5. Ράψτε όλες τις κάθετες ραφές. (Όψεις, κέντρο, πίσω)
6. Ράψτε μαζί στους ώμους το επενδεδυμένο με καρίνα κομμάτι του πίσω λαιμού με τα επενδεδυμένα με καρίνα μπροστινά μέρη.
7. Ράψτε τους ώμους του σακακιού.
8. Τώρα ενώστε μαζί τα βήματα 6 και 7, τοποθετώντας τα κομμάτια έξω από το σακάκι (μέσα-έξω) και ράψτε γύρω από την άκρη με περιθώριο 1cm.
9. Πριν γυρίσετε το κομμάτι μέσα στο σακάκι, κάνετε μικρές περικοπές στις κυρτές περιοχές του λαιμού. (Βοηθά να σταθούν καλύτερα και δεν τσαλακώνονται οι ραφές στο εσωτερικό του ρούχου)
10. Εδώ είναι τα κομμάτια από το λαιμό και το μπροστινό μέρος τα οποία πρέπει να διπλώσετε μέσα στο σακάκι και να τα σιδερώσετε. Κάνετε το στρίφωμα γυρίζοντας μέσα μέχρι 3 εκατοστά περιθώριο και ράψτε.
11. Κάνετε το ίδιο στο κάτω μέρος των μανικιών.
12. Τέλος, έχετε μόνο για να ράψετε τα μανίκια. Ξεκινήστε ενώνοντας την πλευρική ραφή των μανικιών στην πλευρική ραφή του σακακιού και τοποθετήστε το μανίκι από εκεί και πάνω ανεβαίνοντας σε κάθε πλευρά. Διαιρώντας ισομερώς το ύφασμα.
* Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που ράβετε ένα μανίκι, μην ανησυχείτε εάν κάνετε λάθος και σας φαίνεται δύσκολο... Όταν ξεκίνησα το ράψιμο, αυτό ήταν ό, τι πιο εκνευριστικό είχα αντιμετωπίσει (έλεγα διαρκώς «μανίκι…. το μανίκι» , αλλά με λίγη υπομονή και πρακτική, θα γίνει σωστό. Μην ανησυχείτε εάν πρέπει να το ξηλώσετε και να το ξαναράψετε... 2-3 φορές, αυτό είναι φυσιολογικό και μέρος της μάθησης.
 ΣΑΚΑΚΙ ΓΙΑ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΤΡΟΝ ΟΨΕΙΣ
Επιτέλους, έχετε τελειώσει το σακάκι σας! Είναι ένα βασικό σακάκι, χωρίς κουμπιά ή τσέπες, ιδανικό για όσους θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά να κάνουν ένα σακάκι από το μηδέν. Μόλις κατεβάσετε το πατρόν πρέπει να το εκτυπώσετε στην ίδια κλίμακα. Το σακάκι είναι ένα μέγεθος S-M. Αν θέλετε να κάνετε ένα μεγαλύτερο μέγεθος, πρέπει να προσθέσετε 0.50 cm σε όλες τις οριζόντιες ραφές για κάθε μέγεθος. Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η ανάρτηση και να σας ενθάρρυνε να ράψετε το δικό σας σακάκι από το μηδέν με το αγαπημένο σας ύφασμα!
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER