ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΡΑΒΩ ΛΙΝΗ ΨΗΛΟΜΕΣΗ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑ

 ΡΑΒΩ ΛΙΝΗ ΨΗΛΟΜΕΣΗ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑ
ΡΑΒΩ ΛΙΝΗ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑ
Η ψηλόμεση παντελόνα είναι από τα κομμάτια-κλειδιά για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι και απευθύνεται στη σημερινή γυναίκα που θέλει να είναι δυναμική, δραστήρια, εντυπωσιακή και -σίγουρα- κομψή. Η ψηλόμεση παντελόνα είναι ένα ρούχο που κολακεύει όλους τους σωματότυπους και φοριέται από το πρωί μέχρι το βράδυ!
Γενικότερα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα ψηλόμεσα παντελόνια είναι αναμφισβήτητα τα πιο κολακευτικά καθώς αγκαλιάζουν τους γοφούς και επιμηκύνουν τη σιλουέτα δημιουργώντας ένα κολακευτικό «εφέ»: τα πόδια δείχνουν πιο ψηλά και η μέση πιο λεπτή. Αυτά τα παντελόνια έχουν αποδειχθεί ο καλύτερος φίλος για τα ταξίδια μας και τις διακοπές!
Θα παρακολουθήσουμε ένα tutorial με την βοήθεια της Geneva πώς να ράψουμε μόνες μας βήμα – βήμα μία ψηλόμεση λινή κόκκινη παντελόνα άνετη και κομψή.
Είναι ένα πολύ απλό έργο και μπορείτε να χρησιμοποιείτε ως οδηγό ένα παντελόνι που ήδη έχετε στην κατοχή σας.
Τι χρειάζεστε
Ύφασμα
Σαπουνάκι ή μαρκαδόρο σήμανσης
Ψαλίδι
Κλωστή στο ανάλογο χρώμα
Ραπτομηχανή
Αόρατο φερμουάρ
Καρίνα
Μεζούρα
Καρφίτσες
 ΡΑΒΩ ΛΙΝΗ ΨΗΛΟΜΕΣΗ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑ ΟΔΗΓΙΕΣ
Ξεκινήστε αντιγράφοντας ένα παντελόνι με φαρδιά μπατζάκια σε χαρτί σχεδιασμού πατρόν ή αν είστε αρκετά έμπειρες, κατευθείαν πάνω στο ύφασμα . Διπλώστε το παντελόνι στο μισό και ακολουθήστε τις άκρες. Θα χρειαστεί να το κάνετε αυτό τόσο για το μπροστινό όσο και για το πίσω μέρος δηλαδή θα χρειαστεί να αντιγράψετε το πατρόν δύο φορές και για τα δύο κομμάτια (εμπρός και πίσω), όπου θα καταλήξετε με αντικατοπτρισμένα κομμάτια μετά την κοπή.
Ξεκινήστε να ράβετε την παντελόνα σας αφού πρώτα καρφιτσώσετε τις εξωτερικές και τις εσωτερικές ραφές. Καρφιτσώστε τα μπροστινά και τα πίσω κομμάτια μαζί για κάθε πόδι παντελονιού. Στην μία εξωτερική πλαϊνή ραφή αφήστε ένα περιθώριο για την τοποθέτηση του φερμουάρ και ακολούθως ράψτε.
Αφού ράψετε τις εξωτερικές και τις εσωτερικές ραφές, γυρίστε το ένα από τα πόδια του παντελονιού προς τα έξω και σπρώξτε το μέσα στο άλλο πόδι.
Συνδυάστε τις ραφές του καβάλου των δύο ποδιών του παντελονιού, καρφιτσώστε και ράψτε.
Τώρα για την ζώνη μέσης! Προετοιμάστε μια λωρίδα από ύφασμα το ίδιο μήκος με την μέτρηση της μέσης σας, συν το περιθώριο για τη ραφή. Η ζώνη μέσης μου πρέπει να έχει πλάτος 4 εκατοστών, οπότε η λωρίδα μου πρέπει να είναι 8 εκατοστά συν περιθώρια ραφής. Στην ανάποδη πλευρά της ζώνης σιδερώστε ένα αναλόγου μήκους και πλάτους κομμάτι αυτοκόλλητης καρίνας για ενίσχυση της ζώνης. Στην συνέχεια διπλώστε την ζώνη στην μέση και τοποθετήστε τη στην μέση της παντελόνας, με τις ακατέργαστες άκρες να βλέπουν προς την ίδια κατεύθυνση και στη συνέχεια ράψτε.
Τοποθετήστε το φερμουάρ εκεί όπου θα έχετε αφήσει ένα άνοιγμα στο ίδιο μήκος με το φερμουάρ στην πλαϊνή ραφή. Η τοποθέτηση του φερμουάρ στην πλαϊνή ραφή είναι μια προσωπική επιλογή, θα μπορούσατε πάντα να το τοποθετήσετε μπροστά ή πίσω αν έτσι σας αρέσει. Κολλήστε το αόρατο φερμουάρ σας στο άνοιγμα της πλαϊνής ραφής, στη συνέχεια ράψτε.
Το τελευταίο βήμα είναι να τελειώσετε το στρίφωμα του παντελονιού. Μπορείτε να κάνετε ένα γαζί με μία ευθεία βελονιά, ή ακόμα και να ράψετε το στρίφωμα με μια αόρατη βελονιά με το χέρι. Τελειώσατε!!!
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER