ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΜΠΛΟΥΖΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΗΛΟ

ΜΠΛΟΥΖΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΗΛΟ ΑΡΧΙΚΗ
ΜΠΛΟΥΖΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΗΛΟ
Ναι! Διαβάσετε τον τίτλο σωστά! Κοιτάζοντας μέσα σε κάποια ντουλάπα και προσπαθώντας να βάλω κάποια τάξη λόγω εποχής, παρατήρησα την μπορντούρα αυτού του τραπεζομάντιλου που είχα τοποθετήσει στον σωρό αυτών που είχα ξεχωρίσει για να δωρίσω.
Το είχαν φέρει σε εμένα ως δώρο, αλλά ποτέ δεν ήταν το στυλ μου. Όμως αυτή την φορά η δαντέλα του κίνησε την προσοχή!
Μόλις λίγες ημέρες πριν είχα φανταστεί και είχα αρχίσει να σχεδιάζω στο μυαλό μου το σχέδιο μίας ονειρικής λευκής μπλούζας με δαντέλα στα τελειώματα που ήθελα να ράψω! Έτσι, σκέφτηκα ότι αξίζει να προσπαθήσω να ράψω αυτήν την μπλούζα χρησιμοποιώντας το ύφασμα και την δαντέλα από αυτό το τραπεζομάντιλο. Η αλήθεια είναι ότι ένοιωσα λίγο σαν την Σκάρλετ Ο 'Χάρα όταν έραψε φόρεμα χρησιμοποιώντας μία κουρτίνα.
Αν τύχει και πέσει στα χέρια σας ένα τέτοιο ύφασμα, μπορείτε να ράψετε και εσείς για τον εαυτό σας μία τέτοια μπλούζα για την άνοιξη!
 ΜΠΛΟΥΖΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΗΛΟ ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Χρησιμοποιώντας μία χαλαρής εφαρμογής μπλούζα ως οδηγό, δίπλωσα το τραπεζομάντηλο στην μέση, φροντίζοντας η δαντέλα να συμπίπτει στην βάση και έκοψα τις μασχάλες λίγο μεγαλύτερες από την μπλούζα οδηγό μου, μόνο και μόνο επειδή μου αρέσει η ιδέα του να είναι πιο ευρύχωρη. Επαναλαμβάνω αν έχετε αρκετά τελειώματα δαντέλας στο κάτω μέρος, βεβαιωθείτε ότι έχετε κόψει έτσι ώστε να βρίσκονται στην ίδια θέση και στο εμπρός και στο πίσω της μπλούζας.
2. Καρφιτσώνω το επάνω μέρος του ώμου με τις καλές πλευρές μαζί και ράβω με μία ευθεία βελονιά.
3. Χρησιμοποιώντας το μανίκι από κάποια άλλη μπλούζα, κόβω τα δύο μανίκια. Από την στιγμή που αποφάσισα να κάνω ένα μακρύ μανίκι, είχα στο μυαλό μου το όμορφο τελείωμα δαντέλας γύρω από τον καρπό. Αποφάσισα το κάτω άνοιγμα στα 60 εκ καθώς ήθελα να δημιουργήσω ένα μεγάλο καμπάνα μανίκι.
Ανοίγω τα δύο κομμάτια του μπούστου και τοποθετώ το μανίκι, στο άνοιγμα. Καρφιτσώνω γύρω, με τις καλές πλευρές μαζί. Ράβω αργά με μία ευθεία βελονιά καθώς έχει μια δυσκολία να ραφτεί η καμπύλη.
Επαναλαμβάνω για το άλλο μανίκι.
4. Στην συνέχεια ράβω την πλευρική ραφή της μπλούζας και την πλευρική ραφή του μανικιού.
5. Τώρα για το ντεκολτέ, Κόβω δύο λωρίδες περίπου 5 εκ πλάτος από το ίδιο ύφασμα. Χρησιμοποιώντας το ντεκολτέ της νέας μπλούζας σας ως οδηγό, κόβω αντιγράφοντας το εμπρός και πίσω ντεκολτέ τοξωτά. Καρφιτσώνω γύρω από το ντεκολτέ της μπλούζας- αυτή τη φορά η μπλούζα με την καλή πλευρά έξω και ράβω.
6. Γυρίζω τα καθαρίσματα του ντεκολτέ μέσα στο πουκάμισο και σιδερώνω. Ράβω γύρω από το ντεκολτέ της μπλούζας με μια ευθεία και ομοιόμορφη βελονιά, όσο το δυνατόν καλύτερα δημιουργώντας ένα όμορφο τελείωμα.
7. Τελειώνω όλες τις ακατέργαστες άκρες με καρίκωμα για να αποτρέψω το ξέφτισμα. Σιδερώνω και τέλος !! ΕΓΙΝΕ!
 ΜΠΛΟΥΖΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΗΛΟ
============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER