ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΝΩΦΟΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΣΕΡΑ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ.

 ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΝΩΦΟΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΣΕΡΑ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ
ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΝΩΦΟΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΣΕΡΑ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ.
Αν είστε στο ψάξιμο για ένα κομψό πανωφόρι που θα σας κρατήσει ζεστές τις ψυχρές ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές νύχτες, μην ψάχνετε άλλο, σας έχουμε το ιδανικό.
Σήμερα μοιραζόμαστε ένα απίστευτα εύκολο έργο για ένα έξοχο και κομψό πανωφόρι από ελαφρύ πλεκτό υλικό και κουμπιά. Ένα ακόμη ιδανικό έργο για αρχάριες. Ας αρχίσουμε λοιπόν.
Εδώ είναι τι θα χρειαστείτε για το πλεκτό σας πανωφόρι :
1 μέτρο πλεκτού υφάσματος
Κομμάτια από ανοιχτό καφέ ύφασμα τύπου λινό.
5-7 μεγάλα κουμπιά
2 μέτρα κορδόνι σουέντ
Κλωστή
Βελόνα
Ψαλίδι
Ραπτομηχανή
Δείτε τις εικόνες παρακάτω, θα σας δώσουν μία επιγραμματική ιδέα του έργου. Κάτω δεξιά βλέπετε το πανωφόρι ολοκληρωμένο. Θα είναι ευκολότερο να αντιληφθείτε τα βήματα αν γνωρίζετε ποιο θα πρέπει να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
 ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΝΩΦΟΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΣΕΡΑ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
Πρώτον, κόψτε σε 120 × 70 εκ για μικρό μέγεθος και φτιάξτε τα τελειώματα (στριφώματα) στο πλεκτό ύφασμα σας, με το χέρι, αναδιπλώνοντάς το δύο φορές για να κρύψετε τις ακατέργαστες άκρες. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα μέσο μέγεθος, κόψτε το σε 130 × 85 εκ και τελειώστε τα στριφώματα με τον ίδιο τρόπο. Ένα μεγάλο μέγεθος θα πρέπει να είναι περίπου 140 × 95 εκ. Πρέπει όμως να έχετε προβάρει το ύφασμα πάνω στο σώμα σας για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει σωστά στο μέγεθος πριν από το κόψιμο.
Σημείωση: Θα χρειαστεί να προσθέσετε πέντε κουμπιά για ένα μικρό μέγεθος, έξι κουμπιά και έξι βρόχους κουμπιών για ένα μέσο μέγεθος και επτά για ένα μεγάλο.
Στη συνέχεια, πρέπει να ράψετε τα κουμπιά σας στην μικρή δεξιά πλευρά 3 εκ από την άκρη και σε ίση απόσταση μεταξύ τους. Τοποθετήστε τα ομοιόμορφα κατά μήκος αυτής της άκρης και χρησιμοποιήστε καρφίτσες ασφαλείας για να τα διατηρήσετε στη θέση τους.
Ακολούθως, θα πρέπει να δημιουργήσετε τους βρόχους των κουμπιών. Κόψτε ένα τετράγωνο κομμάτι υφάσματος από το λινό και ένα κομμάτι σουέτ κορδόνι μήκους περίπου 10 εκ. Τοποθετήστε το και κρατήστε το με το ύφασμα σας όπως φαίνεται παραπάνω και βεβαιωθείτε δοκιμάζοντας με ένα από τα κουμπιά σας ότι μπορεί εύκολα να περάσει μέσα από αυτού του μεγέθους τον βρόχο.
Ράψτε το στην αντίθετη γωνία από την πλευρά που έχετε τοποθετήσει τα κουμπιά, δηλαδή στην επάνω αριστερή πλευρά και με τον βρόχο στραμμένο προς τα πάνω. Μετρήστε την απόσταση μεταξύ των κουμπιών σας και περάστε τέσσερις ακόμη βρόχους προς τα δεξιά με την ίδια απόσταση όπως τα κουμπιά.
Ράψτε γύρω από την περίμετρο κάθε τετραγώνου χρησιμοποιώντας μια μεγάλη βελονιά zig zag. Ράψτε αργά όταν περνάτε πάνω από το κορδόνι σουέντ, έτσι ώστε να μην σπάσετε τη βελόνα.
 ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΝΩΦΟΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΣΕΡΑ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ 2
Θα πρέπει να μοιάζει με την παραπάνω εικόνα. Ράψτε τους υπόλοιπους βρόχους στα δεξιά αυτού και κόψτε όλες τις επιπλέον κλωστές σας. Και τελειώσατε!
Αυτή η κάπα μοιάζει σαν να είναι αγορασμένη από κατάστημα, χάρη στους βρόχους των κουμπιών και το πλεκτό ύφασμα πουλόβερ.
Η πλάτη έχει ένα μοναδικό ασύμμετρο σχήμα ακριβώς όπως και το μπροστινό μέρος, οπότε είναι ο τέλειος συνδυασμός για να το φορέσετε πάνω από ένα βασικό λευκό πουκάμισο και τζιν. Θα ήταν επίσης όμορφο πάνω από ένα καλοκαιρινό φόρεμα για να κρατήσει ζεστασιά στους ώμους και την πλάτη σας όταν ο ήλιος βασιλέψει. Ευέλικτο, εύκολο και προσιτό ... τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο ;
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER