ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ

 ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ
ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ
Εγώ έχω ονειρευτεί ποιο θα ήταν το τέλειο φόρεμα για εμένα εδώ και αρκετό καιρό τώρα...
Κάτι άνετο, κάτι που να μπορεί να φορεθεί μόνο του, χωρίς κάτι πάνω ή κάτω από αυτό, και φυσικά φτιαγμένο από όμορφο ύφασμα!
Για αυτό είμαι τόσο χαρούμενη σήμερα, καθώς νομίζω ότι το βρήκα και το μοιράζομαι μαζί σας, πως μπορούμε να ράψουμε ένα φόρεμα με μονοκόμματα μανίκια και σούρα στην μέση.
Κατ ' αρχάς, ας μιλήσουμε για το ύφασμα! Θα χρησιμοποιηθεί ένα ονειρικό γαλλικό ελαστικό πετσετέ. Δεν είναι όμορφο το floral; Είναι τόσο μαλακό και άνετο, αλλά είναι επίσης ωραίο και σταθερό, με μεγάλη αντοχή στο τέντωμα.
Τα μονοκόμματα μανίκια βοήθησαν αυτό το φόρεμα να ραφτεί πραγματικά γρήγορα. Ελπίζω τα μονοκόμματα μανίκια να μην βγουν ποτέ εκτός μόδας επειδή είναι τόσο άνετα όταν τα φοράς και τόσο εύκολα στο ράψιμο.
Έτοιμες να αρχίσουμε?
Προμήθειες:
Μπλούζα με μονοκόμματο μανίκι στην θέση του πατρόν
Ελαστικό ύφασμα μεσαίου βάρους με αντοχή στο τέντωμα και γρήγορη επαναφορά στο αρχικό του σχήμα.
1 εκ λάστιχο για να σταθεροποιήσει την μέση
βασικά ραπτικά είδη
* Εάν θα πραγματοποιήσετε το ράψιμο με μια απλή ραπτομηχανή, χρησιμοποιήστε ένα μακρύ και στενό ζιγκ ζαγκ για να ράψετε το λάστιχο ώστε να έχετε το επιθυμητό τέντωμα του υφάσματος. Εάν έχετε ένα κοπτοράπτη, χρησιμοποιήστε τον!
 ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΠΑΤΡΟΝ
1. Κόψτε τα κομμάτια του εμπρός και πίσω μπούστου 1,5 εκ κάτω από την γραμμή μέσης (ή 1,5 εκ ψηλότερα αν προτιμάτε). Κόψτε επίσης οποιαδήποτε άλλα κομμάτια που απαιτούνται για το έργο σας.
2. Για καλύτερη εφαρμογή στην ζώνη μέσης του μπούστου, αφαιρέστε από το πλάτος των πλαϊνών ραφών όσο επιθυμείτε.
3. Κόψτε τα 2 κομμάτια της φούστα: πλάτος = μέτρηση της μέσης και μήκος = από την μέση ως το επιθυμητό μήκος + 5 εκ για τα περιθώρια ραφής και το στρίφωμα στον ποδόγυρο.
4. Ράψτε το μπούστο ξεκινώντας από τις ραφές των ώμων με το μανίκι και τα στριφώματα των μανικιών. Συνεχίστε με τις πλαϊνές ραφές και κάνετε τα τελειώματα της λαιμόκοψης δείτε εδώ τον τρόπο.
5. Με τις καλές πλευρές μαζί, ράψτε τα κομμάτια της φούστας μαζί στις πλαϊνές ραφές.
6. Κάνετε δύο παράλληλα γαζιά στην κορυφή της φούστας για να δημιουργήσετε την σούρα (δείτε εδώ πως δημιουργούμε την τέλεια σούρα), το πρώτο στο 1 εκ και το δεύτερο στο 1,5 εκ από το άνω άκρο της φούστας.
7. Τραβήξτε τις κλωστές σας για να συγκεντρώσετε την κορυφή της φούστας, ώστε να ταιριάζει με το πλάτος της βάσης του μπούστου.
8. Με τις καλές πλευρές μαζί, τοποθετήστε το μπούστο μέσα στην φούστα και καρφιτσώστε μαζί, προσέχοντας να ταιριάζουν στο πλάτος η κορυφή της σουρωμένης φούστα με την βάση του μπούστου.
 ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ
9. Ράψτε μαζί το μπούστο και την φούστα κατά μήκος των καρφιτσωμένων άκρων, επισυνάπτοντας ταυτόχρονα και το λάστιχο στη ραφή για πρόσθετη αντοχή στο τέντωμα. Γυρίστε φόρεμα με την καλή πλευρά έξω και αφαιρέστε όποιες ορατές κλωστές. Σιδερώστε το στρίφωμα 2,5 εκ προς τα μέσα και ράψτε το.
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER