ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΤΟ ΣΕ ΜΑΚΡΥ ΑΜΑΝΙΚΟ ΓΙΛΕΚΟ.

ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΤΟ ΣΕ ΜΑΚΡΥ ΑΜΑΝΙΚΟ ΓΙΛΕΚΟ
ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΤΟ ΣΕ ΜΑΚΡΥ ΑΜΑΝΙΚΟ ΓΙΛΕΚΟ. 
Στην Ελλάδα είναι ελάχιστες οι ημέρες ακόμα και τον χειμώνα που πραγματικά χρειαζόμαστε ένα βαρύ παλτό.
Συνήθως ένα μπουφάν ή ένα ημίπαλτο (στυλ μοντγκόμερυ) είναι αρκετό για να περάσουμε κάποιες κρύες ημέρες ή νύχτες.
Έτσι τα παλτό μας παραμένουν συνήθως παρατεταγμένα στην ντουλάπα μας, μέχρι να έρθει η εποχή να τα μαζέψουμε και να τα αποθηκεύσουμε για τον επόμενο χειμώνα. Όμως η Άνοιξη κάνει σιγά-σιγά την εμφάνιση της και η θερμοκρασία επιτέλους ανεβαίνει. Μπορεί ακόμα να νιώθουμε άνετα φορώντας ζακετούλα ή πουλόβερ και παντελόνι όμως τα παλτό μοιάζουν πλέον βαριά, και υπερβολικά ζεστά. Ο καιρός βέβαια, ακόμα και την άνοιξη, κάποιες φορές μπορεί να είναι απρόβλεπτος με άγριους ανέμους από το πρωί μέχρι το βράδυ, βροχή και υπερβολική για την εποχή υγρασία. Γιατί λοιπόν να μην ανανεώσουμε το στυλ μας με μία ανοιξιάτικη εμφάνιση, ξεκινώντας με το βασικό κομμάτι της καθημερινής μας ένδυσης που δεν είναι άλλο από το πανωφόρι; Αντί να ξοδέψουμε πάνω από 100 ευρώ για την αγορά ενός νέου ανοιξιάτικου πανωφοριού μπορούμε να μεταποιήσουμε ένα παλιό μας παλτό, που απλά καταλαμβάνει χώρο στην ντουλάπα μας, σε μακρύ γιλέκο που θα μπορεί να μας προσφέρει τη επιπλέον ζεστασιά και την κάλυψη που χρειαζόμαστε αυτή την εποχή προσθέτοντας, παράλληλα, κομψότητα και θηλυκότητα σε κάθε μας εμφάνιση! 
Δείτε λοιπόν τη μαμά του Trevor, να μας παρουσιάζει βήμα-βήμα πώς να φτιάξουμε το δικό μας παλτό χωρίς μανίκια, μεταποιώντας ένα παλιό μεγάλο παλτό. Αυτό είναι ένα εύκολο έργο που χρειάστηκε μόνο μερικές ώρες από το Σαββατοκύριακο για να το ολοκληρώσει.  
 ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΤΟ ΣΕ ΜΑΚΡΥ ΑΜΑΝΙΚΟ ΓΙΛΕΚΟ ΠΡΙΝ - ΜΕΤΑ
Δείτε το πριν και το μετά. Εντυπωσιακή αλλαγή, δεν νομίζετε?
Εδώ είναι μια γρήγορη επισκόπηση. 
Βήμα 1: Κόψτε τα μανίκια. 
Βήμα 2: Στενέψτε στις πλαϊνές ραφές. 
Βήμα 3: Τελειώστε τις μασχάλες. 
 ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΤΟ ΣΕ ΜΑΚΡΥ ΑΜΑΝΙΚΟ ΓΙΛΕΚΟ ΟΔΗΓΙΕΣ
Βήμα 1 : Κόψτε τα μανίκια. Αφαιρέστε τα μανίκια από τη ραφή. Αυτό το παλτό είχε ένα ενσωματωμένο γιλέκο που δεν αφαιρέθηκε προς το παρόν. 
Βήμα 2 : Στενέψτε στα πλαϊνά. Σημαδέψτε με καρφίτσες πόσο επιθυμείτε να στενέψετε τις πλευρές του παλτό. Κόψτε το πλεόνασμα του υφάσματος και ράψτε τις πλευρές. 
Βήμα 3 : Ώμοι και μασχάλες. Επειδή το παλτό ήταν πολύ μεγάλο έπρεπε να κόψω νέες μασχάλες. Παρατηρήστε πώς έχει φύγει το ενσωματωμένο γιλέκο. 
Βήμα 4 : Ρυθμίστε τις μασχάλες. Επειδή οι μασχάλες είναι πολύ ανοιχτές, μαζέψτε λίγο στην ραφή των ώμων, ώστε να αποτραπεί μία αντιαισθητική εμφάνιση. Διορθώστε το κενό μαζεύοντας το περίσσιο ύφασμα στη ραφή του ώμου. Θεωρώ ότι είναι ευκολότερο να κάνουμε αυτού του είδους την προσαρμογή με αυτόν τον τρόπο. Ράψτε κατά μήκος των καρφιτσών για να μειώσετε την περιφέρεια της οπής. 
Βήμα 5 : Κάνετε την ίδια προσαρμογή στα πέτα για να μειώσετε τον όγκο στους ώμους. 
Βήμα 6 : Τελειώστε τις μασχάλες με ρέλι. Φτιάξτε ρέλι κόβοντας 54 εκ λωρίδα μαύρου υφάσματος και ράψτε το περιμετρικά στις μασχάλες. 
Και είστε έτοιμες για τις ανοιξιάτικες εξορμήσεις σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER