ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΠΛΟΥΖΑΣ ΣΕ ΠΕΠΛΟΥΜ

 ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΠΛΟΥΖΑΣ ΣΕ ΠΕΠΛΟΥΜ
ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΠΛΟΥΖΑΣ ΣΕ ΠΕΠΛΟΥΜ
Μια μεγάλη άχαρη και ντεμοντέ μπλούζα μπορεί πολύ εύκολα να μεταποιηθεί σε ένα υπέροχο peplum τοπ. Ας παρακολουθήσουμε βήμα-βήμα πως μπορούμε να κάνουμε την μετατροπή αυτήν. Δεν είναι ένα δύσκολο έργο, αλλά έχει πολλά βήματα. 
Υλικά: 
μεγάλου μεγέθους μπλούζα 
 φερμουάρ (προαιρετικά) 
 ανάλογη κλωστή ραφής 
 Ξηλωτηράκι
 Λάστιχο
Μεζούρα μέτρησης
 ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΠΛΟΥΖΑΣ ΣΕ ΠΕΠΛΟΥΜ ΟΔΗΓΙΕΣ
Βήμα 1. Χρησιμοποιώντας το ξηλωτηράκι, αφαιρείτε τα μανίκια από το μπούστο.
Βήμα 2. (μέρος 1). Μετρήστε από τον ώμο σας ως τη φυσική μέση σας, και στη συνέχεια προσεκτικά κόψτε την μπλούζα σας σε αυτό το μήκος. Αφήστε κατά μέρος το επιπλέον ύφασμα από το κάτω μέρος της μπλούζας— αυτό θα γίνει αργότερα το peplum σας.
Βήμα 2. (μέρος 2). Εάν το ύφασμα της μπλούζας σας δεν είναι ελαστικό, θα χρειαστεί πιθανώς να βάλετε ένα φερμουάρ στην πλάτη, ώστε να μπορείτε να το φοράτε. Κόψτε σε ευθεία γραμμή προς τα κάτω το πίσω μέρος της μπλούζας και τοποθετήστε ένα φερμουάρ. Χρησιμοποιείστε ένα αόρατο φερμουάρ περίπου 40 εκ. Μπορείτε να ράψετε το φερμουάρ σας ως κάτω ή να ράψετε περίπου 8 εκ στο κάτω μέρος.
Βήμα 3. Προχωρώντας στα μανίκια, περάστε το υπερμεγέθες μανίκι (γυρίστε το μέσα προς τα έξω) στο μπράτσο σας και σηματοδοτήστε με μια καρφίτσα πόσο πολύ θέλετε να το πάρετε. Βεβαιωθείτε ότι η καμπύλη ραφή σας επιτρέπει κάποια άνετη κίνηση στην μασχάλη. Ράψτε με μια ευθεία ραφή κατά μήκος της διακεκομμένης γραμμής και, στη συνέχεια, κόψτε το επιπλέον ύφασμα και τελειώστε την ραφή με ζιγκ-ζαγκ ή κοπτοράπτη για να αποτρέψετε το ξέφτισμα.
Επαναλάβετε στο άλλο μανίκι. 
Βήμα 4. Πηγαίνοντας πίσω στο μπούστο, γυρίστε το μέσα έξω και δοκιμάστε το. Με καρφίτσες σηματοδοτήστε πόσο θέλετε να το πάρετε (βεβαιωθείτε ότι το φερμουάρ είναι κεντραρισμένο στο πίσω μέρος).
Προσεκτικά βάλτε την μπλούζα, και ράψτε με μια ευθεία βελονιά κατά μήκος της γραμμής που σημειώσατε. Κόψτε το επιπλέον ύφασμα και τελειώστε την ραφή με ζιγκ-ζαγκ ή κοπτοράπτη για να αποτρέψετε το ξέφτισμα.
Πρέπει τώρα να έχετε τρία κομμάτια: το μπούστο και δύο μανίκια.
Βήμα 5. Τώρα ήρθε η ώρα να επισυνάψετε τα μανίκια στο μπούστο. Αρχικά, δοκιμάστε στο μπούστο και μετρήστε πόσο θέλετε το πλάτος των ώμων, και στην συνέχεια κόψτε το άνοιγμα στις μασχάλες. 
Ακολούθως, με τις καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώστε το μανίκι στο μπούστο.
Το άνοιγμα της μασχάλης στο μπούστο πιθανώς θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το άνοιγμα της μασχάλης στο μανίκι — αυτό είναι φυσιολογικό. Καθώς καρφιτσώνετε, διανείμετε το πρόσθετο ύφασμα ομοιόμορφα μεταξύ των καρφιτσών, και στη συνέχεια καθώς ράβετε, τεντώνετε το ύφασμα όσο μπορείτε ώστε να ταιριάξει απόλυτα. Ράψτε γύρω από το ολόκληρο μανίκι με μια ευθεία βελονιά, στη συνέχεια, κόψτε το επιπλέον ύφασμα και τελειώστε την ραφή με ζιγκ-ζαγκ ή κοπτοράπτη για να αποτρέψετε το ξέφτισμα.
Μόλις επισυνάψετε το μανίκι σας, γυρίστε την καλή πλευρά έξω και σιδερώστε. 
Επαναλάβετε το βήμα 5 για να επισυνάψετε το δεύτερο μανίκι.
Βήμα 6. Τώρα ας προχωρήσουμε με το peplum. Πάρτε το κομμάτι από την μπλούζα που κόψατε, φροντίστε να είναι τελείως ευθεία κομμένο και αν χρειαστεί κόψτε με το ψαλίδι σας τυχόν περισσεύματα. 
Βήμα 7. Μετρήστε το πλάτος της κάτω πλευράς του μπούστου (όπου είναι η φυσική μέση σας), και κόψτε 1 κομμάτι λάστιχο σε αυτό το μήκος. Ράψτε τα άκρα του λάστιχου μαζί για να κάνετε ένα μεγάλο κύκλο.
Καρφιτσώστε τον κύκλο του λάστιχου στο peplum. Ράψτε γύρω από το ολόκληρο peplum, τεντώνοντας το λάστιχο καθώς τα ράβετε.
Στο κάτω μέρος του μπούστου και το πάνω του peplum πρέπει τώρα να έχουν την ίδια περιφέρεια.
Βήμα 8. Με τις καλές πλευρές μαζί, επισυνάψετε το peplum στο μπούστο. Χρησιμοποιώντας μία ευθεία βελονιά, ράψτε δίπλα στο λάστιχο (μην ράψετε επάνω στο λάστιχο!) όπως φαίνεται με την διακεκομμένη γραμμή.
 ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΠΛΟΥΖΑΣ ΣΕ ΠΕΠΛΟΥΜ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ
Μόλις επισυνάψετε το peplum, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ξηλωτηράκι και να αφαιρέσετε το λάστιχο (αν το αφήσετε απλά το λάστιχο θα προσθέτει όγκο στην γραμμή της μέσης, το οποίο δεν θέλετε, προφανώς).
Μόλις αφαιρεθεί το λάστιχο, κόψτε το περιθώριο ραφής και τελειώστε την ραφή με ζιγκ-ζαγκ ή κοπτοράπτη για να αποτρέψετε το ξέφτισμα.
Φροντίστε να κρατήσετε όλα τα αρχικά στριφώματα, έτσι το μόνο που έμεινε είναι να σιδερώσετε όλες τις ραφές σας και είστε έτοιμες!
ΠΗΓΗ
============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER